Klaipėdoje koronavirusas užpuolė „Caritą“: susirgo beveik visi globotiniai

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje koronavirusas vėl įsisuko į globos namus. Šią savaitę COVID-19 liga buvo diagnozuota beveik visiems „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų globotiniams. Negana to, pusė darbuotojų taip pat arba serga, arba yra izoliacijoje.

Koronaviruso židiniu tapusiuose „Carito” globos namuose trūksta ir darbuotojų, ir apsaugos priemonių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų centro posėdyje antradienį svarstyta, kaip šiai įstaigai galima padėti.

„Globos namuose yra 33 pacienetai ir 29 iš jų susirgo koronavirusu. Pusė iš 32 darbuotojų taip pat serga arba yra saviizoliacijoje. Nors šie globos namai yra ne mūsų įstaiga, tačiau jai privalome padėti, turime susitelkti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Globos namų vadovų teigimu, šiuo metu labai reikia šešių darbuotojų, galinčių padėti prižiūrėti sergančius senelius. „Mes jau anksčiau buvome suformavę socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų rezervą tokiems atvejams, tad trys darbuotojai gali pradėti dirbti nors ir dabar, o dar trijų operatyviai ieškome. Be to, įstaiga pati kviečiasi savanorius, o mes įsipareigojome jiems suteikti gyvenamąsias patalas, jei jie nenorės grįžti į namus pas savo šeimas, kad jų neužkrėstų“, – kalbėjo G. Neniškis.

„Carito“ globos namai pritrūko ir apsaugos priemonių: vienkartinių kombinezonų, respiratorių, pirštinių, antbačių, skydelių, dezinfekcinio skysčio paviršiams.

Anot G. Neniškio, apsaugos priemonių globos namams bus suteikta iš turimo savivaldybės rezervo, savo turimais resursais pasidalins ir kitos įstaigos. „Visi kas ką gali po truputėlį ir suteiks, nes reikia kūrybiškai žiūrėti į šią situaciją, negalime įstaigos palikti likimo valioje“, – pabrėžė G. Neniškis.

„Carito“ globos namai Klaipėdoje yra jau trečioji socialinė įstaiga, kurioje koronavirusu užsikrėtė beveik visi globotiniai ir personalas.

Pirmoji tokį išbandymą dar pavasarį atlaikė „Klaipėdos hospiso“ bendruomenė, neseniai koronaviruso židinys liepsnojo ir Klaipėdos sutrikusio intelekto žmonių globos namuose „Klaipėdos viltis“, tačiau juose situacija jau stabilizavosi.

4 Comments

  1. .....

    Kai draudžiama artimiesiems lankytis,kas užkrečia?

    Reply
    • Alina

      Niekas neatsakis Jums

  2. ...

    Įdomu, o ar prieš tai globos namų darbuotojai laikėsi bent elementarios izoliacijos ir saugumo priemonių? Galbūt vietoj to laisvalaikiu po prekybos centrus šlaistėsi arba kavą gėrė kolektyviai susiglaudę? Apie nebendravimą su skirtingos pamainos kolegomis turbūt apskritai nėra girdėję.

    Reply
    • Alina

      Super, komentaras

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This