Prie Klaipėdos piliavietės – NT sandoris (papildyta)

Svarbu, Verslas

Bendrovė „Kruizinių laivų terminalas“ nusprendė atsisakyti dar vieno jai priklausančio pastato. Nuspręsta parduoti prie pasukamo tiltelio esantį viešbutį „Old Mill Hotel“, todėl miesto valdžios prašyta sutikimo perleisti nuomos teisę į valstybinės žemės sklypą.

Viešbučio pardavimo sandoris vyks „Achemos grupės” viduje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokį sutikimą pirmieji davė pirmadienį posėdžiavę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai. Savo žodį šią savaitę tars ir miesto taryba.

Pateiktame prašyme bendrovė Kruizinių laivų terminalas, kuri anksčiau buvo „Klaipėdos laivų remontas“, nurodė, kad lapkričio 5 dieną valdyba nutarė parduoti bendrovei nuosavybės teise priklausantį Žvejų g. 22 esantį pastatą – viešbutį su restoranu pirmajame aukšte

„Kai parduodamas pastatas stovi valstybinėje žemėje, parduodant pastatą būtina spręsti, kaip bus elgiamasi su žeme. Įprastai kreipiamasi į patikėtinį dėl sutikimo perleisti nuomos teisę. Šį 5,52 aro sklypą patikėjimo teise valdo Klaipėdos savivaldybė, todėl miesto taryba ir turi nuspręsti, ar sutikti perduoti nuomos teisę“, – politikams aiškino Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Šio sklypo nuomos sutartis su „Klaipėdos laivų remontu“ buvo pasirašyta 2013 metais. Bendrovė kasmet už nuomą sumoka 588 eurus. Anot R. Gružienės, naujasis pastatų savininkas mokės tokį patį žemės nuomos mokestį.

„Bendrovė parduoda ir kitą pastą, kuris yra šalia. Jo sklypą valdo Nacionalinė žemės tarnyba, todėl mes parengėme sprendimą tik dėl vieno sklypo nuomos teisės perleidimo“, – teigė R. Gružienė.

„Viešbučio pardavimo sandoris vyks įmonių grupės viduje. Jį įsigis valdančioji bendrovė koncernas „Achemos grupė”. Tokiu būdu yra pertvarkomas viešbučių verslo valdymas”, – sandorį komentavo „Achemos grupės” komunikacijos vadovė Gintarė Mierkienė.

Bendrovė Kruizinių laivų terminalas taip pat priklauso „Achemos grupei”.

Žvejų g. 22 pastate viešbutis „Old Mill Hotel” pradėjo veikti 2008 metais, kai pastatas buvo rekonstruotas.  XVIII amžiuje šis pastatas buvo vadinamas „Ryžių malūnu”, nes čia veikė pirmasis ir didžiausiais dabartinėje Lietuvos teritorijoje ryžių malūnas.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, pastato atkūrimo sąnaudos siekė 653 tūkst. eurų. Šio pastato rinkos vertė, nustatyta 2009 metais pagal vidutinę rinkos vertę, siekė 1,6 mln. eurų.

2 Comments

  1. Alfonsas

    Už 1 eur lanzbergis nupirks

    Reply
  2. Saulyte

    Dar vienas senovinis pastatas bus suniokotas. Gaila mūsų paveldu. Bet kam tas įdomu?! Vienu žodžiu baisu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dienovidžio skvere po 20 metų atgimė plėtros planai

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį nepritarė mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų dovanojamą ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Ar nepavargs vargšas Klaipėdos meras?*

Tokį susirūpinimą paskutinio Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu išreiškė jo pirmininkas Rimantas Taraškevičius.   „Ar nepavargs ...
2023-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This