Į geriausios disertacijos vardą pretenduos ir Klaipėdos universiteto mokslininko darbas

Švietimas

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, kasmet organizuojanti Geriausių disertacijų konkursą, paskelbė 2019 metų pretendentus. Į šį sąrašą pateko ir Klaipėdos universiteto mokslininko darbas.

Tarp atranką įveikusių pretendentų – ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Zigmas Vitkus.

Skelbiama, jog konkursui buvo pateikta 60 disertacijų: 39 darbai fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio, 21 – humanitarinių ir socialinių mokslų srityse.

Po 1-ame konkurso etape vykusio ekspertinio vertinimo paskelbta 11 pretendentų. Tarp jų – ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Zigmas Vitkus. Klaipėdos universitete parašytas ir apgintas jo mokslinis darbas „Memorialas atminimo politikoje: Panerių atvejo tyrimas (1944-2016)“ (darbo vadovas – prof. dr. Vygantas Vareikis) pretenduos į II konkurse etape renkamos Geriausios metų disertacijos nominaciją.

Paklaustas apie savijautą sulaukus mokslinio darbo įvertinimo, dr. Z. Vitkus sakė: „Smagu, kad į mano tyrimo temą atkreiptas dėmesys. Tai bus paskata parengti tobulesnę monografiją“. Disertacijos pagrindu rengiamą knygą jos autorius planuoja išleisti kitąmet.

Konkurso laureatą telefonu pasveikinęs KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas pasidžiaugė, jog Klaipėdos universitetas yra palanki erdvė jaunųjų mokslininkų tyrimams, o uostamiestyje dirbantys istorikai, archeologai jau keletą metų neužleidžia garbingų pozicijų šio konkurso laureatų sąrašuose.

Vienais iš geriausių darbų šiame konkurse prieš tai jau buvo paskelbti Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute parengti disertaciniai veikalai: dr. Vasilijaus Safronovo (2011 m., darbo vadovas doc. habil dr. Alvydas Nikžentaitis) ir dr. Vytauto Jokubausko (2013 m., darbo vadovas – prof. dr. Vygantas Vareikis).

2018-aisiais Geriausios metų disertacijos vardą humanitarinių ir socialinių mokslų srityje pelnė dr. Indrė Žigeu, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotoja (darbo vadovas doc. dr. Gintautas Zabiela), 2016-ųjų konkurso nugalėtoju buvo pripažintas instituto mokslininkės dr. Raimondos Nabažaitės darbas (vadovas – prof. habil. dr. Vladas Žulkus).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This