IT specialistus Klaipėdos universitetas rengs su „Visma Lietuva“

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) ir viena iš didžiausių šalies informacinių technologijų bendrovių – UAB „Visma Lietuva“ bendradarbiavimo sutartimi įteisino partnerystę rengiant informacinių technologijų specialistus.

Kasmet KU informatikos ar informatikos inžinerijos bakalauro ir magistro studijų baigimo diplomai įteikiami 20-30 jaunuolių. KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Informatikos ir statistikos katedros vedėjas Mindaugas Kurmis sako, jog tam, kad mokymo įstaiga patenkintų bent minimalų rinkos poreikį, šios specialybės studentų kasmet reikėtų parengti dvigubai ar net trigubai daugiau.

KU nuotr.

„Problema, kuri aktuali visoms šalies aukštosioms mokykloms – tiksliuosius mokslus studijuoti pageidaujančio jaunimo stoka. Tad ne tik aukštasis mokslas, bet ir potencialūs darbdaviai ieško būdų, kaip pritraukti jaunimą, kaip sudominti informacinių technologijų studijomis, kad šios srities bendrovės nestokotų specialistų. Klaipėdos universiteto ir „Visma Lietuva“ sutartis fokusuojasi į šią problemą“, – sako doc. M. Kurmis.

Bendradarbiavimo sutartimi abi pasirašiusios šalys susitarė drauge veikti tobulinant KU informatikos ir informatikos inžinerijos studijų programų turinį. Pirmieji ekspertiniai pokalbiai jau įvyko ir verslo atstovai pateikė savo siūlymus, kurie bus integruoti į mokymo programas. Jau suplanuotos „Visma Lietuva“ profesionalų paskaitos studentams. Taip pat susitarta, jog bendrovės atstovai dalyvaus vertinant studentų baigiamuosius darbus.

Šalies informacinių technologijų rinkos lyderė UAB „Visma Lietuva“ – 357 IT specialistų kolektyvą subūrusi tarptautinė bendrovė, turinti savo padalinius Vilniuje ir Kaune, aktyviai dirbanti tarptautinėje rinkoje. Glaudi partnerystė su aukštosiomis mokyklomis, ruošiančiomis informacinių technologijų specialistus, bendrovei – ne naujiena, šioje srityje dirbama ir su kitais IT specialistus rengiančiais universitetais.

„Informacinės technologijos – viena iš sparčiausiai besivystančių disciplinų, todėl labai svarbu, kad studijų programos neatsiliktų nuo gyvenimo – būtų adaptuojamos ir nuolat peržiūrimos bei tobulinamos, kad jaunieji specialistai studijų metu gautų tikrai aktualų turinį. Be kokybiškų teorinių žinių ne ką mažiau svarbi ir galimybė įgytas žinias realizuoti praktikoje. Atsiradus tinkamiems kandidatams ir šiandien į mūsų komandą galėtume pakviesti 30 IT inžinierių“, – sako UAB „Visma Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Urbonas, komentuodamas motyvus, skatinančius verslą prisidėti prie jaunimo ugdymo.

Pasak „Klaipėda ID“ Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadovo Virgilijaus Pajaujo, norint įgyvendinti ambicingą miesto plėtros strategiją, būtina užtikrinti, kad Klaipėda taptų stipriu inžinerinių ir IT kompetencijų centru.

Pasak jo, miestas turi visas galimybes tapti informacinių technologijų talentų paruošimo ir traukos centru. Nuo šių metų miesto plėtros agentūroje „Klaipėda ID“ darbą pradėjo ir konkrečiai su švietimu ir talentais dirbantys specialistai. Jų užduotis – gerinti investicinę miesto aplinką užtikrinant, kad tikslinių sričių investuotojams netrūktų tinkamos kvalifikacijos darbuotojų.

1 Comment

  1. ha

    keps microsoftui klientus, rimtesnio paruosimo ten nebus

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

KU mokslininkų darbai pristatyti Baltijos šalių žiniasklaidos atstovams

Eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus inicijuota 2-oji konferencija „Our Baltic Conference“ į Palangą sukvietė ne tik visų aplink Baltijos jūrą esančių valstybių ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Universiteto robotikos centrui - „Achemos grupės“ parama

Koncernas „Achemos grupė“ Klaipėdos universiteto (KU) ateities paramos fondui skyrė 51 tūkst. eurų tikslinę paramą. Už ją įsigyta įranga deda ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Startavus Lietuvos STEAM centrų tinklui, Klaipėdoje įkurtuvių laukiama 2023-aisiais

Trečiadienį į Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų institutą atvykę KU „Žemynos“ gimnazijos moksleiviai dalyvavo oficialiame Lietuvos STEAM centrų tinklo atidarymo ...
2021-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This