„Neptūnui“ teko iškeisti „Rytą” į žalgiriečius

Sportas

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse prieš savaitgalio turą įvyko tvarkaraščio pakeitimai – centrinis mačas vyks sekmadienį Kaune, kur šalies čempionas „Žalgiris“ priims Klaipėdos „Neptūną“, turėjusį šį savaitgalį susitikti su Vilniaus „Rytu”, kuriame užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis. Susitikimą nuo 17 valandos tiesiogiai rodys BTV televizija ir LKL.lt.

Kauniečiai savo arenoje turėjo priimti Alytaus „Dzūkiją“, kurioje irgi buvo nustatytas koronaviruso atvejis.

„Situacija įdomi, bet visi turime suprasti, kad dabar yra toks laikotarpis, kai bet kokiu momentu gali pasikeisti varžovai ar rungtynių data. Pliusas tas, kad turėjome dar vieną dieną pasiruošti „Žalgiriui“, – susiklosčiusią padėtį lkl.lt pakomentavo „Neptūno“ veteranas Martynas Mažeika.

„Mes važiuojame žaisti ir kovoti dėl pergalės, kaip ir visada“, – teigia Martynas Mažeika. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žalgiriečiai į savaitgalio rungtynes atvyks po itin sunkios savaitės – jie per septynias dienas bus sužaidę tris mačus ir dvikovą su „Neptūnu“ pasitiks po dvigubos savaitės Eurolygoje.

„Kaip ir visos kauniečių rungtynės iki šiol rodė, jie energijos turi labai daug, yra gerai pasiruošę fiziškai. Suprantu, kad dar yra ir kelionės, ir psichologinis nusiteikimas, bet mes važiuojame žaisti ir kovoti dėl pergalės, kaip ir visada“, – energingumo faktoriaus pernelyg nesureikšmino M. Mažeika.

Dvikovą Klaipėdos krepšininkai turėtų pasitikti smagiomis nuotaikomis – po sunkios ir koronaviruso išprovokuotos pertraukos jie praėjusią savaitę pagaliau sugrįžo į pergalių kelią, kai savo arenoje 80:74 nugalėjo iki tol gerą formą demonstravusias Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Buvo daug neigiamų dalykų, nors ir laimėjome. Kaip treneris sakė, negalime atsipalaiduoti ir sakyti, kad jau atradome žaidimą. Banaliai pasakysiu, bet lipam iš duobės, – dabartinę komandos sportinę formą apibūdino ekipos senbuvis. – Turime būti susikaupę, per kiekvieną treniruotę reikia daug dirbti. Prieš Pasvalį viskas neatrodė taip gerai, kaip norėtųsi. Tai, kaip atrodėme pasiruošime ar sezono pradžioje, buvo geriau nei dabar.“

Kad įkąsti favoritams yra įmanoma, praėjusiame ture sėkmingai įrodė Prienų „CBet“ klubas, išvykoje čempionams metęs rimtą iššūkį ir pralaimėjęs tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 100:103.

Svarbią rolę šiose rungtynėse turėtų gauti „Neptūno“ gynėjas Tadas Pažėra. Šis, iš rikiuotės iškritus pagrindiniam įžaidėjui Žygimantui Janavičiui, gauna vis daugiau šansų pasireikšti ir juos išnaudoja itin solidžiai.

Krepšininkas renka po 12,3 taško, atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir su 13,1 naudingumo balų yra vienas efektyviausių ekipos krepšininkų.

Ne ką mažiau atsakomybės krenta ir ant ekipos kapitono M. Mažeikos pečių. Klaipėdos krepšinio mohikanas šiame sezone iš esmės išgyvena antrąją jaunystę ir dažnai imasi lyderio vaidmens, o veteraniškos jo pamokos tobulėti padeda ir klaipėdiečių jaunimui.

„Niekada nespjaunu į galimybę kažką pasakyti, patarti ir nukreipti jaunimą teisinga linkme. Bandau duoti gerą kovą treniruočių metu. Nėra taip, kad komandoje mane tobulina tiek, kiek juos, bet nereiškia, kad aš pats nesimokau – irgi sunkiai dirbu ir tuo pačiu padedu jaunimui tobulėti, manau, kad prie to prisidedu“, – kalbėjo M. Mažeika.

35-erių krepšininkas šiemet renka po 13,5 taško ir 11,8 naudingumo balo per mačą, o jo lyderystės neabejotinai prireiks ir rungtynėse su „Žalgiriu“.

Tiesa, bendrai puolime „Neptūnas“ kol kas neblizga – komanda per mačą renka vidutiniškai po 78,13 taško ir pagal šį rodiklį lygoje užima viso labo devintąją vietą. „Žalgirio“ vidurkis tuo tarpu siekia 86,63 taško per rungtynes.

Visgi klaipėdiečiai statistinėse grafose turi pranašumą kitoje vietoje – Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai per rungtynes vidutiniškai nusiima 35,5 kamuolio ir pagal šį rodiklį kauniečius (34,25) minimaliai lenkia.

Tuo metu Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandoje nustačius COVID-19 atvejį nukeltos sekmadienio rungtynės, kuriose uostamiestyje ekipa turėjo priimti Palangos „Kuršius“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This