Malūno parko tvenkinio vanduo sudomino ir politikus

Miestas, Svarbu

Nuo šiukšlių išvalyti prieš porą savaičių nusekusio Malūno parko tvenkinio pakrantes papildomai kainavo kelis tūkstančius eurų. Įvykusi avarija, dėl kurios nuseko vanduo, jos pasekmės ketvirtadienį buvo aptartos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete.

Malūno parko tvenkinyje vandens lygis nukrito 1-1,5 metro. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog Malūno parko tvenkinyje vandens lygis ženkliai sumažėjo spalio 30 dieną. Paaiškėjo, kad vanduo iš tvenkinio ištekėjo į Dangę.

„Nuo Malūno tvenkinio Bangų gatvėje iki Danės upės statomas paviršinių nuotekų kolektorius, turi būti įrengta lietaus nuotekų priėmimo kamera su vandens reguliavimo įrenginiu. Tam, kad nuolat būtų galima kontroliuoti vandens lygį Malūno tvenkinyje. Rangovai, vykdydami darbus, tarp Malūno tvenkinio ir statomo kolektoriaus buvo suformavę užtvarą ir ruošėsi betonavimo darbams. Tačiau tvenkinyje naktį pakilus vandeniui iš grunto suformuota užtvara dalinai buvo išplauta ir vanduo pateko į naujai nutiestą kolektorių. Per jį ištekėjo į Danės upę“, – incidentą komentavo bendrovės „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

2,286 mln. vertės sutartį dėl tokių darbų atlikimo Jūrininkų prospekte ir Bangų bei Joniškės gatvėse AB „Klaipėdos vanduo” yra pasirašiusi su bendrove KRS.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovas Matas Grikšas neslėpė, jog problema kol kas nėra išspręsta. Anot jo, projektuotojai ieško naujų sprendinių, kaip tarp Malūno tvenkinio ir statomo kolektoriaus pastatyti užtvarą, kol kas yra tik supiltas laikinas pylimas. „Mūsų rangovas visais atžvilgiais šią problemą turi išspręsti. Dėsime visas pastangas, kad tokie dalykai nepasikartotų“, – teigė M. Grikšas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė teigė, jog vandens lygis tvenkinyje po avarijos buvo sumažėjęs 1-1,5 metro. Vanduo po truputį vėl kyla, tačiau iki avarijos buvusio lygio dar nepasiekė, tai dar turėtų užtrukti apie porą savaičių.

Klaipėdos savivaldybė vykdo Malūno parko sutvarkymo projektą, tačiau jame buvo numatyta sutvarkyti tik tvenkinio prieigas. „Kai vanduo nuslūgo, tvenkinyje buvo pastebėta daugybė šiukšlių. Skubiai organizavome valymo darbus. Per dvi dienas buvo surinka apie 10 kubinių metrų šiukšlių, o darbai kainavo apie 4 tūkst. eurų“, – vardijo I. Kubilienė.

Aplinkosaugininkai ir savo apžiūros aktuose konstatavo, ir komiteto nariams patvirtino, kad dėl avarijos ir nusekusio vandens tvenkinyje žala gyvajai gamtai nebuvo padaryta, kritusių žuvų nerasta.

Malūno parke nuo pavasario dirba su Klaipėdos savivaldybe 1,2 mln. eurų vertės sutartį pasirašiusios bendrovės „Tilta“ statybininkai. Jiems pavesta atlikti Malūno parko sutvarkymo pirmąjį etapą: įrengti pontoninį pėsčiųjų tiltą per tvenkinį, du priėjimo prie tvenkinio lieptelius, dvi aikšteles, kurių viena bus vaikų žaidimų, o kita – poilsio, sutvarkyti inžinerinius, vandens, nuotekų, elektros tinklus, sutvarkyti ir didžiąją dalį pėsčiųjų bei dviračių takų, įrengti mažąją architektūrą – suoliukus, šiukšliadėžes, stendus, rodykles.

Visi darbai turi būti baigti iki kitų metų vasaros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas

Malūno parke statomi spąstai bebrams

Klaipėdiečiams socialiniuose tinkluose dalinantis bebrų nugraužtų medžių vaizdais Malūno parke, savivaldybė praneša, jog imasi šių gyvūnų sutramdymo. Ties tvenkiniu šiuo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This