Ant istorinių miesto pastatų Kretinga kurs Kalėdų pasaką

Regionas

Kretinga jau ruošiasi Kalėdoms. Dėl pandemijos atsisakyta tradicinio Kalėdų eglės įžiebimo renginio, tačiau šiais metais miestas stebins naujais sprendimais – gruodžio 4–5 dienomis kretingiškiai  turės išskirtinę galimybę pamatyti, kaip modernios lazerinės technikos pagalba ant istorinių miesto pastatų atgyja Kalėdų pasaka, sukurta net iš 150 švietimo įstaigų bendruomenių piešinių.

Kalėdų pasakos ekranais taps Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios bokšto ir vienuolyno šoninės sienos.

„Kalėdų pasakos ekranais taps Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios bokšto ir vienuolyno šoninės sienos. Pasakai sukurti skirti švietimo įstaigų bendruomenių piešiniai atspindės šias temas: „Žiema Kretingoje“, „Adventas – laukimo metas“, „Kalėdų magija“, „Mano kalėdinė svajonė“ ir kt. Siekiant išvengti susibūrimų, meninė instaliacija bus rodoma du vakarus nuo 17–22 val. bei Kalėdų pasaką bus galima stebėti iš skirtingų miesto centro vietų“, – pasakoja Kretingos rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė išplatintame pranešime spaudai.

Jame taip pat teigiama, jog gruodžio 4 dieną nušvis ir pagrindinė Kretingos miesto eglė. Pernai gyventojai pasisakė už tai, kad mieste atsirastų klasikinė karkasinė eglė su gyvų žaliaskarių šakomis, tad toks variantas pasirinktas ir šiemet. Kaip eglė bus papuošta, išlieka intriga iki eglės įžiebimo dienos.

 „Atskleisiu tiek, kad Kalėdų eglė šiais metais bus dedikuota vaikų norams. Vaikai namie parašytus laiškus Kalėdų seneliui galės įmesti į interaktyvų Kalėdų senelio paštą. Kad norai išsipildytų, įmetus laišką, sužibs net 600 žaliaskarės lempučių, kviečiančių patikėti Kalėdų stebuklu“, – cituojama ir Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė.

Šiemet kalėdinę nuotaiką Kretingoje taip pat kurs šviečiantys tradiciniai LED papuošimai gatvėse ir net kelios dešimtys išskirtinių kalėdinių dekoracijų – šviečiančių bumbulų – skirtingose miesto vietose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingoje baigtas statyti „Teresiečių slėnio“ gyvenamasis kvartalas

Vakarų Lietuvos statybos darbų bendrovė „Mirigita“ baigė trečiąjį gyvenamojo kvartalo „Teresiečių slėnis“ projekto vystymo etapą. Per  penkerius metus Kretingoje buvo ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Regionas

Knygnešystė Kretingos krašte 1864–1904 metais

Prie pat Rusijos-Prūsijos sienos įsikūrusi Kretinga vaidino svarbų vaidmenį lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu 1864–1904 m., gabenant ją iš Karaliaučiaus krašto ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje sužalotas paspirtuku važiavęs 13-metis

Policijos paros įvykių suvestinėje skelbiama apie Kretingoje nutikusį eismo įvykį, kurio metu nukentėjo nepilnametis. Trečiadienį, apie 14.22 val., Kretingoje, Žemaitės ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This