Naujiesiems Klaipėdos politikams – kitokia priesaikos ceremonija

Politika

Du nauji Klaipėdos miesto tarybos nariai, pakeisiantys į Seimą išrinktus politikus, pirmą kartą prisieks ne Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje.

Ketvirtadienį priesaikos žodžius turėtų ištarti ir darbą miesto taryboje pradėti A. Zarambienė ir V. Plečkaitis.

Miesto tarybos posėdis, kurio pradžioje turi prisiekti naujieji tarybos nariai, vyks ketvirtadienį. Įprastai šiuo metu miesto tarybos posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu, tačiau naujieji miesto tarybos nariai prisieks gyvai, nes reikia padėti ranką ant Konstitucijos.

Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus teigė, kad priesaikos ceremonija vyks ne Klaipėdos savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje Liepų g. 11, o miesto rotušėje – salėje, kurioje vyksta komitetų posėdžiai.

Ceremonijoje dalyvaus tik abu naujieji miesto tarybos nariai, miesto tarybos pirmininkas meras Vytautas Grubliauskas ir VRK atstovas, kuris priims priesaikas.

Ceremonijai bus naudojama viena Konstitucija, kuri prisiekus pirmajam politikui prieš kitą priesaiką bus dezinfekuota.

„Priesaika bus transliuojama internetu, kaip ir visas miesto tarybos posėdis. Po priesaikos abu politikai ir liks dirbti posėdžių salėje, jiems mūsų IT specialistas padės susigaudyti, kaip prisijungti prie posėdžių platformos, kaip jame nuotoliniu būdu dalyvauti, kaip prisijungti prie balsavimo sistemos. Miesto tarybos posėdis po priesaikos ceremonijos toliau vyks nuotoliniu būdu“, – pasakojo M. Vitkus.

Vyriausioji rinkimų komisija jau patvirtino, kad į miesto tarybą ateina dirbti Vidmantas Plečkaitis ir Aušra Zarembienė.

V. Plečkaitis pakeis dirbti į parlamentą išvykusį konservatorių Audrių Petrošių, kuris į miesto tarybą buvo išrinktas kaip visuomeninio komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ narys.

A. Zarambienė miesto taryboje taps Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nare, nes pakeis šios partijos atstovę Ligitą Girskienę. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas, kuris buvo pirmasis sąraše užimti L. Girskienės vietą miesto taryboje, mandato atsisakė.

1 Comment

  1. tuščios vietos

    gaila, kad tokie būna sąrašuose, nes nei vienas nieko negali pasiūlyti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This