Klaipėdoje – keliaujančios Kalėdos

Miestas

Žiemos švenčių renginių organizatoriai tikina, jog nepaisant pasaulinės pandemijos suvaržymų, mieste nestigs nuotaikos ir šiam metų
laikui būdingo šventinio džiaugsmo. Teatro aikštę ir vėl papuoš žmonių dovanota žaliaskarė, o nuotykių kolekcionieriai bus pakviesti į kalėdinių – naujametinių renginių kelionę, kurios kelrode taps šviečianti instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“.

Tiesa, švenčių simbolio – Kalėdų eglutės įžiebimą, gruodžio 5-ąją, klaipėdiečiai bus raginami stebėti namuose.

Laukia pasiūlymų centrinei miesto eglei

Jau penktus metus Klaipėdos Teatro aikštė pasipuoš tikra žaliaskare. Klaipėda ir vėl laukia žmonių pasiūlymų, kurie norėtų miestui padovanoti pagrindinį žiemos švenčių simbolį.

Nors oficialiai konkursas dar nepaskelbtas, jau dabar yra gauti keli pasiūlymai.

Visas pasiūlytas eglutes aplankys suburta komisija, kuri įvertins ne tik medžio aukštį, grožį, bet ir transportavimo sąlygas. Pasiūlymų laukiama iki lapkričio 18 d. el. paštu ruta@jurossvente.lt

Tūkstančius klaipėdiečių į Teatro aikštę sutraukiantis Kalėdų eglutės įžiebimo renginys, šį kartą bus kitoks. Nors Kalėdų eglutė Teatro aikštėje nušvis gruodžio 5-ąją, įvertinus ekstremalios situacijos padėtį visoje Lietuvoje, įžiebimo ceremoniją klaipėdiečiai bus kviečiami stebėti internetinėse platformose bei per TV kanalą ,,Balticum“.

„Į savivaldybės kvietimą teikti pasiūlymus Kalėdinių ir naujametinių renginių organizavimui atsiliepėme mes vieninteliai ir priežastis matyt labai aiški – karantinas ir visi su tuo susiję sunkumai, su kuriais mums teks susidurti. Suvokdami, jog patirsime daugybę suvaržymų ir tai, jog negalėsime surengti tokios šventės, kokios norėtume, šį sprendimą priėmėme ilgai diskutavę. Ir galiausiai apsisprendėme tik jausdami pareigą tęsti gražiausias uostamiestyje užgimusias Kalėdų tradicijas bei norėdami nenuvilti švenčių laukiančių klaipėdiečių. Pandemija bando mus riboti, o mes ieškome išeičių, nesustojame ir tikimės supratimo bei palaikymo iš visų miestiečių. Vadovaudamiesi šiuo metu galiojančiomis taisyklėmis buvome priversti atsisakyti ir tradicinio eglės įžiebimo, ir jaukių prieškalėdinių susibūrimų Teatro aikštėje, ir kalėdinės mugės. Susiklosčiusioje situacijoje turėsime daugiau investuoti ne į kultūrinį turinį, o į saugumo užtikrinimą ar techninius sumanymų įgyvendinimus. Situacija keičia sprendimus, bet ne šio laikotarpio esmę ir prasmę – dalintis, kurti, šviesti, džiaugtis. Tikime, jog drauge galime sutikti ne tik saugias, bet ir džiugias Kalėdas“, – pranešime cituojamas VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Mėnesio programa

Gruodžio 5-osios vakarą klaipėdiečiai ir visi mylintys uostamiestį internetinės transliacijos metu išvys keliones Kalėdų link pradžią – specialiai Klaipėdai dedikuotą šventinį koncertą su atlikėjų sveikinimai iš įvairių Lietuvos miestų bei eglutės įžiebimo momentą tiesiogiai
iš Teatro aikštės.

Visą kalėdinį laikotarpį iki Naujųjų lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“ pačioje senamiesčio širdyje.

Koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“ sujungs įvairias sostines: Vilnių – Lietuvos sostinę, Kauną – laikinąją sostinę, Nidą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą – būsimą Europos jaunimo sostinę. Šventiniam koncertui diriguos pats Kalėdų Senelis.

„Pakelkime akis į dangų, ir pamatykime klaipėdietišką ,,Šiaurinę žvaigždę“ ne vieną šimtmetį rodžiusią kelią jūrininkams, astronomams, keliautojams visoje planetoje. Kasdien vis aukščiau kildama ir šviesėdama ji taps tikra Kalėdine žvaigžde savo išskirtiniu švytėjimu visus sukviesiančia prie didžiausios metų šventės apeiginio stalo“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė, žadanti kad dar bus ir kitų kalėdinio mėnesio siurprizai.

Teigiama, kad kalėdinių-naujametinių renginių programa bus atvira visoms saugioms visuomeniškoms, labdaringoms iniciatyvoms.

„Pandemija „neapkarpė“ šventinei nuotaikai uostamiestyje sukurti skirto biudžeto, todėl tikiuosi, kad savivaldybės skelbtą konkursą laimėję kalėdinių ir naujametinių renginių organizatoriai padarys viską, kad sukurtų šventišką nuotaiką klaipėdiečiams, įkvėptų kalėdinio stebuklo laukimui ir leistų patikėti, kad net ir šio visuotinio išsibalansavimo akivaizdoje yra dalykų, kuriais galima ir būtina pasidžiaugti, o tuo pačiu primins kalėdinio laikotarpio esmę – kurti gėrį, grožį ir dalintis juo su šalia esančiais ir visai nepažįstamais žmonėmis. Išgyvenant sudėtingą
visiems laikotarpį džiaugsmingos emocijos yra ypač svarbios, todėl švenčių organizatoriams tenka ypač svarbi misija, ir jie, tikiu ir linkiu, mieste sukurs ypatingą atmosferą, kuria bus galima pasimėgauti ne tik nuotoliniu būdu šiuolaikiškų technologijų dėka, bet ir tuomet, kai, saugodami save ir aplinkinius, išeisime pasigėrėti šventiško miesto žiburiais ir spalvomis“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

1 Comment

  1. Gyventojas

    2020.11.03 straipsnyje „Kovidas“ Klaipėdos Kalėdų nepavogė: planuojami renginiai bus kuklesni”, yra pasakyta: „Viešieji pirkimai jau įvyko, kalėdinių renginių organizatorius išrinktas, tik sutartis dar nepasirašyta, tad ir nugalėtojo negalu įvardinti. Konkurso sąlygas buvo pasiėmę penki renginių organizatoriai“, – teigė E. Deltuvaitė. Kodėl tos sąlygos visad tinka tik Žiubrio kompanijai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This