Amžinybėn iškeliavo Milda Aušrienė

Miestas

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto bendruomenė pranešė, kad lapkričio 9 dieną neteko kolegės Mildos Aušrienės.

Milda Aušrienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Milda Aušrienė – lietuvininkė, žymaus tarpukario Klaipėdos krašto veikėjo Martyno Reizgio anūkė. Milda visada didžiavosi savo lietuvininkiškomis šaknimis, domėjosi ir puoselėjo šeimos, giminės istoriją, įvairiuose renginiuose dėvėdavo Klaipėdos krašto tautinio kostiumo akcentais papuoštus rūbus. Nuo pat pirmųjų Lietuvos nepriklausomybės metų įsitraukė į lietuvininkų bendrijos „Mažoji Lietuva” veiklą, juose dalyvaudavo drauge su vyru, taip pat lietuvininku Jurgiu Aušra”, – rašoma universiteto In memoriam.

Milda (Dugniutė) Aušrienė gimė 1944-03-06 tarnautojų Pauliaus Dugnio ir Onos Dugnienės šeimoje Klaipėdoje. Vėliau, 1945-1962 metais, kartu su tėvais gyveno Priekulėje, kur baigė vidurinę mokyklą.

1962-1967 m. studijavo Vilniaus universiteto Chemijos fakultete ir 1967 m. įgijo inžinierės-technologės kvalifikaciją.

1967-1968 m. dirbo chemike-inžiniere Vilniaus metalo skardos gamykloje. 1968 m. ištekėjusi už vyro Jurgio Aušros, grįžo į gimtąją Klaipėdą, kur nuo 1969 iki 1980 m. dirbo vyresniąja chemike-inžiniere Klaipėdos gamybiniame medvilnės susivienijime „Trinyčiai“.

Nuo 1980 m. rugsėjo savo akademinę veiklą pradėjo Kauno politechnikos institute (KPI) Klaipėdos fakultete kaip jaunesnioji mokslo darbuotoja. 1981 m. pradėjo dirbti Mechaninių disciplinų katedroje asistente – su kolegomis kūrė cheminės technologijos laboratoriją, tapo išradimo „Birių produktų dozatorius“ paraiškos bendraautore, dėstė, vadovavo studentų praktikai, aktyviai dalyvavovisuomeninėje fakulteto veikloje kaip akademinės grupės kuratorė, D. Mendelejevo VCHD pirminės organizacijos sekretorė, moksleivių mokslinės draugijos vadovė. 1983 m. buvo paskirta
vyresniąja dėstytoja.

M. Aušrienė nuolat tobulino savo kvalifikaciją. 1984 m. stažavosi Mokslų akademijos Chemijos ir cheminės technologijos institute antikorozinės apsaugos srityje, o 1989 m. Maskvos D. Mendelejevo technologiniame institute bendrosios chemijos srityje, 2005 m. – Bradfordo koledže
(D. Britanija) tobulino akademinę anglų kalbą.

1997 m. baigė Klaipėdos aukštesniąją pedagogikos mokyklą ir įgijo vokiečių kalbos mokytojos kvalifikaciją, siekdama cheminių specialybių studentams padėti suformuoti vokiečių kalbos pagrindus jų profesinėje kalboje.

1991 m. įkūrus Klaipėdos universitetą, M. Aušrienė savo akademinę veiklą tęsė Klaipėdos universiteto Technikos fakulteto Chemijos ir cheminės technologijos katedroje, parengė 4 mokomąsias metodines priemones: „Metalų korozija ir sauga“ (2002 m.), „Koloidų chemijos metmenys“ (2004 m.), „Įvadas į koroziją“ (2006 m.), „Nuotolinio mokymo medžiaga Europos suvirinimo inžinieriaus kursui” (2006 m.).

„Klaipėdos universiteto bendruomenė Mildą Aušrienę visada prisimins kaip labai nuoširdžią, draugišką kolegę, kuri ne vieną paskatino rinktis dėstytojo ir chemiko-technologo kelią. Pasak jos buvusios studentės Eglės Jokužytės, ji buvo „nuostabi Klaipėdos universiteto chemijos dėstytoja, kuri leisdavo įvairias užduotis atlikti grupėse, man leisdavo kurti, rašyti ir inicijuoti”.
Tokia ji buvo – puikiai išsilavinusi, ieškanti ir kūrybiška”, – rašo universitetas.

Artimieji su velione atsisveikino trečiadienį, laidotuvės Priekulėje – penktadienį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This