„Ant žalios bangos“ – ne tik su Andriumi Mamontovu

Sveikata

Uostamiestis penktadienį ketvertui valandų kviečia panardyti žaliose pajūrio bangose. Čia vyks judumą skatinantis ir tvaraus gyvenimo būdą propaguojantis renginys „Ant žalios bangos“, kviesiantis drąsiai niurktelti į sveikatą ir aplinką tausojančius vandenis. Pajūryje viešės, apie tvarumą žodį tars ir dainininkas Andrius Mamontovas, dovanosiantis ir keletą gyvų dainų. Tiesa, karantinas diktuoja sąlygas ir renginį bus kviečiama stebėti nuotoliniu būdu.

Pirmą kartą rengiama konferencija, kuri, viliamasi, taps tradicine, dėmesį sutelks į tvaraus gyvenimo būdo propagavimą, taip pat judumo skatinimą. Kad judėjimas būtų dar smagesnis, renginio metu ketinama pristatyti netrukus pasirodysiančią programėlę „Judesiukas“, kurioje vos spustelėjus atsivers įvairiausi pajūrio maršrutai. Trasų ras ir šiaurietiškų lazdų mėgėjai, ir dviračių, paspirtukų mylėtojai, ir vaikščiojantys pėstute.

 „Pasirinkus praktikuojamą judėjimo priemonę bus galima jas rasti suskirstytas pagal trasų kokybę – geras, vidutines ir prastesnes. Bus sugeneruotos visos geriausios pajūrio trasos. Ši programėlė startuos pajūryje, įtraukiant Klaipėdą, Kuršių neriją, Palangą bei apylinkes. Būdamas, pavyzdžiui, Klaipėdos centre galėsi įsijungti ir netrukus pamatysi geriausius maršrutus. Iki šiol nėra vienos sistemos, į kurią įėjus galėtum viską rasti vienoje vietoje. Nori paspirtuku į darbą važiuoti? Programėlėje bus galima rasti geriausius pasiūlymus“, – pranešime spaudai  pažymi programėlės kūrimą kuruojantis Marius Tumšys, pats kasdienybės neįsivaizduojantis be bėgimo arba pasivažinėjimo riedučiais.

 Renginys per Lietuvą elektroninėje erdvėje nuaidės iš Melnragės, kuri pastaraisiais metais tapo aktyvaus sporto vieta. Čia vėjai gainioja jėgos aitvarus, banglentes, krante pamėgę rinktis jogos mylėtojai, sveikos gyvensenos propaguotojai.  Popietę, nuo 15 val. startuosiančiame renginyje, dovanosiančiame rudeniškų pajūrio vaizdų, bus apstu dėmesio įvairiai tematikai.

Apie ledines maudynes ir darnų judumą kalbės Sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė. Aplinkos ministerijos atstovė pasisakys apie transporto sektorių ir tai, kaip inovatyvios priemonės prisideda prie klimato kaitos švelninimo, papasakos apie programas, kuriomis pasinaudojęs kiekvienas gali pretenduoti į lengvatą įsigyjant darnių judumo priemonių.

„Žalia banga“ neatsiejama ir nuo uostamiesčio pasididžiavimu tapusios įmonės „Dancer Bus“, kuriančios elektrinius autobusus. Apie ne tik darnų, bet ir saugų judumą papasakos Klaipėdos policijos atstovas Mindaugas Džermeika. Atlikėjui A. Mamontovui kompaniją palaikys ir klaipėdietė dainininkė Ingaja. 

 Renginys bus tiesiogiai transliuojamas iš pajūrio internete lapkričio 27 d. 15 val. – 19 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This