Klaipėdos universiteto pasiuntiniai vienišiems senjorams išdalijo džiaugsmo siuntinį

Miestas

Klaipėdos universiteto (KU) darbuotojų nupinti Advento vainikai penktadienio rytą iškeliavo pas adresatus – Telšių vyskupijos „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų gyventojus.

KU bendruomenės surengtos gerumo akcijos pasiuntiniai buvo pasitikti muzikinėmis melodijomis ir nuoširdžiomis padėkomis.

30-mečio jubiliejų mininčio universiteto bendruomenė ir šiemet rinkosi į tradicines Advento vainikų kūrybines dirbtuves. Karantino sąlygomis jos vyko kiek neįprastai. Vainikai buvo pinami dvi dienas. Žmonės į mažus būrelius būrėsi savo padaliniuose ir tarpusavyje bendravo informacinių technologijų pagalba. Kaip pinami ir gražinami Advento vainikai, susirinkusiuosius instruktavo ir medžiagas kūrybinėms dirbtuvėms paruošė KU Botanikos sodo kolektyvas. Apie šių vainikų prasmę ir simboliką bendruomenei pasakojo KU kapelionas dr. Andrius Vaitkevičius.

Po dviejų dienų darbo į dovanų dėžutes buvo supakuota 30 skirtingų Advento vainikų – tiek, kiek šiemet universitetui metų.

Kunigas Andrius Vaitkevičius po dovanų išvežiojimo misijos neslėpė gerų emocijų.

„Buvom tikras džiaugsmo siuntinys. Laukiami. Sutinkami su džiaugsmu ir dėkingumu. Labai gaila, kad aplinkybės neleido nunešti dovanas į Globos namų gyventojų kambarius. Būtų buvęs tikras gerų jausmų sprogimas, nes didžiuma šių namų gyventojų – „lovinukai“, nevaikštantys, išsiilgę bendravimo, tad kiekvienas dėmesio ženklas jiems tarsi šventė“, – pranešime cituojamas A. Vaitkevičius.

Visi „Carito“ Klaipėdos regiono globos namų gyventojams dovanoti vainikai praeis vienos dienos karantiną ir tik po to, pasak šių namų direktoriaus kun. Mindaugo Šlausto, bus išnešioti po globotinių kambarius.

„Jau sutarėm, kad personalas nuneš į kambarius tas gražiai supakuotas dėžutes. Atidarysim jas matant žmonėms, kad jie pajustų staigmenos jausmą. Ačiū Klaipėdos universiteto bendruomenei, kad Advento dieną turėsime daugiau džiaugsmo ir šviesos“, – už dovanas dėkojo kunigas.

Keletą siuntinių KU bendruomenės pasiuntiniai pristatė į vienišų senjorų namus. Jie adresatams keliavo ir per duris, ir per langus. Saugiai dovaną priėmusi p. Cezarija džiaugėsi: „Buvau laiminga, jūs padarėt mane dar laimingesne“.

1 Comment

  1. Miestietis

    Puikus pavyzdys sutinkant Didžiąsias Metų šventes.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This