Klaipėda siekia 100 mln. eurų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF) sieks gauti daugiau nei 100 mln. eurų, už kuriuos norima ir pirkti elektra varomų autobusų, ir pastatyti tiltą per Dangę. Kitų metų pavasarį paaiškės, kiek savivaldybės norų bus patenkinta.

Tarp savivaldybės norų – nupirkti 30 elektra varomų autobusų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Europos Komisija preliminariai yra patvirtinusi, jog Lietuva gaus 2,62 mlrd. eurų gaivinti ekonomiką ir didinti atsparumą. „Mes gavome raštą iš Lietuvos savivaldybių asociacijos, jog iki šios savaitės pabaigos turime pateikti pasiūlymus gauti finansavimą. Remiantis RRF kriterijais, tarp kurių yra žalioji pertvarka, skaitmenizacija, švietimas ir sveikata, inovacijos ir mokslas, mokesčių politika ir kiti dalykai, susidėliojome 17 pasiūlymų, kuriuos ir pateiksime“, – penktadienį teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jis pabrėžė, kad teikiant pasiūlymus, svarbiausia yra idėja ir numanoma kaina, nereikalaujama, kad projektas turėtų parengtą techninę dokumentaciją.

Tarp savivaldybės pateiktų projektų gauti finansavimą yra 30 elektrą varomų autobusų įsigijimas, BRT infrastruktūros sukūrimas, Dangės ir Smeltalės upių išvalymas, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujo pastato statyba, išmaniųjų klasių mokyklose įrengimas, naujo tilto per Dangės upę statyba, Atgimimo aikštės rekonstrukcija, daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės Bangų g. 5A statyba, Klaipėdos pilies bokšto atkūrimas, dviračių ir pėsčiųjų takų kurortinėse teritorijose (Smiltynėje ir Giruliuose) sutvarkymas ir įrengimas.

Bendra pasiūlymų vertė – daugiau nei 100 mln. eurų. Finansų ministerija kitų metų balandį turi paskelbti, kurie projektai bus finansuojami, o kurie – ne. Finansuojamus projektus reikės įgyvendinti iki 2026 metų pabaigos.

„Visi šie projektai yra labai svarbūs miestui, juos norėtume padaryti, bet jie yra brangūs, tad tik biudžeto lėšomis tikrai būtų sudėtinga juos įgyvendinti. Tad dabar tikimės teisingo požiūrio į Klaipėdą, kurio trūko dalijant DNR programos lėšas, kai nieko negavome. Todėl tikimės kitokio požiūrio į uostamiestį, tikimės, kad bus prisiminta, kad Lietuva nėra tik Vilnius ir Kaunas, bet kad yra ir Klaipėda su savo poreikiais“, – kalbėjo A. Dobranskis.

19 Comments

  1. Na

    Žmonės ko jūs pykstate, tegul nors ką Klaipėdoje mūsų išrinktieji pastato, o tai aprič planų, kažkaip nieko ir neatsiranda ?

    Reply
    • Mamertas

      Pastatė plyta prie biržos tilto už milijoną.Valio ooo !!!Priešais stovi buvęs Baltijos kino teatras tinklais kokį antrą dešimtmetį apsigobes -rankos per trumpos

  2. Mamertas

    Ir vėl stumia tiltą per Danė.Juk vilniečiai atliko studijas už 30000€.Išvada -ekonomiškai nenaudingas.Ir be studijų buvo aišku kad nuleisti tiltą į Bangų „skersgatvi”tik idijotas gali sugalvoti.Apie Baltijos estakada ar kaip žmogus minėjo Rimkų pervaža kur realiai reikalinga miestui- ne kriukt.Tiltas i Bangų sk.-tik mūsų klerku patogiam privažiavimai prie bažnyčios

    Reply
  3. Anonimas

    Per Rimkų pervažą tilto reikia,o ne per Danę .Silpnapročiai.

    Reply
  4. Tadis

    Paliubomu KLP yra gražus, savitas miestas. Bet stovintys nauji (apynauji) arba seni bet renovuot pastatai, su neišnykstanciomis reklamomis apie,, nuoma” turėtų kelti REALU KLAUSIMĄ ar KLP miesto biurų (o, t. Y. Verslo) patalpų nuomos pasiūla nėra,, too much’ ‘, gal jau finito, gal jau nebe kur plėstis, gal KLP dirba maximaliai (apgailėtina) kiek sugeba, dėl valdininkų senoviskumo, dėl jų požiūrių rusiskumo(nū tipo atkatai ir t. T.), pvz ex klpiskis gentvilas 🙂

    Reply
  5. Anonimas

    Po to Europos milijardų įsisavinimo vėl išdygs šimtai naujų pilių? O gal dar medžių liko nušniojimui? Šitą mūsų valdžia moka geriausiai.

    Reply
    • Vargšas

      Nu kodėl iškart pilių ? Kukliu namuku ir kotedžu užmiestyje…

  6. Pasisavink kol gali

    Miestui verkiant reikia daugiau dviračių skaičiuoklių už buto kainą ;))))

    Reply
  7. Padisavintojai bujoja

    Tai gal pirma studija padarykit už pusę milijono gal mums ir nereikia tu autobusų ;)))

    Reply
  8. ...

    Sėkmės kurti ateitį investuojant į betoną.

    Reply
  9. Geras!!!

    „Svarbiausia idėja ir numanoma kaina ir jokių techninių dokumentacijų!!” Visai kaip iš filmo ” 12 kėdžių” VASIUKŲ fantazijos!!! Žodžiu kiek skirs €€€ tiek ištratins savivaldybė, ir nesvarbu kiek vizijų ar projektų jau stalčiuos dulka!!!

    Reply
  10. Zydra

    Na nesinorėtų,kad „Atvira Klaipėda” taptų tik ašarojančių, triedžiančių ir visur vagis reginčių komentatorių pasireiškimo vieta…O gal juos gyvenimas nuskriaudė ir niekur kitur pasireikšti nesugeba?

    Reply
    • Glūšė

      Čia iš tos serijos : jei neturi Apple, tada esi ubagas?

    • Mamertas

      Tai irgi prie tų „triedžiančiu”?Nutarei pasireikšti čia.Valdiškoj kedej dar neleidžia?

  11. Anonimas

    O ar tikrai Taraškevičius savo kūną „įkėlė” į elektra varomus autobusus? Ar čia tik gandai, kad jis ten dalininkas?

    Reply
    • Klaipedietis

      Ir ne jis vienas :)))

  12. Klaipėdietis

    Ir vėl viskas prasideda iš naujo užburtas ratelis S. Gentvilas ( busimas aplinkos ministas) R. Taraskevičius turintis elektrinių autobusu įmonės paketa administracijos direktorius dirbęs KKT vadovu bei S. Budinas kažkada svaiges su tramvajais…eilines liberalu varkes praturtėti is elektrinių autobusu… patikėkit zmones nereikia mums tu elektrinių autobusu … tie Dancer autobusai daugiau remonte stovi nei vaziuoja ar tik paleidžia po 1 marsrutu vaziuoti….

    Reply
  13. KlP

    Oho kokie labai svarbus darbai. Turbūt nieko tvarkyti ir daryti daugiau Klaipėdoje nereikia…. tegul viskas griūna….

    Reply
  14. KLP

    Muzikantai kaip visada liks prie suskilusios geldos ir eilinį kartą liks be nieko. Klaipėdos valdžia apart galimybių studijų už šimtus tūkstančių, daugiau nieko nesugeba. Gaila nykstančios Klaipėdos su tokia neveiklia valdzia…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This