Senasis turgus užbaigė halės remontą

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Senajame turguje jau užbaigti halės remonto darbai ir sudarytos sąlygos čia prekiauti ūkininkams, tačiau kol kas tokia galimybe naudojasi ne visi.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad laikinuoju vadovu uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės Senasis turgus pavasarį tapęs Viačeslavas Karmanovas, vadovaujantis ir Naujajam turgui, nusprendė suremontuoti iki tol gana prastai atrodžiusią halę. Lapkričio pradžioje buvo baigti darbai pirmojoje jos pusėje, esančioje arčiau aikštės.

Čia buvo išbetonuotos grindys ir išdėtos plytelės, įrengtas LED apšvietimas, nauji praustuvai, nuotekų ir vandens tinklai, pastatyta 15 naujų vitrinų-šaldytuvų.

Trečiadienį žiniasklaidai buvo pristatyti kitoje halės pusėje atlikti analogiški darbai – čia tikimasi prisivilioti dabar lauke prekiaujančius ūkininkus ir kitus prekeivius. 

Beje, kai kurie ūkininkai nebuvo labai susižavėję tokia idėja ir savaitgalį rinko parašus, kad karantino laikotarpiu jiems būtų leista pasilikti lauke.

V. Karmanovo nuomone, tokia pozicija galėjo būti labiau pagrįsta ne COVID-19 baime, o prielaidomis, kad prekiaujant turgavietės viduje gali tekti naudoti kasos aparatus.

„Tačiau viską išsiaiškinome ir tikrai ūkininkams kasos apartai prekiaujant halėje nėra reikalingi, tad tikimės, kad čia jau prekiaujančių kolegų pavyzdžiui anksčiau ar vėliau paseks ir kiti”, – sakė turgaus vadovas.

Trečiadienį prekiavusieji vaisiais ir daržovėmis čia buvo pasiskirstę daugmaž vienodai – vieni prekiavo aikštėje spaudžiant šaltukui, kiti – halėje.

V. Karmanovas pasidžiaugė, kad turgaus halėje filialą atsidarė prekėmis gyvūnais iki tol tik Naujajame turguje prekiavę verslininkai. Pasak jo, jei tik bus pageidaujančiųjų, bus įrengta ir daugiau tokių vitrinomis atskirtų prekybos vietų.

Iš viso investicijoms į halės remontą prireikė apie 90 tūkst. eurų.

Turguje apsilankęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktorius Antanas Bauža sakė, jog iki remonto inspektoriai nuolat turėjo įvairių pastabų, o dabar jau galima konstatuoti, kad yra užtikrinamos reikiamos sąlygos prekybai maisto produktais.

Pasak V. Karmanovo, dabar pagrindinis įmonės tikslas yra pritraukti kuo daugiau naujų pardavėjų, didinti pelningumą. Artimiausiuose planuose – toliau tęsti halės stogo remontą, vyksta derybos su bankais dėl bankomato pastatymo.

Laikinasis turgaus vadovas sakė jau išsiuntęs oficialų raštą akcijų valdytojui – savivaldybei, ar ši pritartų planams nugriauti sovietinę lauko prekybos stoginę, suformuojant čia erdvę, kurią būtų galima naudoti mugėms, o čia dabar prekiaujantiems žmonėms sukurti prekybos vietas šalia halės.

Turguje apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aiškiai neatsakė, ar miesto valdžia palaimintų tokius turgaus vadovybės planus.

„Labai svarbu yra konkurenciniai aspektai, kad turgus būtų konkurencingas su privačiame sektoriuje veikiančiais objektais, jis turi labai prasmingai investuoti į savo turtą, savo erdves. Galutinio sprendimo, kaip aš suprantu, dar nėra priimta, čia tam tikros erdvės diskusijai yra. Tačiau jei yra veiksmai, kurie gerina tiek išorę, išvaizdą, estetinį vaizdą, neatimdami galimybės norintiems prekiauti, tai bent jau rimto svarstymo toks klausimas yra vertas. Dabartinės turgaus vadovybės darbai leidžia jiems turėti pasitikėjimo kreditą”, – sakė meras.

20 Comments

  1. A. V

    Nu ir šūda sulipdė. Sovietikum.

    Reply
  2. nuomonė

    turime merą – tikrą pop karalių. Kur tik koks balius ar šventė, visada pirmas ir viršelių nuotraukose. Kai atsitinka kokia problema – tuomet arba tyli , arba nieko nedarydamas graudžiai verkia kaltindamas aplinkinius.

    Reply
    • kaip smagu

      6 nuotrauką pavadinčiau susidaužkim broliai kiaušiais 🙂 Broliai šiuo atveju – Grubliauskas ir Karmanovas

    • kaip smagu

      Turgaus direktoriaus pavardė nekelia pasitikėjimo. Pavardė Karmanov’as asocijuojasi su”dėk į kišenę”. Todėl prašyčiau viešai paskelbti visų darbų ir medžiagų įkainius. Maža ką 🙂

  3. Anonimas

    NEĮTIKĖTINA, LABAI AMBICINGAS PROJEKTAS, SVEIKINIMAI, PROVERŽIS JAU ČIA! SAKYČIAU UŽTENKA KROVAMIESČIUI TIEK.

    Reply
    • ....

      Buvo ir kitų turgaus vadovų ir kitų administracijos direktorių tik kodėl nieko nedarė ? ąGal todėl , kad moka dirbti tik ” liežuviu ” ? Galėjo daryti , būtume palyginę 🙂 Remontą su ” rožių kliombom ” , krikštolo sietynais ir marmuru marmuru ….:) Deja lyginti nėra su kuo , todėl sėdėkite tyliai tyliai 🙂

  4. sporgsta iš pavydo

    Sprogsta iš pavydo, piktinasi, kad kažkas dirba, kad šiame turgelyje laikinam direktoriui pavyko greitai šį tą nuveikti. Tikrieji tinginiai ir lūzeriai iš pavydo sproginėja lyg petardos

    Reply
    • ....

      Panašu rašote tiesą . Sėdėjo tikrai liberalūs lūzeriai , metų metais nieko nematantys ir nedarantys . Dabar kritikuoja ?

    • bus skanus kąsnelis

      kokiam konservatorių švogeriui privatizuoti už dyką 🙂 ar seniai čia skaitėte kaip kilo triukšmas dėl to senojo turgaus privatizavimo bandymų :0 nejuokinkite darbininkai 🙂

  5. Jonas

    DAUG METŲ KLAIPĖDĄ VALDĖ LIBERALAI, KURIE VISIŠKAI NESIRŪPINO TURGAVIETE IR BUVO TRAGIŠKAS VAIZDAS. GAL PAVYKS SUTVARKYTI IR APŠIURUSIUS PASTATUS TURGAVIETĖS TERITORIJOJE?

    Reply
  6. Na nežinau ką ir galvoti apie " kritikuojančius "

    :))) Teksto neskaitėte – REMONTAS . Taškas . :))) Toliau ko norėtų :)))

    Reply
  7. O kaip ten

    tas garsusis viso senojo turgaus PROJEKTAS kurį vis žadėjo užbaigti atsižvelgiant į būsimo akcininko norus?

    Reply
    • Taigi

      Jokio būsimojo akcininko nėra. Patraukė į šoną. Karmanovas pats viską moka.

  8. Kaimas yra kaimas

    sovietinės čekankos style negrabiai stalai apskardinti, nuo kažkokio euroremonto likučių primargintos sienos plastiko lentelėm , buržua tapetais, plytelėm ir tinkais. Svarbiausia eksploatacijai vieta grindys ir tos plytelėm su siūlėm šiukšlėm ir purvui rinktis. apie darbo vietų racionalumą, funkcionalumą, sanitariją nėra ko ir kalbėti – Terra Incognito. Fantastika – Karmanov STYLE & tilžėsturgus Design Co. Mero vietoj man gėda būtų eit į tokią savo akcinę įmonę, o jis dar net pozuoja fotkėms. Ir, koks nuostabus Kalėdinis papuošimas su auksinėm žvaigždėm! Toks tas miesto vado supratis tai ko norėti iš komandos. Panašiai toks ir visas miestas.

    Reply
  9. Tomas

    Viduje, kaip buvo sovietinė daržine taip ir liko, nejauki aplinka, pigios remonto medžiagos, pilka pilka kur dairaisi. Apskritai Senasis turgus ir jo aplinka yra didžiausia gėda Klaipėdai, kaip vokiško paveldo miestui – nei turistų, nei svečio neatvesi į tokį šabakštyną.

    Reply
  10. Olga

    Tikrai ar Jūs niekur nenuvažiuojat, nieko nematot. Tikri atgyvenos. Tai čia vadinasi padarė. Kiekviename žingsnyje atsilikimas. Tvarkyti reikia na bet truputi įdėkite fantazijos. Kokiam amžiuje gyvenate. Ir nematau ko čia puikuotis. Čia juk centrinė miesto turgavietė. Tai kur tas proveržis mere

    Reply
  11. Nuomonė

    Valio! Dabar galės dar 30 metų nieko nedaryti.

    Reply
    • Joris

      Klaipėda neverta tokio turgaus. Kol jie renkasi miestui grubliauskus vadovauti, jiems užteks ir tokio patepliojimo…

    • ezys

      Atsiprasau, o tai Vilnius turi Benedikto turgu tik del to, kad meras Simasius? 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This