Jaunimas spręs verslo, susidūrusio su pandemijos iššūkiais, problemas

Miestas

Lapkričio 27-28 dienomis internete vyks konkursas ir lyderystės ciklas „Jaunimas – Jaunimui + Aš esu LYDERIS“, kurį organizuoja Lietuvos verslo kolegija su projektu „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“.

Renginio metu dalyviai klausysis seminarų, kaip tapti lyderiu, apie dažniausiai daromas lyderystės klaidas, taip pat turės galimybę dalyvauti konkurse bei bendrose dirbtuvėse ir prisidėti prie Klaipėdos miesto jaunimo organizacijų bei jauno verslo ar startuolių problemų sprendimo.

Pasak renginio organizatorių, tikslas – paskatinti jaunimo verslumą bei supažindinti su Klaipėdos jaunimo verslų ir organizacijų iššūkiais.

„Norime įkvėpti jaunimą tapti lyderiais bei dalintis lyderystės praktikomis ir patirtimis su bendraminčiais. Renginio metu jaunimas išgirs
lektorių-ekspertų patarimus bei galės realizuoti ir atskleisti save, kaip lyderį, sprendžiant verslų ir organizacijų pateiktas užduotis“, – pasakoja Samanta Štraupaitė, Chooseklaipeda „Lyderystės“ platformos koordinatorė.

Pasak S. Štraupaitės, šio renginio organizavimas dėl pandemijos šalyje perėjo visas stadijas: „Nuo pradinio plano vykdyti renginį gyvai, mišraus – pusiau gyvo ir pusiau internetinio varianto ir galiausiai viską perkėlėme į virtualią erdvę. Džiaugiamės, jog turime jau pusantro šimto užsiregistravusių dalyvių – tai tik dar kartą įrodo, kad ir koks formatas bebūtų, tokių renginių jaunimui reikia“.

Virtualiame renginyje „Jaunimas – Jaunimui + Aš esu LYDERIS“ jaunimas dalyvaus konkurse, bei spręs verslo pateiktus iššūkius. Dalyviams užduotis pateiks: kavinės „10 tiltų“ įkūrėja, krepšinio klubo „Neptūnas“ komunikacijos bei marketingo vadovės, „Funk Gang“ įkūrėjas, Klaipėdos jaunimo organizacijų Apskritojo stalo primininkas bei Pasaulinės lyderystės konferencijos organizatorius.

„Aš esu LYDERIS“ cikle jaunimui pranešimus skaitys įvairūs lektoriai: Eglė Jocytė (AIESEC) – „Kodėl neverta pasiduoti?“, Marius Ulozas, Politikos tyrimų ir analizės instituto direktorius „Noriu keisti pasaulį! Nuo ko pradėti?!“, Aivaras Vaiginis „Renginių vizijos“ projektų vadovas „Nebijok būti išgirstas, viešasis kalbėjimas (kaip ir ką sakyti)?“.

Pasak Indrės Razbadauskaitės–Venckės, „Lyderystės“ platformos atstovės, jaunimui reikia palaikymo ir informacijos verslumo tema.

„Dažnai pastebime, jog jauniems žmonėms nedrąsu žengti pirmuosiuos žingsnius, ypatingai, kai tam tikras baimes sukuria kalbos barjerai, įstatyminių žinių trūkumas, ar tiesiog tinkamo mentoriaus ar reikalingų patarimų trūkumas. Tačiau tikiu, jog vieną dieną visi galėsime didžiuotis, nes užauginsime dar ne vieną vienaragį Klaipėdoje“, – sako ji.

Renginį lapkričio 27-28 dienomis nuo 9.30 val. bus galima stebėti @chooseklaipeda Facebook platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pačiame miesto centre - atvira išvietė

Klaipėdos senamiestyje, ties Tiltų ir Turgaus gatvių sankryža, benamis įsirengė sau atvirą išvietę. Šalia dirbanti klaipėdietė tikina, kad ši problema ...
2022-12-05
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos liberalai išreitingavo savo kandidatus

Prieš ketvirtį amžiaus į Klaipėdos politikos Olimpą pirmą kartą užkopę liberalai pasitvirtino kandidatų į uostamiesčio tarybą sąrašą, su kuriuo bandys ...
2022-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This