Pietinės Klaipėdos bendruomenę jau netrukus džiugins „Savanorystės alėja”

Miestas

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) įgyvendina projektą „Savanorystės alėja Marių bendruomenei”, kurio tikslas – sustiprinti šios bendruomenės tarpusavio ryšį ir skatinti jaunimo savanorystę bei paversti tai patogiu ir naudingu laisvalaikio praleidimo pasirinkimu pietinėje Klaipėdos dalyje.

Projekto organizatoriai „Savanorystės alėjos“ idėją realizavo sukurdami stendus su fotografijomis iš Klaipėdoje vykusių savanorystės akimirkų. Lankytojai ar atsitiktiniai praeiviai turės galimybę pamatyti įamžintas akimirkas iš įvairiausių jaunimo organizuotų ar organizuotų veiklų, iniciatyvų, projektų, mokymų ar konferencijų.

KLAS pirmininko Lauryno Gečiaus teigimu, jaunimas turi daug potencialo bei išskirtinių idėjų, kurioms realizuoti kartais pakanka tik patarimo, nukreipimo ar kito žmogaus, kuris tiki jaunuolio mintimis ir yra pasiruošęs padėti visapusiškai. Anot pirmininko, jaunimo organizacijų tikslas ir yra toks – padėti jaunimui pasiekti savo tikslus ir suteikti visus reikiamus resursus.

Reaguodami į pandemijos situaciją ir įvesto karantino suvaržymus, KLAS atstovai projekto atidarymą rengia virtualiai – gruodžio 2 d., 18 val. į šią alėja bus galima per virtualios realybės akinius arba į nešiojamą ar stacionarų kompiuterį parsisiuntus nemokamą „vrchat” aplikaciją. Atidarymo ceremonija bus transliuojama ir KLAS „Facebook“ paskyroje.

Nespėję sudalyvauti atidaryme turės galimybe fotografijomis dvi savaites pasigrožėti Sąjūdžio parke.

KLAS komanda, matydama poreikį tobulinti šios Klaipėdos dalies jaunimo įsitraukimą į savanoriškas veiklas bei sužinoti problematiškiausius šios veiklos aspektus, taip pat atliko ir internetinę, anoniminę apklausą. Daugiau nei keli šimtai jaunuolių dalyvavusių šioje apklausoje buvo raginami išsakyti savo požiūrį atsakant į klausimus, susijusius su asmenine savanoriavimo patirtimi, savanorystės situaciją savo rajone, pridėtinės vertės aspektais, informacijos gavimu ir konkrečiomis sritimis, kuriose jaunuoliai pageidautų savanoriauti ir įgauti naujų įgūdžių, žinių ar kompetencijų. Gauti apklausos rezultatai bus analizuojami specialistų ir kitų su jaunimu dirbančių asmenų. Bendradarbiaujant siekiama sukurti atitinkamas alternatyvas bei įgyvendinti sugeneruotas idėjas, kaip savanorystę pietinėje padaryti patraukliu, patogiu ir kokybišku laisvalaikio praleidimo būdu ne tik šiaurinėje Klaipėdos dalyje, bet ir šiek tiek piečiau.

Ši iniciatyva dalinai finansuojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Klaipėdoje jauniems žmonėms būstą įsigyti vis sunkiau

Klaipėdos miestą sunku įspausti į vienus rėmus – didmiestis, jūrinės infrastruktūros židinys, kurortas, bet tuo pačiu dažnam – ir regionas. ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks bendruomenės šventė „Būkime kartu“

Jau šį šeštadienį, 11-14 val., Klaipėdos Sąjūdžio parke (Laukininkų g. 30) vyks tradicine tapusi kasmetinė Klaipėdos miesto bendruomenės šventė „Būkime ...
2023-09-21
Skaityti daugiau

Miestas

Vandalams užkliuvo ukrainiečių geranoriškumo ženklas

Vandalai sudaužė Sąjūdžio parke pastatytą informacinę lentelę, liudijusią apie čia pernai birželį karo pabėgėlių iš Ukrainos surengtą gerumo akciją. Daugiau ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This