Bandys griauti mitus apie autizmą

Miestas

Šį ketvirtadienį ir penktadienį Klaipėdos miesto gimnazijų auklėtiniai bus pakviesti į specialias nuotolines diskusijas „Nepatogios temos – autizmas mūsų visuomenėje“.

„Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021“ platformos „Spalvos“ projektų vadovo Jevgenijaus Sokolovo teigimu, tyrimai rodo, kad šiandien dažnas mūsų dar nesugeba atpažinti žmonių su įvairiapusiais raidos sutrikimais, nežino ir nesupranta jų specifinių poreikių. Tuo metu jaunos šeimos, turinčios vaikų su autizmo sutrikimu, patiria daug psichologinių bei socialinių sunkumų, o patys vaikai susiduria su diskriminacija ir patyčiomis.

„Vienoje klasėje su įprastais vaikais besimokinančių ypatingų vaikų uostamiestyje kasmet daugėja. Todėl tik griaudami mitus bei sklaidydami dėl paprasčiausio nežinojimo kylančias baimes, padėsime vaikams su autizmu mokytis, bendrauti bei tapti pilnaverčiais“, – teigia J. Sokolovas.

Klaipėdos gimnazistai buvo pakviesti iš viso į 12 diskusijų „Nepatogios temos – autizmas mūsų visuomenėje“. Diskusijų dalyviai ne tik sužinos, kaip atpažinti autizmo spektro sutrikimą turintį žmogų, išgirs patarimų, kaip jį geriau suprasti, su juo bendrauti bei kaip jam padėti, bet ir galės atlikti specialų „Baubo testą“.

Diskusijas moderuoja Marius Drukteinis, o juose dalyvauja – VšĮ „ISADD Lietuva“ skyriaus vadovė Giedrė Skaisgirytė-Kairė, VšĮ „Ypatingas požiūris“ įkūrėja Mindvilė Kaušpėdaitė, jūrų skautas ir projekto „Draugystė veža“ dalyvis Gytis Lengvenis, irklenčių ir banglenčių mokyklos „Vandens SUP’ynės“ direktorius, Surfcamp.lt instruktorius Averjanas Asočakovas.

Penktadienį, 13.10 val., rengiama ir speciali nuotolinė diskusija, kurioje galės dalyvauti ne tik uostamiesčio gimnazistai, bei ir visi norintieji. Daugiau informacijos ir diskusijos nuoroda čia.

Diskusijos „Nepatogios temos – autizmas mūsų visuomenėje“ yra „Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021“ platformos „Spalvos“ dalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pristatys knygą apie suaugusius autistus

Šį penktadienį, 15 val., Klaipėdos universitetas (KU) kviečia į jo Aula Magna konferencijų salėje rengiamą naujos knygos, leisiančios pažinti autizmo ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Sveikata

Vos penktadalis žmonių žino savo diagnozę: ką simbolizuoja saulėgrąžos juostelė?

Pasaulyje vienas iš šešių žmonių gyvena su tam tikra negalia, o dalį jų gali būti sunku pastebėti iš pirmo žvilgsnio. ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Neįgaliems vaikams padedanti moteris ragina atsikratyti stereotipų

Jelena Slobodyanik dirba kineziterapeute Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, įsikūrusiuose Giruliuose. Jelena spinduliuoja šiluma ir meile, nors ne visi žino, ...
2022-12-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This