Kretingos gyventojų iniciatyvos – Europos inovacijų konkurso finale

Regionas

Kretingos rajone šiemet startavęs Gyventojų iniciatyvų projektas įvertintas ir Europoje – jis pateko į tarptautinio Politikos inovacijų konkurso finalą.

Viena iš 10 geriausiai šiais metais įvertintų iniciatyvų demokratijos kategorijoje tapęs dalyvaujamojo biudžeto principu įgyvendinamas projektas pakvietė žmones pačius siūlyti savo idėjas, balsuoti ir nuspręsti, kurias iš jų įgyvendins ir finansuos Kretingos rajono savivaldybė.

Konkursą organizuojantis Politikos inovacijų institutas skelbia, kad šioje kategorijoje buvo įvertinta politinė veikla, skatinanti gyventojus
įsitraukti į nuomonės formavimo ir sprendimų priėmimo procesus.

„Jau pirmaisiais metais sulaukėme nemenko rajono žmonių susidomėjimo ir įsitraukimo – ir balsavo, ir siūlė savo idėjas, ir su užsidegimu agitavo gyventojus palaikyti jų iniciatyvas. Rajono gyventojai bendruomeniški, aktyvūs, bet matome, kad Gyventojų iniciatyvos dar labiau paskatino juos ne nuošaly stebėti, bet pačius imtis sprendimų dėl savo aplinkos“, – pranešime cituojama Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

2020-ųjų pradžioje Gyventojų iniciatyvų projektui buvo pateiktos 47 iniciatyvos, kaip panaudoti dalį savivaldybės biudžeto lėšų. Jau pirmaisiais projekto įgyvendinimo metais už pačių gyventojų pasiūlytas iniciatyvas balsavo apie 7,7 proc. balsavimo teisę turėjusių Kretingos rajono gyventojų.

Šiemet Politikos inovacijų konkursui iš viso buvo pateikta beveik 400 projektų ar iniciatyvų, o jas vertino daugiau nei 1000 vertinimo komisijos narių iš 47 šalių.

Nugalėtojai kiekvienoje iš 9 konkurso kategorijų paaiškės gruodžio 3 dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingoje baigtas statyti „Teresiečių slėnio“ gyvenamasis kvartalas

Vakarų Lietuvos statybos darbų bendrovė „Mirigita“ baigė trečiąjį gyvenamojo kvartalo „Teresiečių slėnis“ projekto vystymo etapą. Per  penkerius metus Kretingoje buvo ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Regionas

Knygnešystė Kretingos krašte 1864–1904 metais

Prie pat Rusijos-Prūsijos sienos įsikūrusi Kretinga vaidino svarbų vaidmenį lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu 1864–1904 m., gabenant ją iš Karaliaučiaus krašto ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje sužalotas paspirtuku važiavęs 13-metis

Policijos paros įvykių suvestinėje skelbiama apie Kretingoje nutikusį eismo įvykį, kurio metu nukentėjo nepilnametis. Trečiadienį, apie 14.22 val., Kretingoje, Žemaitės ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This