Butas tremtiniams sukėlė abejonių dėl savivaldybės turto valdymo

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio kreipimasis į Finansų ir ekonomikos komiteto narius dėl vieno buto, skirto į Lietuvą grįžtantiems politiniams kaliniams ir tremtiniams, įsigijimo, daliai politikų sukėlė tam tikrų abejonių dėl to, ar savivaldybė tinkamai valdo jai priklausantį nekilnojamąjį turtą.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Komiteto nariai trečiadienį buvo informuoti, jog iš specialių tikslinių valstybės lėšų Klaipėdos savivaldybė už 47 200 eurų šiemet ketina įsigyti 2 kambarių butą Kalnupės g., kuris bus nuomojamas į Lietuvą grįžusiems tremtinių statusą turintiems asmenims. Tam reikalingas komiteto narių pritarimas.

Nors pačiam faktui prieštaraujančiųjų nebuvo, visgi Turto valdymo skyriaus vedėjas sulaukė nemažai komiteto narių klausimų.

Rimantas Taraškevičius teiravosi, kiek anksčiau pagal tremtinių sugrįžimo į Lietuvą programą Klaipėdoje yra gavusiųjų butus ir kiek iš jų juos jau yra spėję parduoti.

Į šį klausimą E. Simokaitis atsakymo nežinojo, teigęs, jog „yra tokių atvejų, kai jie įsigiję šitas patalpas parduoda, jie turi tokią teisę”.

Komiteto pirmininkas Aidas Kareckis teigė, jog „šitie žmonės yra nusipelnę, jie kentėjo dėl mūsų visų”, o įstatymas, iš savivaldybės lengvatine tvarka privatizavus butus, šios kategorijos žmonėms jų parduoti esą nedraudžia.

Visgi Arvydas Vaitkus išreiškė abejones dėl tokios egzistuojančios tvarkos, priminęs, jog savivaldybė turi teisę Seimui teikti atitinkamas įstatymo pataisas, jei mano, jog jis yra taisytinas.

„Nėra tokio klausimo ar suteikti, ar nesuteikti [būsto grįžtantiems tremtiniams], bet piktnaudžiauti tokia galimybe yra nevalia, nes tai yra visos šalies piliečių pinigai”, – sakė jis.

Kartu A. Vaitkus pageidavo daugiau informacijos dėl savivaldybei priklausančio nekilnojamojo turto valdymo.

„Gal reiktų teikti siūlymą kontrolės ir audito tarnybai ar samdyti auditą iš pašalies, kad įvertinti mūsų nekilnojamojo turto apimtis ir jų panaudojimo efektyvumą”, – samprotavo A. Vaitkus, pridūręs, jog „tame yra dideli miestiečių pinigai”.

E. Simokaitis priminė, jog savivaldybės turto auditas yra atliekamas kasmet, o šiemet esą jau yra pateikta ir Valstybės kontrolės atskaita dėl visų šalies savivaldybių nekilnojamojo turto valdymo. Joje priekaištų Klaipėdos savivaldybei esą nėra.

Nors anksčiau sulaukta skundų dėl galbūt netinkamai naudojamo savivaldybės būsto, jie, pasak vicemero Arūno Barbšio, nepasitvirtino.

Tuo metu Saulius Budinas atkreipė komiteto narių dėmesį į tai, kad jau daugiau nei metus laiko savivaldybės viešoji įstaiga „Klaipėdos butai” neturi nuolatinio vadovo. Jo teigimu, bendrovės žinioje yra apie 1,5 tūkst. butų ir jai nuo praėjusių metų rugpjūčio vis dar tebevadovauja laikinasis vadovas.

„Mes pirmiausia turėtume susitvarkyti su to turto valdymo struktūra ir tada būtų galima reikalauti iš vadovo atitinkamų ataskaitų”, – sakė S. Budinas.

Kaip „Atvirą Klaipėdą” informavo miesto mero sekretoriato atstovė Aušra Lukauskienė, 2018 metais Klaipėdos savivaldybė nupirko vieną dviejų kambarių butą, kurį išnuomojo grįžusiems tremtiniams. Taip pat vienas vieno kambario butas buvo nupirktas ir praėjusiais metais. Abu butai nėra privatizuoti, jie iki šiol priklauso savivaldybei. Tikimasi, kad dar šiemet pavyks nupirkti minėtą 48,22 kv. m ploto butą Kalnupės g.

Duomenų apie ankstesniais metais tremtiniams skirtus butus ir jų tolimesnį likimą savivaldybės atstovė nepateikė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This