Septintoji „Dėlionė orkestrui” žada meninių intrigų

Kultūra

Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, tęsia „Dėlionės orkestrui“ seriją ir lapkričio 26 d., ketvirtadienį, 18.30 val. kviečia savo gerbėjus paklausyti 7-osios programos. Joje stygininkų kolektyvas šįkart taps solistų orkestru.

„Šioje programoje koncentruosimės ties kūriniais solistams ir orkestrui, pasirinkdami mažiau girdėtą, tačiau išskirtinį repertuarą, kuris bus praturtintas netikėtais muzikiniais sprendimais“, – pranešime spaudai pažymi sumanymo iniciatorius ir pagrindinis generatorius, orkestro meno vadovas M. Bačkus. Jis taip pat pabrėžė, kad sudarant programą orkestro nariai aktyviai siūlė idėjas ir kūrinius, kurie bus realizuoti Klaipėdos koncertų salės scenoje.

Orkestro narius kaip solistus pristatanti programa buvo pavadinta „Dėlionė orkestrui VII:solissimo“.

Koncerte klausytojai išgirs net šešis solistų duetus su orkestru. Solo partijas atliks orkestro koncertmeisteris Konradas Levickis ir Tomas Cinelis (Billo Whelano kūrinys dviem smuikams ir styginiams „Inishlacken“), Jūratė Gaižutytė ir Juozas Staniulis (Vidmanto Bartulio Koncertas dviem smuikams ir styginiams). Solisčių smuikininkių Kristinos Kupšienės bei Teodoros Mortos Staigės (beje, mamos ir dukros) duetas atliks MAias Alyamani kūrinį „Longa Nahawand“. Altais solo partijas Roberto Molinelli kūrinyje „Milonga Para Ástor“, dedikuotameÁstorui Piazzollai grieš šeimyninis duetas Anna Luiza Aleksandrow-Bertash ir Ivan Bertash.

Pats meno vadovas M. Bačkus muzikuos su savo violončelės specialybės mokine Kornelija Kupšyte, studijuojančia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete, kartu atlikdami Giovanni Sollimos kompoziciją „When We Were Trees“. Smuikininkės Rovenos Žiogės ir altininko Edvino Kaziukaičio duetas gros Georgo FriedrichoHändelio-Johano Halvorseno Pasakaliją.

Smuikininkė Jurgita Bačkuvienė pasirodys kaip solistė ir pagrieš Vilhelmo Čepinskio „Ariją“. Orkestrantai, susibūrę į styginių kvartetą – Angelė Čiuberkienė (I smuikas), Rimantė Agintaitė (II smuikas), Auksė Kaziukaitienė (altas) ir Jurgis Karbauskas (violončelė) – atliks Eugène’o Ysaÿe kūrinį „Harmonies du soir“.

Pogramoje bus ir siurprizų, kurie, tikėtina, dar labiau intriguos paklausyti koncerto, kuris bus gyvai transliuojamas Klaipėdos koncertų salės Facebook paskyroje. Jį be žiūrovų ir gyvų klausytojų galima bus tiesiogiai stebėti ir Youtoube platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This