Rekonstruos „Svirpliuką”

Švietimas

Po kelis mėnesius trukusių teisminių ginčų Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir supaprastintą atvirą konkursą laimėjusi UAB „Statmax“, veikianti jungtinėje veikloje su UAB „Autentė“, pasirašė sutartį dėl lopšelio – darželio „Svirpliukas“ rekonstrukcijos. Visi darbai turi būti atlikti iki 2022 metų vasaros, skelbia Klaipėdos savivaldybė.

Šiuo metu l/d „Svirpliukas“ gali priimti 150 vaikų, po rekonstrukcijos šią ugdymo įstaigą galės lankyti 245 vaikai – atsiras beveik šimtas papildomų vietų.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, kad po rekonstrukcija darželis galės priimti žymiai daugiau vaikų ypač svarbu dėl centrinėje miesto dalyje esančiuose darželiuose vietų mažiausiems klaipėdiečiams trūkumo.

„Prasidėsiantys darbai – nelengvas išbandymas tų vaikų, kurie jau dabar lanko šį darželį, tėveliams, nes reikės susitaikyti su laikinais nepatogumais. Linkėdamas „Svirpliuko“ bendruomenei supratingumo ir kantrybės, tikiuosi, kad darželio atnaujinimas neprailgs ir jau po pusantrų metų turėsime dar didesnę, saugią ir šiuolaikišką ugdymo įstaigą“, – pranešime cituojamas meras.

Numatyta atlikti dviejų l/d „Svirpliukas“ pastatų, kurie šiuo metu yra įregistruoti kaip atskiri turtiniai vienetai, o vėliau taps vienu, Klaipėdoje, Liepų g. 43 A, rekonstravimo darbus su darbo projekto parengimu. Vienas darželio pastatas yra pastatytas dar 1957 m., kitas  – dešimtmečiu vėliau. Per visą gyvavimo laikotarpį nei vienas jų nebuvo iš esmės remontuotas. Pastato išplanavimo sprendiniai ir technologinė įranga yra pasenusi ir neatitinka šiai dienai keliamų reikalavimų.

Pagal sutartį numatytas pilnas vieno (vienaukščio) pastato rekonstravimas, išplečiant jo plotą. Taip pat čia bus įrengtas keltuvas neįgaliesiems, įrengtos visos inžinerinės sistemos.

Antrajame (dviaukščiame) pastate numatyta nugriauti priestatus, sustiprinti konstrukcijas, apšiltinti pastato išorines sienas, stogą, pakeisti langus, duris, vidaus inžinerines sistemas, suremontuoti vidaus patalpas, pakeisti virtuvės technologinę įrangą, pertvarkyti elektros tinklus, šildymo ir vėdinimo sistemas, šilumos gamybą ir tiekimą, elektroninių ryšių dalį, apšvietimą ir kt. Bus sutvarkyta ir darželio aplinka: įrengta kiemo aikštelė su automobilių stovėjimo vietomis, stoginė vaikų žaidimo inventoriui, takai, vaikų žaidimo aikštelės.

Darbo projektas turi būti parengtas per artimiausius 3 mėnesius. Visi l/d „Svirpliukas“ rekonstravimo darbai, įskaitant darbo projekto parengimą, pagal sutartį turės būti atlikti per 18 mėn. nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (šis dokumentas bus pasirašytas dviejų savaičių laikotarpyje). Numatyta, kad darbų atlikimo terminas gali būti pratęstas, bet ne ilgesniam kaip 3 mėnesių laikotarpiui.

Sutarties kaina – 2 348 887,66 Eur. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos ir Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Laikinai glausis moduliniuose darželiuose

Klaipėdos savivaldybė įsigijo laikinų (modulinių pastatų) vaikų darželių įrengimo paslaugą, juose laikinai, kol bus rekonstruojamas darželis, bus ugdomi ir „Svirpliuko“ auklėtiniai. Laikini moduliniai pastatai bus įrengti darželių „Obelėlė” ir „Pingvinukas” teritorijose.

Per artimiausius tris mėnesius, kol bus rengiamas darželio rekonstrukcijos projektas, ketinama pastatyti ir įrengti modulinius darželius, į kuriuos bus perkelta dalis (5 – ios grupės)  „Svirpliuko“ auklėtinių.

Kada tiksliai tai bus padaryta, paaiškės jau netrukus – apie tai savivaldybės Švietimo skyrius iš anksto informuos l/d „Svirpliukas“ bendruomenę, kad darbuotojai ir tėveliai turėtų pakankamai laiko pasirengti pokyčiams.

Tačiau beveik neabejojama, kad įkurtuvės įvyks ne anksčiau negu kitų metų pradžioje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This