„Žaliosios olimpiados” nugalėtojai – „Vydūno“ gimnazistai

Švietimas

Lapkričio 11-ąją įvyko respublikinio moksleivių konkurso „Žalioji olimpiada“ finalas. 

Į konkurso superfinalą pateko Kauno „Saulės“ gimnazijos komanda „Jonaitukai“, Klaipėdos „Vydūno” gimnazijos „Jūros banga“ bei Molėtų gimnazijos komanda „Molekuliozė“.

Susumavus visus taškus paaiškėjo, jog „Molekuliozė“ iškovojo trečiąją vietą ir galimybę aplankyti bet kurį Saugomų teritorijų lankytojų centrą Lietuvoje. Šį prizą įsteigė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

Konkurso, vykusio virtualiai, nugalėtojais tapo Klaipėdos „Vydūno” gimnazistai. Organizatorių nuotr.

Antrąją vietą iškovoję „Saulės“ gimnazijos „Jonaitukai“ pelnė bendrovės „Neogroup“ įsteigtą 400 eurų stipendiją.

Tuo metu Klaipėdos „Vydūno” gimnazistai tapo konkurso nugalėtojais, beje, jau ne pirmą kartą. Moksleivius konkursui rengė fizikos mokytoja Roma Pociutė ir chemijos mokytoja Jūratė Dirginčienė. Nugalėtojams, kai tik leis sąlygos, bus organizuota kelionė į Briuselį. Šį prizą įsteigė organizacija „Žaliasis taškas“.

Taip pat visi prizines vietas iškovoję moksleiviai galės didžiuotis išskirtiniais trofėjais – Simono iš „Commune DYI“ pagamintais medaliais iš sulaužytų riedlenčių su užrašu „Maži darbai – dideli pokyčiai“. Toks yra svarbiausias „Žaliosios olimpiados“ šūkis.

Vyko visus metus

„Žalioji olimpiada“ – tai pakuočių tvarkymo organizacijos VšĮ „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ organizuojamas tradicinis kasmetinis konkursas, kuriuo siekiama plėsti aplinkosauginį švietimą Lietuvos mokyklose bei ugdyti moksleivių ekologinį sąmoningumą. Konkursą vedė žurnalistas Andrius Tapinas, o kitoje patalpoje prie ekranų susirinkusi „Kita forma“ komanda žaibiškai skaičiavo balus.

Konkursas vykdomas visus metus: moksleiviai gauna individualias užduotis kas mėnesį, taip pat vieną užduotį  – vasarai. Šiemet ši užduotis buvo su draugais ar šeima surinkti kuo daugiau gamtoje pastebėtų šiukšlių. „Žaliosios olimpiados“ finalas pirmą kartą vyko nuotoliniu būdu.

Klausimai moksleiviams buvo iš keturių temų: tvari aplinka, klimato kaita, atliekų tvarkymas bei žiedinė ekonomika. Pirmajame etape moksleiviai atsakinėjo į klausimus „Tiesa ar melas“, kūrė žodžių grandinėles (kai naujas žodis sukuriamas pakeitus vieną raidę), rinkosi teisingą variantą iš keturių pateiktų. Po pirmojo etapo konkurse turėjo likti šešios komandos, tačiau surinkę vienodą skaičių taškų, toliau kovojo septynios. Antrajame etape jau video klausimus joms uždavė mokslininkai, įmonių ir aplinkosauginių iniciatyvų atstovai.

Trečiajame etape komandos turėjo patikėti „balsą“ tik vienam iš komandos narių, kadangi atstovui teko žaibiškai atsakinėti į klausimus, pasirenkant vieną galimą variantą iš dviejų.

Štai vydūnietė Elija turėjo žaibiškai atsakyti, ar konkretus gaminys gamtoje suyra per daugiau kaip 50 metų, ar per trumpesnį laikotarpį. Pradžioje padariusi klaidų moksleivė susikaupė ir pabaigoje savo pelnytais taškais aplenkė Kauno „Saulės“ gimnazijos komandą „Jonaitukai“, iškovodama klaipėdiečiams pergalę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujasis „Jazzpilis“ prisidirbo kaip reikiant (atnaujinta)

„Russian music night“ per antrąsias karo Ukrainoje pradžios metines. Tokį vakarėlį sugalvojo „Jazzpilio“ klubą atgaivinę verslininkai. „Nesame tie žmonės, kurie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaitis skųs teismo sprendimą byloje dėl pasisakymų apie A. Tapiną ir „Laisvės TV“

Į Klaipėdos mero postą kandidatavęs Seimo narys Remigijus Žemaitaitis skųs jam nepalankų Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą, kuriuo pripažinta, kad politikas ...
2023-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This