Skendimais pagarsėjusiam laivui – ypatingas dėmesys

Svarbu, Uostas ir jūra

Du kartus Dangėje skendęs laivas „Ole Wilassen“ institucijoms sukėlė tikrą galvos skausmą, nes iki šiol svarstoma, kaip jį saugiai nutempti į doką.

Laivas „Ole Wilassen” Dangės upėje skendo jau du kartus. Martyno Vainoriaus nuotr.

1948 metais pastatytas laivas „Ole Wilassen“ pastarąjį kartą Dangės upėje skendo lapkričio 8 dieną. Jau kitą dieną po inicidento Klaipėdos savivaldybėje įvyko pasitarimas, kuriame konstatuota, jog laivas iš Dangės turi būti pašalintas. Tačiau jis ir toliau stovi prišvartuotas prie krantinės, netoli įplaukos į Pilies uostą, o Klaipėdos savivaldybėje pirmadienį vyko jau eilinis pasitarimas dėl laivo ateities.

„Miesto pozicija tikrai nesikeičia – laivas turi būti pašalintas iš Dangės upės. Programa minimum – pakelti laivą nuo dugno ir identifikuoti, kodėl jis skendo, jau yra įgyvendinta. Bet ties tuo nesustojame. Kategoriškai pareikalavau, pasirašiau potvarkį, kuriuo įpareigojau „Klaipėdos paplūdimius“ ir „Klaipėdos laivų remontą“ spręsti situaciją“, – po pirmadienį vykusio pasitarimo teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, esminė problema dabar yra gauti visus reikiamus leidimus nutempti laivą į doką įmonėje „Klaipėdos laivų remontas“. Laivo savininkai esą mato prasmę jį remontuoti ir galbūt ateityje vėl eksploatuoti.

„Tačiau aišku, kad buksyravimo operacija yra labai rizikinga, todėl ir vyksta nelengvas derinimas. Šitame procese dalyvauja ir Lietuvos transporto saugos administracija, ir Uosto direkcija. Visi nori būti įsitikinę, kad buksyruojant laivą jis ties Kruizinių laivų terminalu nenugarmės į dugną, nes iškelti iš 10 metrų gylio būtų labai sudėtinga. Tad visi lyg ir pasiruošę buksyravimo operacijai, bet laukiama leidimų“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis vylėsi, kad „Ole Wilassen“ į doką bus ištemptas šiomis dienomis.

„Visi suinteresuoti, kad laivas būtų kuo greičiau nutemptas į doką, bet visi ir nuogąstauja, ar jis atlaikys tokią kelionę, kuri šiam laivui prilygsta kaip Kolumbui iki Amerikos nuplaukti“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This