Dalyvaujamasis biudžetas – ir Klaipėdos rajone

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad nuo antradienio gyventojai jau gali teikti idėjas, kaip pagerinti savo gyvenamąją aplinką. Idėjų bus laukiama net du mėnesius, o jau kovą visos jos bus pristatytos viešai.

Idėjas gali teikti visi Klaipėdos rajono gyventojai, kuriems ne mažiau nei 16 metų, o geriausios ir daugiausiai balsų surinkusios bus įgyvendintos per kitus metus. Jų įgyvendinimui kitąmet numatoma skirti 300 000 eurų.

Tai pirmas kartas, kai šio rajono gyventojai gali prisidėti prie dalies biudžeto skirstymo ir patys spręsti, kokias iniciatyvas reikia įgyvendinti,
kad viešosios rajono erdvės būtų dar patrauklesnės.

„Esame pačioje idėjos pradžioje, tačiau negalima sakyti, kad visiški naujokai, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas. – Turime strateginius penkiamečius seniūnijų planus, bendruomenių rėmimo programą, kur pačios bendruomenės rašo projektus ir sprendžia, ką norėtų keisti savo aplinkoje. Patirties užtenka, tačiau norisi eiti dar toliau dėl kitų priežasčių. Kartais mums gali atrodyti vienaip, o gyventojai gal turi visiškai priešingą nuomonę, ko reikia norint pagerinti jų gyvenamąją aplinką. Todėl bus labai įdomu pamatyti teikiamas idėjas“

Projekto idėjos pasiūlymo formą ir pritarimo projekto idėjai formą galima rasti interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt , skiltyje „Gyventojams“–„Tavo idėja“. Užpildytos formos ir su jomis susiję dokumentai turi būti siunčiami e. paštu tavoideja@klaipedos-r.lt.

„Laiko pateikti paraiškas bus tikrai nemažai, todėl siūlome neskubėti, gerai apgalvoti idėją ir jeigu tik reikia – kreiptis dėl konsultacijos. Atminkite, kad paraiškų vertinimo komisija atliks tik techninį darbą – patikrins, ar paraiška atitinka Tvarkos apraše nurodytus kriterijus. Geriausias idėjas iš visų pasiūlytų rinks gyventojai, todėl verta pagalvoti ir apie idėjos pristatymo patrauklumą: pridėti projekto vizualizacijas ir panašiai“, – sako mero patarėja Toma Tuzovaitė-Markūnienė.

Gyventojų balsavimui projektai bus viešai pateikiami kovo mėnesį.

Kaip idėjų negalima teikti  gatvių/kelių apšvietimo įrengimo, rekonstrukcijos ir remonto, pėsčiųjų, dviračių takų įrengimo, rekonstrukcijos ir remonto projektų. Taip pat siūlomos idėjos įgyvendinimas neturi prieštarauti siūlomoje teritorijoje galiojantiems teritorijų planavimo dokumentams, jau patvirtintiems kitiems savivaldybės projektų sprendiniams, taip pat netrukdyti esamiems inžineriniams tinklams ir komunikacijų sistemoms eksploatuoti.

Projektų idėjų pasiūlymai gali būti teikiami trijose projektų kategorijose:

1. Gargždų seniūnijoje – mažos apimties iki 20 000 Eur projektai. Šios kategorijos biudžetas – iki 30 000 Eur.

2. Savivaldybės teritorijoje, išskyrus Gargždų seniūnijos teritoriją, – mažos apimties iki 20 000 Eur projektai. Šios kategorijos biudžetas – iki 90 000 Eur.

3. Savivaldybės teritorijoje – didelės apimties iki 100 000 Eur projektai. Šios kategorijos biudžetas – ne mažiau kaip 180 000 Eur.

Šiemet dalyvaujamąjį biudžetą pradėjo taikyti ir Kretingos rajono savivaldybė. Ši jos inciatyva buvo įvertinta ir Europoje – pateko į tarptautinio Politikos inovacijų konkurso finalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Išrinktos geriausios Kretingos rajono gyventojų iniciatyvos 

Apžvalgos bokštas Kurmaičiuose, parko atnaujinimas palei buvusį senąjį Čyžų dvarą Šukės kaime, pasivaikščiojimo tako „Rūko takas“ prie Vydmantų karjero įrengimas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This