Naujoji mokykla ne tik vėluoja, bet ir brangsta

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau trečią susitarimą, pagal kurį vėl padidinta galutinė tarp Senvagės ir Kretingos gatvių statomos mokyklos kaina.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal pernai birželį pasirašytą sutartį konkursą laimėjusi UAB „Versina” įsipareigojo 10,922 mln. eurų vertės darbus atlikti per 16 mėnesių. Tačiau netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

Šią vasarą šiaip ne taip pajudėjus realiems darbams prasidėjo ir projekto brangimas.

Birželio 29 d. savivaldybė su statybininkais pasirašė pirmą papildomą susitarimą, pagal kurį dėl techniniame projekte numatytų konstrukcijų dalies pakeitimų finansuojama papildomų darbų už 50 820 eurų.

Prabėgus tik savaitei prireikė jau ir kito papildomo susitarimo. Jame numatyta, kad darbų atlikimo terminas pratęsiamas dviem mėnesiais, nes paaiškėjo, jog kartu su konkurso dokumentais pateiktame techniniame projekte nurodytas išvežamo grunto kiekis – 8 000 kub. m – skiriasi nuo faktinio – 22 724,59 kub. m. Sutartyje yra numatyta, kad tais atvejais, kai darbų kiekis skiriasi ne daugiau kaip 2 procentus, skaičiuojant nuo pradines jos vertės, galutinė mokama suma nesikeičia. Tad dėl nenumatyto grunto išvežimo savivaldybei plačiau atverti kišenės neteko – papildomi darbai pinigine išraiška sudarė tik 1,63 proc. sutarties vertės (178 tūkst. eurų).

Liepos 24-ąją pasirašytas dar vienas papildomas susitarimas – šįkart dėl tarp mokyklos korpusų atsirasiančios D1 kategorijos gatvės įrengimo. Pastaroji atsieis papildomus 341 tūkst. eurų. Tačiau ši suma jau bus atseikėta ne iš savivaldybės kišenės – pagal sutartį ji gauta iš UAB „Danės krantas”, kuri pagal dar 2013 m. kovą parengtą būsimos mokyklos kaiminystėje esančio jos nuomojamo 7,58 ha valstybinės žemės sklypo (sovietmečiu čia buvo šiltnamių kombinatas) detalųjį planą turėjo nutiesti tokį kelią. Bet dėl šių papildomų darbų galutinis statybų terminas buvo pratęstas dar dviem mėnesiams.

Spalio pabaigoje buvo pasirašytas kol kas paskutinis papildomas susitarimas, šįkart jau pareikalavęs papildomų biudžeto lėšų – 29 tūkst. eurų reikės atseikėti už iki tol nenumatytus pastato vėdinimo dalies darbus, kurie atsirado pakeistus atitinkamą techninio projekto dalį. Šie papildomi darbai sutarties terminams įtakos jau neturės.

Tad šiuo metu galutinė mokyklos statybų kaina, įskaitant naujos gatvės tiesimą, jau siekia 11,370 mln. eurų.

5 Comments

  1. Arunas

    pinigus vėl plauna

    Reply
  2. t

    Nieko nuostabaus, turint omeny tokį merą ir jo visiškai kompetencijos neturinčią komandą.

    Reply
    • Dana

      Teisybe paraset

  3. ekspertas

    Gal reiktų reikalaut techninio projekto rengėjų finansin4s atsakomybės už itin brangiai ir nekokybiškai parengta projektą?!!!!

    Reply
  4. Nojus

    Kita vertus, naujos mokyklos statyba su infrastruktūros darbais kainuos lygiai tiek, kiek Dangės skvero su ypatingom granitinėm plokštėm pertvarka. O brangstantys, ir drastiškai, darbai mūsuose jau kasdienybė…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

„Auksinės” mokyklos pabaigtuvės - vis dar migloje

„Rugsėjo 1-ąją tai tikrai bus”, – juokiasi Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, paklaustas, ar neišsipildys niūrios prognozės, jog naujai statoma mokykla ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujoji mokykla pabrango 45-ąjį kartą

Praėjus tik dviem savaitėms po 44-ojo papildomo susitarimo pasirašymo prie UAB „Versina” ir Klaipėdos savivaldybės sutarties dėl naujos mokyklos Senvagės ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Visa naujos mokyklos statybos kaina perkops 20 milijonų (atnaujinta)

Klaipėdos savivaldybei pasirašius jau 43 papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos, jos kaštai nuo pirminės ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This