„Klaipėdos energijos“ darbuotojai: įmonėje taikomas mobingas

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įmonės „Klaipėdos energija“ darbuotojai prabilo apie mobingą – neva jie yra persekiojami ir žeminami. Toks skundas pasiekė Klaipėdos vadovus ir miesto tarybos narius. Tačiau „Klaipėdos energijos“ generalinis direktorius tvirtino, jog toks skundas yra visiškai nepagrįstas, o jį galimai parašė pokyčių nenorintys darbuotojai.

Iš „Klaipėdos energijos” uostamiesčio valdžią pasiekė skundas, jog darbuotojai jaučiasi žeminami ir persekiojami. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jaučiasi žeminami ir persekiojami

„Daugiau tylėti nebegalime. Nesame šunys, esame ilgamečiai savivaldybės įmonės darbuotojai. Ir tai, kas vyksta dabar, mums yra nesuprantama. Įmonėje mūsų eilinių darbuotojų atžvilgiu yra taikomas spaudimas, nesiskaitymas, žeminimas, taikomas vadinamas mobingas“, – dėstoma skunde „Dėl mobingo AB „Klaipėdos energija“, adresuotame Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui, merui ir miesto tarybos nariams.

Skundas anoniminis. Jį pasirašę darbuotojai tvirtino, kad nėra bailiai, tačiau dėl suprantamų priežasčių negali atskleisti savo tapatybės.

Skundo autoriai miesto vadovų prašo ir tikisi išsamaus tyrimo ir atsakymų. Jie pageidavo sužinoti, kodėl „Klaipėdos energijos“ vadovai eilinių darbuotojų tinkamai neinformuoja apie situaciją dėl COVID-19 ligos.

„Kai „Klaipėdos energijos“ darbuotojams buvo nustatyta COVID-19 infekcija, savo tiesioginių vadovų klausėme, kokia padėtis įmonėje, kiek užsikrėtusių, kiek karantinavosi, atsakymas – ne jūsų reikalas. Kad sužinotume tikrąją padėtį, kreipėmės į spaudą“, – rašoma skunde.

Jame taip pat dėstoma, jog „Klaipėdos energijoje“ tampa manija vaizdo kamerų statymas. Darbuotojai esą išsiaiškino, jog kameros statomos saugoti nuosavybę ir turtą nuo žalingo poveikio.

„Ar čia mes, darbuotojai, esame vagys ir turto niokotojai?“ – skunde klausia darbuotojai.

Jie taip pat nurodo, kad greta to padalinių vadovai tarnybiniu transportu, kuris nepažymėtas specialiais lipdukais, gali naudotis neribotai 24 valandas per parą keturias dienas per savaitę.

„Įmonės darbuotojai, turintys kitą nuomonę, yra persekiojami. Geriausias to įrodymas – neišlaikyti egzaminai, pastabos, darbo organizavimo pakeitimai, sutarčių peržiūrėjimas, nenumatytų pagal sutartis darbų skyrimas, o nesutikus – gen. direktoriaus geniali frazė „mums ne pakeliui“. Kas įdomiausia, kad darbo organizavimo pakeitimai vyksta karantino metu. Kadangi psichologinė atmosfera AB „Klaipėdos energijoje“ yra nepakeliama, vyksta persekiojimas, darbuotojų ignoravimas, vyresnybės įsigalėjimas, žemesnės grandies darbuotų žeminimas, supriešinimas, atsikratymas nenuolankių darbuotojų ir įkaitusi atmosfera, prašome imtis veiksmų, kurie užtikrintų darbuotojų teises ir orumą. Tai, kas vyksta mūsų įmonėje, yra akivaizdus mobingas visose grandyse. Daugelis mūsų esame ilgamečiai darbuotojai. Ar tokio elgesio nusipelnėme?“ – ir klausiama, ir prašoma skunde.

Profsąjunga tyli

Bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius Antanas Katinas tvirtino, jog visi skunde išdėstyti teiginiai ir kaltinimai yra laužti iš piršto.

„Aš manau, kad aš žinau, kas tas žmogus, kuris rašo skundus. O šis skundas, matyt, turi ir savo priešistorę, kuri jau siekia daugiau nei metus“, – kalbėjo A. Katinas.

Jis tvirtino, jog kai pradėjo vadovauti „Klaipėdos energijai“ pamatė, jog kai kurie darbuotojai turi problemų dėl alkoholio, todėl įmonėje buvo pastatyti alkoholio matavimo prietaisai ir darbuotojai, ateidami į darbą ir iš jo išeidami, privalėjo pasitikrinti blaivumą.

„Tada tas pats žmogus irgi kėlė klausimus, kad turbūt yra pažeidžiamos žmonių teisės, o aš turėjau pasiaiškinti ir merui, ir bendrovės valdymo organams. Mano pareiga yra pasirūpinti, kad žmogus ir pats būtų sveikas darbe, ir nesudarytų keblumų kolegoms. Dabar alkoholio matavimų prietaisų jau nebėra, nes sutartis buvo metams, tačiau jie tikrai davė savo efektą. Tiems, kam buvo sunku laikytis tvarkos, išėjo iš darbo“, – teigė A. Katinas.

Jis pabrėžė, jog „Klaipėdos energijoje“ veikia didelė darbuotojų profesinė sąjunga. Jai priklauso apie 100 darbuotojų, o įmonėje dirba apie 290 žmonių.

„Skatiname, kad profsąjunga būtų aktyvi. Ir manau, kad jei kažkas negerai, profsąjunga pirmiausia turėtų kelti klausimus“, – teigė vadovas.

Saugo asmens duomenis

Paprašytas pakomentuoti anoniminiame skunde išdėstytus teiginius, A. Katinas kiekvienam jų turėjo paaiškinimą. Jis neneigė, jog „Klaipėdos energijos“ teritorijoje yra statomos vaizdo kameros.

„Pas mus yra labai judri teritorija. Dabar yra šilumos gamybos metas, yra keturi biokuro katilai, jiems reikia privežti biokuro, tad pastoviai mūsų teritorijoje sukasi sunkvežimiai. Toje pačioje teritorijoje dirba ir tinklų darbuotojai, brigados. Reikia ir pačią teritoriją saugoti, juk buvo kažkada momentas, kai žmogus užlipo ant kamino ir nušoko su parasparniu, o paskui vaizdelį į „Youtube“ įsidėjo. Aš tikrai nesėdžiu visą dieną žiūrėdamas į tas kameras, stebėdamas, kas ką veikia. Visi plius minus protingi žmonės esame, visos tos kameros yra užtikrinti saugumą tiek mūsų veiklos, tiek darbuotojų“, – pabrėžė A. Katinas.

Neseniai dvi vaizdo stebėjimo kameros buvo pastatytos ir įmonės patalpose. Jų tikslas – stebėti, kad darbuotojai nesibūriuotų, nes yra netikinčių, kad koronavirusas egzistuoja, todėl jie nesilaiko saugumo reikalavimų.

„Iš aštuonių koronaviruso atvejų, rugsėjo pradžioje nustatytų mūsų įmonėje, du buvo besimptomiai. Tad jei neprižiūrėsime, kad visi laikytųsi prevencijos priemonių, saugumo reikalavimų, tokie besimptomiai atvejai gali išguldyti visą įmonę, o mes privalome užtikrinti šilumos tiekimą“, – teigė A. Katinas.

Paklaustas, ar darbuotojams nebuvo teikiama informacija apie koronavirusu užsikrėtusius kolegas, generalinis direktorius neslėpė, kad sergančiųjų pavardės tikrai nebuvo įvardytos.

„Yra asmens duomenų apsauga, kurios privalome laikytis. Padalinių vadovai ir aš žinojome situaciją, bet nemanau, kad kitiems darbuotojams jos trūko, kad neatsakėme į rūpimus klausimus“, – dėstė A. Katinas.

Sumažės atlyginimai

Skunde išdėstyta informacija, kad padalinių vadovai neribotai naudojasi tarnybiniu transportu yra tiesa, tačiau joks nusižengimas neva nedaromas.

„Neseniai atnaujinome techniką ir galbūt ne visą tarnybinį transportą spėjome pažymėti, bet šiaip manau, kad viskas yra sužymėta. O dėl naudojimo – mes dirbame 24 valandas per parą, turime daugiau nei 300 kilometrų tinklų, vadovai turi slenkantį budėjimo grafiką, tad tie vadovai turi teisę visą parą naudotis tarnybiniu transportu darbo reikmėms. Beje, pusėje automobilių yra įdiegta sekimo sistema“, – aiškino A. Katinas.

Skunde išdėstyti faktai, jog įmonėje vyksta darbuotojų egzaminavimas ir darbo sutarčių peržiūrėjimas gali būti susiję su tuo, jog stengiamasi pagerinti darbuotojų įgūdžius ir efektyvinti įmonės veiklą.

„Tam įtakos turėjo „Vilniaus vandenų“ nelaimė, kai keturi žmonės užduso šulinyje. Reikia mokytis iš svetimų klaidų. Mūsų Tinklų tarnybos žmonės taip pat lenda į šulinius, todėl jie turi sugebėti vienas kitą ištraukti, jei įvyktų kokia nelaimė. Asmeniniu savo nurodymu paprašiau Tinklų tarnybos viršininko, kad tie žmonės, kurie lenda į šulinius, iš naujo būtų pratestuoti. Idealumo nebuvo, padarėme išvadas, nupirkome papildomų priemonių. Tegul darbuotojai skundžiasi, bet tai yra geriau nei žiūrėti į žuvusio darbuotojo šeimos narių akis“, – tvirtino A. Katinas.

Pastaruoju metu, anot jo, svarstoma atsisakyti avarinės tarnybos budėjimo naktimis.

„Mes daug investavome į tinklų atnaujinimą, jų patikimumą, tad neberacionalu per žiemą tų žmonių laikyti įmonėje ir ypač tamsiu paros metu. Dieną darbo tikrai yra, bet naktį – ne. Padalinių vadovų paprašiau pateikti statistiką, kiek avarinių iškvietimų dėl tinklų gedimo buvo pastaruoju metu. Paaiškėjo, kad nė vieno. Todėl dalį darbuotojų siunčiame į budėjimą iš namų. Tai reškia, kad žmonėms naktimis nebereikės eiti į darbą, bet jie privalės per valandą, esant reikalui, prisistatyti į darbo vietą, todėl niekur negali išvykti per savo budėjimo laiką. Už tai bus mokamas atlyginimas, tačiau jis mažesnis nei už naktinį darbą, matyt, dėl to darbuotojai yra nepatenkinti“, – svarstė A. Katinas.

Tokius pokyčius, kai avarinės tinklų tarnybos žmonėms nebereikės dirbti naktimis ketinama įdiegti nuo gruodžio 1-osios. Tokia praktika esą taikoma ir bendrovėje „Klaipėdos vanduo“, ir kitų miestų šilumą tiekiančiose įmonėse.

„Klaipėdos energijos“ darbuotojų skundas dėl mobingo miesto tarybos narius pasiekė tik pirmadienį, nors jis Klaipėdos vadovams buvo išsiųstas dar lapkričio 3 dieną.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, šis skundas veikiausiai bus perduotas nagrinėti „Klaipėdos energijos“ valdybai.

„Jokios problemos nematau, galime nagrinėti“, – teigė A. Katinas.

64 Comments

  1. ACC

    Direktoriau, sėkmės kovojant su pijokais, viskuo nepatenkintais ir bezdelnikais! Ir nekreipk dėmesio į tas prirašytas nesąmones. Šunys loja, karavanas eina toliau…

    Reply
    • Up

      Vot teisingai .Darbininkai loja , o direktorius ir toliau darys , kaip norės.

  2. Mykai

    Direktoriai klausia pavienių darbuotojų kas nutiko, kuo nepatenkinti, kodėl pasirašinėjat skundus ir ką už pasirašymą jums siūlo. Kiti gi rašo pareiškimus išeiti iš darbo.

    Reply
  3. Myka

    Tai kas gerosnio energijoje po šio mobingo skandalo?

    Reply
  4. Nu simona, ir tu , pijokėli, paskaityk

    Viena pagrindinių „Dirbk blaivus“ projekto siūlomų priemonių – kasdienis darbuotojų testavimas specialiu išmaniuoju alkotesteriu. Pasak D. Didžgalvio, įmonėse, kurios matavo darbuotojų blaivumą darbo pradžioje ir pabaigoje, neblaivių darbuotojų per tris metus sumažėjo net 4-5 kartus (nuo 1,6 proc. iki 0,35 proc. kasdien ateinančių neblaivių darbuotojų). „Žinoma, pats testavimas nėra savaiminis tikslas. Jo esmė, kad identifikuojami problemų su alkoholiu turintys darbuotojai, jie nebegali „slėptis“ ir neigti priklausomybę. Tuomet yra vykdomi pokalbiai su priklausomybę turinčiais darbuotojais, jie skatinami šią problemą spręsti. Bet kuriuo atveju, testuojantis didėja pačių darbuotojų savimonė bei noras „neturėti problemų“ darbe. Tai skatina mažinti nesaikingą alkoholio vartojimą tiek vakarais prieš darbo dieną, tiek darbo metu“, – apie blaivumo darbovietėje prevenciją pasakoja D. Didžgalvis.

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/darbas/darbo-aplinka/girtavimas-darbe-vis-dar-didele-problema-siulo-privalomai-testuoti.d?id=85757115

    Reply
    • Kodėl

      O tai ko meistrai ir kiti ne darbininkai nesitestavo?

  5. Darbuotojas

    Tuoj Klaipedos Energijoj sena Sovietine tvarka ir sistema dar,i teritorija jos užeikit ir suprasit kad Klaipėdos Energija įstrigo tarp 1970-80 metu ir toksai pat viršininkų mąstymas. Gaila man paprastų darboutoju,kad viršinkai neturį jiems pagarbos. Gaila kad Balti šalmai daugiau sau leidžia ir nori leisti,gal prieš veidrodį mato saves dideliais viršininkais.

    Reply
  6. Skaitytojas is Uzsienio

    Cia kaip Ponas Skvernelis sau gatves issiasvaltavo ka noriu ta darau pinigai ne mano ? prajuokino komentaras del SPA centro Pirteles,plius teniso kortai… ?populeri visais laikais ir prie Rublio ir Prie Lito ir Prie Euro …

    Reply
  7. Skaitytojas is Uzsienio

    Cia taspats kaip Skvernelis sau gatves issiasvaltavo…. O del pirteles tai prajuokino tikrai populeri buvo visais laikais ir prie……Lito ir prie Euro … SPA CENTRAS ?

    Reply
  8. Klenergijos darbuotojas

    Buvo alkotesteriai,dabar-termometrai.Rytas-vakaras privaloma tikrintis temperatūrą…Tik,kas įdomiausia,ne visiems…Vėl tik juodnugariams.Ir pabandyk „nepasižymėt”-ryt sulauksi skambučio,gal nedirbi,ko ignoruoji termometrą.

    Klausimas-kaip saugotis ar izoliuotis,jei nežinai kam covid,o gal turėjau su tuo darbuotoju kontaktą.

    Seniai reikėjo kad pratrūktų tas skaudulys…
    Ne viskas,toli gražu, čia tik dalelė rūpimų klausimų.
    Nėr kam problemų išsakyt,niekas nesiklauso,neįsiklauso,niekam nerūpi tas vargšas darbininkas.Kiekvienam padaliny eiliniai darbuotojai jaučiasi it vergai.Darbais apkrauti,atrodo darbo valandų ne 8,o 16…Drįsta generalinis pasakyt,kad tinginiai ir miegaliai,net vagys esam…Skaudu.
    Nors šitaip,anonimiškai galiu pasakyt,nors kiek lengviau.
    O tau, bendradarbi anonime,kuris paviešinai,ištempei į dienos šviesą,mūsų visų skaudulį AČIŪ.
    Bendradarbiai,jei būsim vieningi,būsim galingi.Užteks tylėt.

    Reply
    • Suprantantis

      Po visų šių „batalijų” peršasi išvada: 1) AB Klaipėdos Energija administracija Įmonės veiklą organizuoja efektyviai ir saugiai; 2) Dirbantiesiems, kurių netenkina darbo sąlygos, yra puiki galimybė stoti į Įmonės profesinę sąjungą ir kartu su ją derėtis su Įmonės administracija dėl darbo sąlygų koregavimo;
      Sėkmės AB Klaipėdos Energija kolektyvui nepertraukiamai ir santykinai pigiai tiekiant šilumą vartotojams.

  9. Anonimus

    Kameros įrenginėjamos visur nes generalinio begalinis noras viską stebėti o ne kontroliuoti viruso plitimą,nes visiem žinoma kaip jis plito įmonėje.Mobingas buvo ir dėl alkotesterių nes du kartus per dieną reikėjo tikrintis eiliniams darbuotojams,baltieji šalmai neliečiamieji,galėjo ir pašvesti kai kas pasijuokdami iš įmonės negrų.Beje pats generalinis nei saves nei šeimos nesaugo per karantiną įmonės pirtelėje apsilankydamas tik kodėl naktimis?

    Reply
  10. Anonimas

    Mobingas ten vyksta daugiau kaip metai. Generalinis su šizofrenišku uolumu persekioja visus savininkus, kurie statosi ar planuoja statyti, agresyviai versdamas visus jungtis prie silumos tinklu.

    Reply
  11. konservatorius , ne liberalas ir teisingos spalvos

    ……………Antanas Katinas tvirtina, jog visi skunde išdėstyti teiginiai ir kaltinimai yra laužti iš piršto, kaip ir tas faktas , kad jam Miesto Tarybos Sprendimas , uždaryti gamybą prie Danės upės ir įmonės teritoriją pritaikyti Gyventojų rekreacijai , yra nė motais ( niekininis ) . Katinų dabar tiek priviso, kad jie mus pradėjo valdyti ir mums patiems liepia peles gaudyti . O jie tiesiog tam laiko neturi .
    Pagarba Valučiui . Kietas buvo Vadovas . Tokių dabar nebėra , visi kažkokie politiniai-popieriniai , jei prireiktų ir į Mėnulį per savaitgalį sulakstytų .

    Reply
    • suprantantis

      Ei, simona, čia tu, atsibudai pagaliau. Tu juk spalvos neturi, ne liberalas, nei konservatorius, pilka žiurkė ir tiek, nuo vieno trupinio prie kito bėgioji, kakarį po sijonu pasikišusi, labai kietą polytikę vaidini.

  12. Ts

    Jfjdjdjjdjdjd

    Reply
  13. Matėm ir matom

    Valutis į darbą ir po darbo važinėjo savo Tojota, o Katinui reikia Škodos ir Fordo visureigio….

    Reply
  14. Jolanta

    O kazin kur ners persekiojami ir zeminami zmones lietuvoje, persekiojami kaimo ribose ,nedideliu miestu ribose, gydymo istaigose pacientai, kai nenesa kysio seimos gydytojuo, buvau susitikime su seimo nariu ir ten isgirdau apie ne vieno asmens persekiojima, zeminima musu mieste ir noretu skusti. O kur, juk ga
    i skustis tik kokie baltarusiai atvyke i lr del Lukasenkos

    Reply
  15. Nu nzn.

    O jei žiemą nuraus vamzdį tai kol jie atsibastys susiruoš tai bus Klaipėdai vamzdiec. Tai reik į gaisrininkams padaryt iš namų juk jei kas atlėks per 1h.O ką sutaupys tikriausiai sau premija pasiskirs?

    Reply
    • Aras

      Klenergijoje ne visi tuos nurautus vamzdžius tvarko.Tokių ten yra gal 10-15, o likusieji dirba kitokį darbą.

    • Petro

      Čia tikriausiai apie avarinė kalba o ne apie visus

  16. Jooo

    Gerbiamieji, čia viskas vyksta DABAR? Baisoka darosi …jei Tokie VADAI pareina…Einu googlint kokio amžiaus tas ponas Katinas…Ar JAM dar toli iki bezdalių amžiaus… Šlykštu kaip Baltarusijoj .Užuojauta gerbiamam Generaliniam Direktoriui dirbant su tokiais pijokais, bezdaliais, vagiais…
    Stiprybės darbuotojams dirbant su tokiais katinais…

    Reply
    • stebiu

      Vyras pačiame jėgų žydėjime. _Žemaitis….

  17. mieste yra tvarka!!!

    meras nori būti meru o ne daryti kažką.
    vienoje savivaldybės įstaigoje jau buvęs vadovas pusė metų pragėrė ir nesirodė darbe. kai pasirodydavo darbe tai rūpindavosi savo ir savo draugelių kišenių pildymu (dauguma sutarčių daug metų tas pats draugelių ratas) ir taip daug metų. kai meras sužinojo ( turėjo visas galimybes sužinoti anksčiau) po kelių mėn.)₩ tos įstaigos vadovas išėjo su solidžia išeitine ir paliko tuščią įstaigos sąskaitą.
    po to nei audito… nei kokio tikrinimo…
    užtat turim merą.. ir mieste viskas gerai… jokiųųųų problemėlių ir mokesčių mokėtojų pinigai efektyviai naudojami.

    Reply
  18. Suprantančiam

    Gal esi apsirūkęs kažko?

    Reply
  19. Anonimas

    Valstybinėje įmonėje elgiasi kaip savo privačioje įmonėje.Baisu kas ten darosi.

    Reply
  20. ariantis

    Kažkas klausė kas ką priėmė va atsakymai : priėmė be konkurso ir visiškai neturinčius jokios nuovokos apie šilumos ūkį
    Savo svainį į KRK mazuto ūkį,
    Savo anytą į KRK cheminį cechą,
    Savo giminaitį į avarinę tarnybą, – dabar kaip geras darbuotojas pakilo pareigom į meistrus,
    Išvarė Egidijų Baltramonaitį, savo „Švogerį” pakelė į viršininko pareigas.
    Dabar nori išvaryti Buinevičių ir „įkišti ” Švogerį į technikos direktorius.
    Priėmė į darbą iš gatvės į vadovus 2 savo draugelius – vieną į klientų aptarnavimo skyrių, kitą į šilumos tarnybos.
    Čia tik tiek, kiek atėjo iki paprastų darbuotojų.

    Reply
    • Suprantantis.

      Nosimi žemę ardamas, vynelio kvapu dvokdamas, šūdais drabsto kitą. Sovietinis pėrėdoviki trudą , demagogo padedamas paskutinį bezdalą leidžia, jooo…

    • kolega

      O tas dėdė į meistro išvis keistai pateko… meistro pareigoms pagal nuosrsrus reikalingas aukštasis išsilavinimas, o tas dėdė turi santechniko išsilavinimą įgytą profkėje. Tai kai rašė sveikinimo žodį visiems moteris iš personalo visiems sveikindama kolega su paaukštinu, tai čia viskas tvarkos, profkės santechniko išsilavinimas prilyginamas aukštajam išsilavininui. Tai ši situacija parodė, kad nesvarbu kas esi, svarbu ką pazisti.

    • žinovas

      Energijoje senai aišku, kad visi savus įdarbina. Pažiūrėkit kaip dažnai darbo skelbimų ten būna. Naujausias atvejis kaip tas draugelis iš klientų aptarnavimo grupės įdarbimo jauną mergaitę pas save grupėj. Darbo skelbimų nebuvo, tai kaip manot keliai atvedė į Energiją?

    • Įdomu

      Tai kas tas 4 draugas?

    • Ei tu sau

      Švogerių įmonė

  21. Pensininkas , buvęs darbuotojas

    Labai blogai,kad tokio pobūdžio įmonę ateina žmogus neturintis jokio supratimo apie šilumos gamyba. Tai ne audimo fabrikas ar laivų statyba ( nenoriu sumenkinti šias gamybas – jos svarbios , bet šiluma turi savo specifika. Ji tai vandentiekis padaugintas iš dviejų. Specialistų karjera Kl. Energijoje visada buvo svarbi įmonės vadovų darbo kryptis ir specialistai buvo auginami . Buves direktorius V.V. praėjo visas grandis nuo meistro iki Gen. direktorio. Tai ne liaupsės , tai buvo tokia sistema. Dabar priėmė į direktoriaus pareigas žmogų tolima nuo šito darbo. Prisimenu,e kai Rubikonas pradėjo savo šilumos tiekimo darbą. Jo rezultatas , tai peršaldyti Telšiai ir tarptautiniai teismai su apvogtu Vilniaus miestu. Manau ,kad specialistų išvarymas ir draugų priėmimas priartina miestą prie Telšių katastrofos. ŠILUMOS TIEKIMAS ,TAI PATIKIMUMAS! ŠITO NELIKO!

    Reply
  22. Senai visi tai žino

    Kad tai labai kerštingas vadovas.Elgiasi įmonėje kaip savo dvare,nesiskaito visiškai su darbuotojais.Negeras žmogus.

    Reply
  23. Rajonine

    O kodel niekas nepearaso, kad Katinas prieme i darba savo 3 giminaicius ir 4 draugus patupde i virsininkus? Tuo pažeisdamas viesu ir privaciu interesu valstybes tarnyboje derinimo istatyma!

    Reply
    • Įdomu

      Tai kas tiek draugai ir giminaičiai?

  24. :)

    Gintare, Gintare nu kiek reikia pavartoti, kad iš pradžių savo žmona grasinti, o paskui dar tokia anonimke sukurti…. 🙂

    Reply
  25. žinantis

    Paskaiciau ir juokas ima, pilna „Klaipedos Energija” senu bezdaliu, kuriems neduok dieve reikes pirsta pakrutinti pamainos metu, jie jauciasi skriaudziami nes jiems neleidzia nakti pamainos metu miegoti 😀 Vyciau visus tokius veltedzius lauk be kalbu, vienintele nauda ka jie nesa tai ta kad jie teikiasi ateiti y darba ir dar apsivercia liezuvis skustis!

    Reply
    • Vyt lauk visazinius

      Ilgamecius savo darbuotojus vadinat taip…tiesiog tiesiai sviesiai? Baisu skaityti…koks viesajame sektoriuje poziuris i darbuotojus! Jusu ponai vadoveliai darbas teisetai, aiskiai ir motyvuotai isaiskinti savo darbuotojams bet kokius pokycius. Profsajungos pabuskit! Jei meras su svita tai toleruoja!

    • Žinantis

      Jie aciu dievui ne mano darbuotojai, tiesiog daznai lankausi „Klaipedos Energijoj” matau kas ir kaip vyksta, manau cia kazkuris is direktoriu sujudino sena sovietmeciu smirdanti dumbla ir tiek. Seni diedai geriau eitu lauk jeigu nepatinka naujos taisykles ir uzleistu vieta jauniems ir energingiems

    • Aras

      Visus pirdulius išleido į pensiją, net 73 metų Valutis jau pensijoje.

    • Darius

      Tai kad seni bezdaliai įmonėje ir belikę nes jaunimui tai nepatraukli įmonė.Prie tokių žeminimų jaunimas neišsilaiko,nenori likti įmonėje.Amžiaus vidurkis darbuotojų tarpe aukštas.A.Katinas dėl jaunimo nenoro likti ar įsidarbinti įmonėje yra pasakęs,jog kažką reikės daryti.Reikės.

  26. t

    Turint tokį merą kuris dangsto miesto ligonines pensininką Janusoni, nėra ko ir stebėtis. Situacija kaip visada, pro pirštus stebima

    Reply
    • Marekas

      O prie ko čia KUL ir Vinsas Janušonis? Debiliukai kai neturi ką rašyti, tai visko prisigalvoja.

  27. Danguolė

    nu ačiū Atvirai Klaipėdai , kad viešina, bet įdomu ar keisis kas. Nelinksma…

    Reply
    • Suprantantis.

      Panele , kas turėtų keistis, nebegaudyti pijokų, leisti darbo metu rinktis į kupetas ir taip platinti kovį, nemokinti aptingusių šaltkalvių išlipti iš šiluminės kameros, padalinių vadovams samdyti taksi. Jei taip bus, rėksit visi užkimdami, nėėėra tvarrrkos, nėėėra tvarrrkos, o jei nėra tvarkos, nebus ir šilumos, o žiema prieš akis, jooo…

    • AttentionBitch

      Darbuotojai išmoko naują žodį „mobingas” 😀 Well done.

  28. Valgyklos lankytojas

    cha cha cha .O tai ponai vadai visą parą dirba? Kad gali važinėt nežymėtu automobiliu?Begėdžiai TIE darbuotojai, kapstosi…

    Reply
  29. Jooo

    …O aš pergyvenau, kad mane spaudžia, nesiskaito su manim įmonės savininkė… Savivaldybės įmonėje mobingas, psichologinė įtampa, lyg maža dar žmogeliams būtų …Gražu . Laisva Lietuva ))) o gal nebe” mūsų reikalas…” Sėdžiu izoliacijoj, tai seksiu ką parašys administracijos DIREKTORIUS, MERAS…ai,gal ir PROFSĄJUNGA reaguos.Liūdna…

    Reply
  30. buvusiai darbuotojai

    Dėl profsajungos teisingai pasakyta. Profsajunga tyli ir tylės, išvis nekalba apie darbuotojų interesus. Buvęs pirmininkas garsiai rėkė, todėl ilgai nedirbo…

    Reply
  31. Buvusi darbuotoja

    Profsąjunga nors ir nemaža, bet kišeninė, atstovauja vadovą, o ne darbuotojus.

    Reply
    • Tas pats

      Jūs tuo garantuota? Prašome pagrįsti savo teiginį.

  32. Buvusi darbuotoja

    Darbuotojai skundžiasi. Kažkas negerai su vadovu. Nemoka tinkamai elgtis. Nenuostabu, kokiu keliu tapo vadovu… Bet kokia kaina, kad tik galėtų sulaužyti senas įmonės tradicijas. O dėl girtuokliavimo ko gero teisus… Reikia tinkamai ir laiku informuoti apie numatomus pakeitimus o ne iš paaalų stebėti, ovėliau keršyti. Svarstys įmonės valdyba…. Juokas ima!

    Reply
  33. Mora

    Dažniausiai tokie darbuotojai būna „suaugę” su valstybinėse įstaigose einamomis pareigomis ir niekaip nesupranta kodėl kartais jiems kažkas liepia dirbti? Čia kaip apie vaikus sako: žino tik savo teises, bet ne pareigas. Jie nenori nei keistis, nei racionaliau žvelgti į darbus. O kas jiems nepagrįstus atlyginimus moka? Mes 🙂 Prieš kokius 6 – 7 metus buvau šoje įstaigoje… techninis darbuotojas taip nuoširdžiai aiškino kad visos techninės naujovės yra baisuma, elektronika yra nepatikima ir kompus reikia mesti lauk. Patikimas tik žmogus su sukama svirtim. Tai jei tokie darbuotojai skundžiasi ?

    Reply
    • AttentionBitch

      Kaip sutinku!
      Bet koks pasikeitimas yra blogis, nes reikia per naują mokytis, truputį išeiti iš komforto zonos. Blem. Blem. Mobingas.

  34. Palaikantis

    Jei darbuotojai priversti kreiptis pagalbos, akivaizdu, kad problema yra rimta ir nesprendžiama. Manau tai pasekmė, to koks yra “geras” savivaldybės administracijos direktorius p. Neniškis, tokie yra ir savivaldybės valdomų įmonių vadovai. Verslas taip pat mato didžiulį nesiskatymą ir piktnaudžiavimą pareigomis. Meras svajoja apie Klaipėdos Mėlinąjį proveržį, bet kol vadovaus tokie kaip Neniškis, Katinas ir panašaus plauko veikėjai, tai ir liks tik Mėlinoji svajonė.

    Reply
  35. Nieko naujo

    Kai pajudini seną balą, pradeda visokios anoniminės rupūžės lįsti. Taip ir „Klaipėdos vanndenyje, ir „Gatvių apšvietime”, ir autobusų parke buvo.

    Reply
    • Vacys

      Eh tie darbuotojai tikri rupuzes trukdo dirbti ponams

  36. Suprantantis.

    Ei, simona, kur tavo komentaras ????

    Reply
  37. Jokios problemos nematau

    O kodel tik puseje automobiliu idiegta stebejimo iranga ir kodel ne visi zymeti? Kas vazineja su nezymetais ir kur?

    Reply
    • Aras

      Visais laikais visi vadovai važinėjo darbe ir po darbo, savaitgaliais ir net atostogose tarnybiniais automobiliais.Ir tai darė ne tik V.Valutis, bet likę direktoriai.Vienas Zuikis tik pėsčiomis mynė į darbą.

  38. Anonimas

    Eilinė raganų medžioklė, vadovui svarbiausia – žinau kas tas skundikas. Tai apie ką galima daugiau kalbėti?

    Reply
  39. Profsajunga

    Jo meras pades jis moka

    Reply
    • Zbignevas

      Meras pagros dudele. 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This