Su Klaipėdos savivaldybe atsisveikino patyrusi vadovė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybę paliko beveik dešimt metų joje dirbusi Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė. Paskutinė jos darbo diena savivaldybėje buvo lapkričio 18-oji.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

K. Vintilaitę kolegos išlydėjo užtarnauto poilsio – į pensiją. „Valstybės tarnybos įstatyme numatyta, jog valstybės tarnyboje galima dirbti tik iki 65 metų amžiaus ir ne ilgiau. Išimčių nėra“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Toks valstybės tarnautojas galėtų likti darbe, jei su juo būtų pasirašyta darbo sutartis, jis taptų mentoriumi ar patarėju. „Tačiau mes specialiai negalime padauginti etatų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį. Jų skaičius yra patvirtintas ir specialiai jie nėra kuriami“, – tvirtino I. Gelžinytė-Litinskienė. Be to, tapti patarėja skyriuje, kuriam vadovavo, nesiveržia ir pati jau buvusi valstybės tarnautoja.

Viešosios tvarkos skyriui laikinai vadovauja Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis. Sausį, kai bus atliktas kasmetis valstybės tarnautojų vertinimas, turėtų tapti aišku, ar jis bus paskirtas nuolatiniu šio skyriaus vedėju.

K. Vintilaitė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja tapo 2011 metų pabaigoje. Tuo metu šiame skyriuje buvo vos keli darbuotojai, nes iki tol jis buvo bendras Viešosios tvarkos ir transporto skyrius.

K. Vintilaitės iniciatyva skyrius buvo išplėstas, darbuotojai net pradėjo vilkėti uniformas, jie realiai mieste ėmė prižiūrėti viešąją tvarką ir bausti pažeidėjus.

Dvi kadencijas nuo 2003 metų K. Vintilaitė dirbo Vyriausybės atstove Klaipėdos apskrityje. K. Vintilaitę už jos principingumą ir sąžiningą darbą uostamiesčio gyventojai yra išsirinkę Metų klaipėdiete.

17 Comments

  1. Vilija

    Pasiilgau Kristinos Vintilaitės!

    Reply
  2. klaipėdietė

    DU to paties skyriaus tarnautojai ,O VERTINIMAS TOKS SKIRTINGAS ! P Kristina Vintilaitė ir Prekybos valdyboje yra dirbusi :tai tikrai puikus žmogus ! Sveikatos ir sėkmės ! Gaila,kad ne apie KIEKVIENĄ valstybės tarnautoją galima pasakyti tiek gerų žodžių .

    Reply
  3. Antanas

    Kristina, Tu nuostabi ir šauni moteris, tokių labai reta. Tikiu, kad išliksi tokia pat dalykiška, jautri, tu viena iš valdininkų, kuria galima pasitikėti, kuri gerbia žmones, jiems padeda. Likau moraliai skolingas už tavo gerumą. Kai kalbama apie Tave, visada noriu pasakyti: kartu dirbome. Tai malonu man pasakyti, nes tokio padorumo žmonių reta. Naujo gyvenimo etapo pradžia tegul džiugina Tave, labai nuoširdžiai Tau linkiu geros sveikatos, svajonių išsipildymo.

    Reply
  4. Antanas

    Mariuką kažkas globoja, bet be reikalo. Pasipūtęs kaip katino ketera, didelės ambicijos, bet maža amunicijos. Nemalonus KU auklėtinis, o galėtų būti normalus vaikinas, jei ne tuščias pasipūtimas.

    Reply
  5. Net labai gaila!!

    Išties labai gaila kad padorūs žmonės turi palikti tarnybą, bijau kad prie naujojo v Mariuko su viešaja tvarka bus liūdnoka.!

    Reply
  6. Gaila

    Gaila, jei ponios Vintilaitės vietoje atsisės globojamas „Mariukas”… Nei takto, nei pagarbos miestiečiui, nei kompetencijos, nei kultūros pas poną Poimanskį. Arogantiškas pataikūnas , jeigu nepasakyti stipriau . Tokios kaip Vintilaitė savivaldybėje neieškokite. Tokių nėra…

    Reply
  7. Pencikinkas

    Iko 65 metų, be išimties, o dudoriui kiek? Gal jau kokie 73, vistiek sėdi valstybės tarnyboj.

    Reply
  8. Nesvarbu

    Buvau trumpam susidūrusi su p.Vintilaite, kai įžūlus statybų vykdytojas vertė mūsų gyvenimą pragaru. Kristina padėjo, ji – -jautri, taktiška, o štai Poimanskis man paliko nelabai kokį įspūdį. Dviveidis, arogantiškas, neva tai prieš triukšmą, o ištikrųjų yra kitaip. Neveltui jį decibelininku vadina.

    Reply
  9. Linda

    Nuostabi moteris, puiki darbuotoja, jautri kolegė! Ačiū už nuostabų laiką , atiduotą Lietuvai ir jos žnonėms! Sveikinimai su gimtadieniu!!! Sveikatos Jums ir laimės!!!

    Reply
  10. Nijole

    Valdininkas apie valdininkas blogu zodziu neatsilieps.cia tik klaipedieciai gali sorest,kokia ji buvo darbuotuoja.

    Reply
  11. Nija

    Itin gaila, kai postą palieka gerb. Kristina. Ji mandagiai išklausys žmogų, taktiškai paaiškins susidariusią situaciją ir gan maloniu tonu suteiks informacijos. Jei Kristina iškeltų kandidatūrą į merus, patikėkite už ją daugelis balsuotų! Gerb. Kristina, linkime jums stiprios sveikatos, geros kloties ir sėkmės!

    Reply
  12. Informacija

    Mariu Poimanski mačiau per kažkokį posėdį, kai jis pristatinėjo taisykles, atrodo kaip elgtis prie Dangės upės ir pliažuose. Buvo paruoštos taisyklės, kad nuo 10 vakaro draudžiama būti pliažuose prie jūros. Pats Marius nemoka pristatyti, elgėsi arogantiškai, pyko už užduodamus klausimus. Kaip tok galėtų tapti vadovu? Jis turbūt dirbo baudėju, kontrolieriumi, taip ir ne išaugo iš tos pareigybės. Toli jam iki vadovo oi kaip toli…….

    Reply
  13. Hm

    Labai gaila. Stipriai trūksta tokių teisingai principingų darbuotojų savivaldybės administracijoje. Sunku bus ją pakeisti kam nors.

    Reply
  14. Artūras Šulcas

    Visų pirma, puikus žmogus, itin atsakingas valstybės tarnautojas.
    Smagu buvo darbuotis drauge.
    Sveikatos, laimės ir visa ko geriausio, Kristina

    Reply
  15. Faktas

    Vintilaitė… aitė…. pati kalta , kad senmergė sakot gera gera , bet kėlė reikalavimus, kad būtų išpjauti krūmai už jos sklypo ribų, reikalavo , nes pati pjauti nenorėjo o galėjo pasamdyti

    Reply
  16. Teresa

    Šitam žmogui norisi palinkėti kuo daugiau sėkmės ir sveikatos. Šitokiu žmonių Lietuvoje labai trūksta. NUOŠIRDUS AČIU!

    Reply
  17. Rasa

    Valdininko, valstybės žmogaus pavyzdys… Taktiška, padori, be jokio korupcijos dvelksmo, labai gerai išmananti įstatymus. Visada reaguojanti į prašymus. Tokių valdininkų Lietuvėlėje kaip oro trūksta! Gerbiama Kristina buvo pavyzdys jauniems jos skyriaus pavaldiniams. Sveikatos, įdomios veiklos ir būtinai… DARBINĖS.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This