Meras Seimo nariams išsakė Klaipėdos valdžios lūkesčius

Politika

Klaipėdos meras su į naujos kadencijos Seimą išrinktais Seimo nariais klaipėdiečiais virtualaus susitikimo metu ketvirtadienį aptarė miesto aktualijas bei paragino duodant Seimo nario priesaiką prisiminti, „kad Klaipėda yra neatsiejama Lietuvos dalis”.

Susitikimo metu akcentuota, kad miestui labai svarbus palaikymas skiriant finansavimą infrastruktūriniams projektams, pirmiausia – užtikrinant Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų projekto tęstinumą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Yra daugybė klausimų, kurie svarbūs Klaipėdai, tačiau lemiami sprendimai priimami sostinės valdžios institucijose. Iš naujos kadencijos Seimo narių tikiuosi palaikymo miesto iniciatyvoms, siūlymams ir prašymams bei prasmingo bendravimo ir bendradarbiavimo. Klaipėdiečių gretos naujos kadencijos Seime bus vienos iš negausiausių, tačiau svarbiausia tai, kiek mes sugebėsime susitelkti miesto bendruomenės labui. Kviečiu nesidairant, kurią politinę jėgą atstovaujate, ar esate valdančiojoje daugumoje, ar opozicijoje, darbuotis bendrai ir palaikyti klaipėdiečiams svarbias iniciatyvas Seime ir Vyriausybėje, kurios nariais tikrai tikiuosi matyti ir klaipėdiečių atstovus“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pirmajame susitikime akcentuota, kad miestui labai svarbus palaikymas skiriant finansavimą infrastruktūriniams projektams, pirmiausia – užtikrinant Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų projekto tęstinumą.

Anot savivaldybės, artimiausiu metu Seimo nariams bus pateikta išsami informacija apie miesto infrastruktūrinius projektus, kuriems tikimasi dėmesio tvirtinant įvairias finansavimo programas bei ateinančių metų biudžetą.

Susitikimo metu taip pat akcentuota, kad Klaipėdai svarbus dėmesys aplinkosaugos sričiai, sklandus miesto bendrojo plano pabaigimas.

Klaipėdos meras atkreipė klaipėdiečių Seimo narių dėmesį ir į svarbių Klaipėdai sukakčių minėjimą nacionaliniu mastu – viena jų – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio minėjimas 2023 metais.

Buvo išsakytas ketinimas tokius susitikimus rengti reguliariai. Pirmajame susitikime dalyvavo pirmą kartą į Seimą išrinkti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai Arvydas Pocius ir Audrius Petrošius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Ligita Girskienė, antrą kadenciją pradėsiantis Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narys Simonas Gentvilas bei neringiškis liberalas Andrius Bagdonas.

2 Comments

  1. o projektai tai?

    Vėl 300 metu ąžuolų kirtimas, skulptūros parko 500 medžių kirtimas ? miesto medžių naikinimas ir miesto trinkelizacija?// ach kokie planai

    Reply
  2. O kaip?

    O kaip Girulių miškas mere? Ar bus apribojimai „Lietuvos geležinkeliams”? Ar išsakyta klaipėdiečių valia dėl kelyno staybos Kopūstų kaime ar kur ten, bet ne unikaliame Girulių miške? o kaip dėl uosto ir Melnragės ateities?
    Jokios konkretikos…o tik bla- bla – bla ir bla… „Iš naujos kadencijos Seimo narių tikiuosi palaikymo miesto iniciatyvoms, siūlymams ir prašymams bei prasmingo bendravimo ir bendradarbiavimo” Gilios mintys. Tikro politiko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This