Žvejams mėgėjams karantino nėra? (papildyta)

Koronavirusas, Svarbu

Vyriausybei iki gruodžio 17 dienos pratęsus karantiną, visoje šalyje liko galioti tie patys griežti reikalavimai, kaip ir anksčiau – viešose vietose gyventojai privalo dėvėti kaukes, laikytis saugių atstumų, paistyti higienos reikalavimų. Nuolat primenama, jog veido apsaugos priemonių viešose vietose nedėvintiems piliečiams gresia didelės piniginės baudos.

Tačiau su „Atvira Klaipėda” susisiekusi Smiltynės gyventoja Loreta teigė, jog yra grupė žmonių, kuriems šie reikalavimai – nė motais.

Nors sekmadienį žvejai kaukes, kitaip nei teigė moteris, turėjo, tačiau akivaizdu, kad jas dėvėjo neteisingai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Savaitgaliais Smiltynės pakrantę atakuoja gausybė žvejų, spūstis tarp jų didelė, jie nesilaiko atstumų, taip pat – visi be apsauginių kaukių, kurias šiuo metu privaloma nešioti”, – piktinosi moteris.

Ji teigė esanti medicinos darbuotoja, savo darbe dėvinti sustiprintas apsaugos priemones.

„Jaučiuosi atsakinga už savo ir savo šeimos sveikatą, tad man neaišku, kodėl to nedaro žvejai?” – retoriškai klausė Loreta.

Ji pabrėžė, jog daugiausia žvejų ant marių molo susirenka būtent savaitgaliais, kai, jos teigimu, neįmanoma prisišaukti nėkieno pagalbos.

„Reiktų, kad savaitgaliais į Smiltynę būtų pasiųsta ar policijos pareigūnų, ar visuomenės sveikatos centro atstovų kontrolė”, – pasiūlymą pateikė moteris, nuogąstaujanti, kad apsaugos priemonių nedėvintys ir atstumų nesilaikantys žvejai gali tapti koronviruso platinimo židiniu.

Tikrina ir baudžia policija

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno teigimu, karantino turi laikytis visi gyventojai.

„Kadangi karantino metas, tai operacijų vadovo reikalavimai galioja visiems: ar žmogus šaligatviu eina, ar miške vaikšto, išskyrus, jei sportuoja, turi laikytis atstumų ir visų tų tvarkų, ne išimtis ir žvejai”, – sakė jis.

R. Grigaliūno teigimu, tikrinimu, kaip laikomasi reikalavimų, užsiima policija, kuri turi ir teisę jų nesilaikančius žmones bausti.

„Gal policija turėtų atkreipti dėmesį, jai savaitgalį tikrai galima prisiskambinti, be to, skelbiami ir mūsų tarnybos budintys telefonai, gal tiesiog tuo metu buvo užimti, kad negalėjo prisiskambinti”, – komentavo departamento vadovas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė patvirtino, jog savaitgaliais su pareigūnais galima susisiekti arba trumpuoju numeriu 112, arba per e. policiją.

„Paprastai tokios priemonės yra daromos, bet šį savaitgalį nebuvo daryta, pareigūnai sakė, kad atkreips dėmesį ir kitą savaitgalį būtinai aplankys Smiltynę ir pasižiūrės, ar išties esama pažeidimų ir jeigu esama pažeidimų, atitinkamai bus reaguojama”, – patikino policijos atstovė.

Tikrino prekyvietes ir kitas susibūrimo vietas

Vėliau išplatintame policijos pranešime spaudai teigiama, jog šį savaitgalį Klaipėdos apskrities pareigūnai tikrino prekybos centrus, turgavietes ir kitas galimas žmonių susibūrimo vietas – tikrinta, ar žmonės laikosi karantino taisyklių, nesibūriuoja, tinkamai dėvi kaukes.

Iš viso savaitgalį surašyti 7 protokolai – vienas Neringoje – asmuo parduotuvėje nedėvėjo kaukės, septyni – Klaipėdos mieste. Dar 32 asmenys apskrityje įspėti dėl neteisingo kaukių dėvėjimo – po pastabų kaukės užsidėtos tvarkingai.

Tuo tarpu Klaipėdos rajono pareigūnai šeštadienį patikrino ir pirtis bei galimas pobūvių ir švenčių šventimo vietas, nustatytas vienas pažeidimas – Girininkų k., apie 10 asmenų kompanija (ne vienos šeimos nariai) šventei buvo išsinuomojusi pirtį. Kadangi Vyriausybės nutarime, reglamentuojančiame tvarką karantino metu, nurodyta, jog draudžiama patalpų nuoma, subnuoma ar panauda, skirta privatiems renginiams, šventėms ar kitiems susibūrimams organizuoti, minėtų patalpų savininkui bus surašytas protokolas, teigiama pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

ELTA

Nuteistieji R. Pinikas ir A. Miltenis - jau Šiaulių kalėjime

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis ketvirtadienį konvojuoti į Šiaulių kalėjimą. ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bandė nuslėpti nelaimingą atsitikimą darbe?

Praėjusią savaitę buvusiame Klaipėdos autobusų parke, kuris šiuo metu jau yra pakeitęs pavadinimą į UAB „Klaipėdos paslaugos”, įvyko nelaimingas atsitikimas ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This