KKKC Meno kieme – virtualios edukacinės veiklos

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse suplanuotą ir pradėtą įgyvendinti edukacijų ciklo programą, kaip ir visus viešus renginius, sujaukė šalyje įvestas karantinas. Tačiau neilgam. Prisitaikius prie naujos realybės ir pasitelkus šiuolaikines technologijas, pakeitusios formatą veiklos perkeltos į virtualią erdvę ir tapo pasiekiamos neribotam dalyvių skaičiui.

KKKC nuotr.

Vasarą į atnaujintą Meno kiemą jau buvo kviečiami ir klaipėdiečiai bei miesto svečiai – čia vykusiose atvirose grafikos dirbtuvėse „Now Art. Atgimimas“ / „Now Art. Reborn“ visi norintys kartu su šešiais profesionaliais menininkais iš visos Lietuvos galėjo tyrinėti atspaudo alchemiją ir sužinoti, kaip kuriama grafika. Penkių dienų trukmės grafikos dirbtuvės susilaukė didelio pasisekimo, jos buvo ypač populiarios tarp mažųjų lankytojų.

Tai KKKC kolektyvui suponavo mintį rengti ne tik įprastas suaugusiesiems skirtas kūrybines dirbtuves, bet ir rytinėmis valandomis vyksiančias edukacijas ikimokyklinio bei jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų grupėms.

„Visų visuomenės amžiaus grupių asmenys kūrybiškumą turėtų ugdyti visą gyvenimą. Veikla, kurioje jie dalyvauja, patirtis, kurią jie kaupia, ryšiai su kitais, kuriuos jie palaiko – visa tai yra žinių ir  kompetencijų įgijimo šaltinis visose – tiek profesinėje, tiek asmeninėje – srityse”, – edukacijos svarbą  asmenybės ugdymui pranešime spaudai akcentuoja KKKC direktoriaus pavaduotoja kultūrai Irma Leščinskaitė.

Pradėtoje įgyvendinti KKKC Meno kiemo edukacijų ciklo programoje – ne tik grafikos, bet ir tapybos, fotografijos užsiėmimai bei meno istorijos paskaitos. Edukacijoms vadovauti pakviesti menininkai, nuolat reziduojantys Meno kiemo dirbtuvėse, bei kviestiniai lektoriai.

Edukacijos – vaizdo įrašuose

Toma Šlimaitė-Bubelienė savo pirmojoje transliacijoje daugiau dėmesio skyrė oforto, sausos adatos, akvatintos technikų pristatymui. Praktinė šios edukacijos dalis aktuali norintiesiems susikurti šventinius atvirukus. Menininkė ne tik siūlo idėjas, bet ir rodo, kaip, pasitelkus parankines medžiagas ir grafikos technikas, patiems pasigaminti artėjančių švenčių atributų.

Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto dėstytojas doc. dr. Tomas Kiauka Meno kiemo edukacijoms parengė ciklą teorinių paskaitų, skirtų meno istorijos apžvalgai.

Nuo lapkričio 27 d. iki gruodžio 3 d. vakarais Meno kiemo dirbtuvėse vyks D. Dašenkovienės tapymo akcija-performansas. Procesas bus matomas ir filmuojamas tik pro dirbtuvės langus, todėl jį galės stebėti ir atsitiktiniai praeiviai. Vėliau akcijos vaizdo įrašas bus įkeltas į KKKC socialinių tinklų paskyras.

Visų edukacijų vaizdo įrašus rasite čia.

Analoginės fotografijos patirtys

Nuo gruodžio mėnesio Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, bendradarbiaudamas su KKKC, pradės edukacinį projektą „Tėkmė“, kurio tikslas – Klaipėdos moksleiviams ir fotografiją studijuojantiems studentams pristatyti analoginės fotografijos kūrimo būdus.

Kita edukacinio projekto „Tėkmė“ dalis – nuotolinės ekskursijos po KKKC Parodų rūmuose veikiančias Fotografijos šventės parodas su jų kuratoriumi D. Vaičekausku ir A. Našlėnu. Šiuo metu eksponuojamose fotomenininkų Aleksandro Čekmeniovo (Ukraina), Violetos Bubelytės ir Arūno Kulikausko parodose yra nemažai darbų, tiek fotografuotų, tiek spausdintų analoginiu būdu, todėl ekskursijų metu bus ne tik pasakojama apie fotografijos meną, jo kryptis ir galimybes, bet ir apie tai, kokias senąsias technologijas taiko savo kūryboje parodų autoriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Meras jau susikūrė įrankį kultūros ir meno politikai formuoti

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus patvirtino kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės nuostatus. Šioje 16 narių grupėje daugumą turės mero ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Kultūros maištas prieš autokratiškus Klaipėdos mero siekius (atnaujinta)

„Autoritarizmo stiprėjimas, – paprašytas įvertinti Kultūros ir meno bei kitų visuomeninių tarybų naikinimo procesą uostamiestyje Europos vietos savivaldos chartijos kontekste ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This