Patvirtinta Seimo komitetų sudėtis: kur dirbs pajūrio parlamentarai?

Politika

Naujos kadencijos Seimas pirmadienį nutarimu patvirtino parlamentinių komitetų sudėtį.

Olgos Posaškovos (lrs.lt) nuotr.

Seimo statute įtvirtinta, kad kiekvienas Seimo narys, išskyrus Seimo pirmininką ir ministrą pirmininką, turi būti kurio nors komiteto narys ir dalyvauti jo darbe, taip pat gali būti kito komiteto nario pavaduotojas.

Už nutarimą balsavo 85, prieš buvo 13 (tarp jų klaipėdietė Ligita Girskienė), susilaikė 9 Seimo nariai (tarp jų – neringiškis Andrius Bagdonas, klaipėdietis Dainius Kepenis ir Gargžduose išrinktas Petras Gražulis).

Pagal priimtą sprendimą du pajūrio parlamentarai – L. Girskienė ir A. Bagdonas – dirbs dviejuose komitetuose.

Aplinkos apsaugos ir  komitete darbuosis L. Girskienė, Audito komitete – Agnė Bilotaitė ir Simonas Gentvilas, Ekonomikos komitete – A. Bagdonas ir Mindaugas Skritulskas, Europos reikalų komitete – A. Bagdonas ir L. Girskienė, Kultūros komitete – P. Gražulis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete – Arvydas Pocius, Socialinių reikalų ir darbo komitete –  Audrius Petrošius, Užsienio reikalų komitete – Antanas Vinkus, Žmogaus teisių komitete – Eugenijus Gentvilas ir D. Kepenis.

Seimas taip pat nusprendė svarstyti siūlymą kurti naują – Ateities – komitetą. Pristatydamas tai numatančias Statuto pataisas (projektas XIVP-23) Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Vyšniauskas sakė: „Tai yra komitetas, kuriame yra bandoma atsispirti nuo kasdienybės, kasdienybės aktualijų ir pažvelgti šiek tiek į horizontą, į perspektyvą. Ateities komitetų visame pasaulyje atsiranda vis daugiau ir Lietuvos parlamentas galėtų būti to dalis.“

Numatoma, kad šio komiteto nariais, kaip ir Europos reikalų komiteto nariais, galėtų būti kitų komitetų nariai.

Siūloma, kad Ateities komitetas būtų sudaromas pagal proporcinio Seimo frakcijų atstovavimo principą. Atstovus frakcijos deleguoja, užtikrindamos kiekvieno komiteto atstovavimą, paprastai iš komitetų pirmininkų ar jų pavaduotojų, frakcijų seniūnų ar jų pavaduotojų. Konkretus komiteto narių skaičius ir sudėtis tvirtinama Seimo nutarimu. Ateities komiteto nariais gali būti Seimo nariai, dirbantys kituose komitetuose.

Projektui po pateikimo pritarė 77, prieš balsavo 10, susilaikė 11 Seimo narių. Projektą nuspręsta svarstyti skubos tvarka lapkričio 24 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This