Klaipėdoje prasideda diržų veržimas: kas tapo pirmosiomis aukomis?

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje diržų veržimasis prasideda nuo jautriausių sričių. Pamažu ima aiškėti, jog kitais metais švietimo, kultūros, sporto įstaigų darbuotojams gali būti mažinami atlyginimai, o darželinukų tėvams teks plačiau atverti pinigines.

Nors švietimo, kultūros ir sporto įstaigų darbuotojų atlyginimai nėra patys didžiausi, nusitaikyta į jų mažinimą.

Nerimaujantys biudžetinių įstaigų vadovai ėmė viešinti iš Klaipėdos savivaldybės administracijos gautus laiškus, kuriuose išdėstyti aiškūs nurodymai, kaip kitais metais reikia susimažinti išlaidas. Tokį laišką gavo ir „Atvira Klaipėda“. Jame cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Strateginio planavimo grupės posėdžio 2020-11-20 protokolo Nr. STR3-25 išrašas. Protokole užfiksuotas siūlymas kitais metais 19,5 proc. mažinti algas visų įstaigų D lygio darbininkams, 7 proc. švietimo, kultūros ir sporto įstaigų vadovams, 2 proc. socialinių įstaigų vadovams, 19,5 proc. sveikatos įstaigų vadovams. Taip esą pavyktų sutaupyti 1,6 mln. eurų.

Švietimo, kultūros ir sporto įstaigų vadovams taip pat nurodoma ieškoti galimybių 30 proc. mažinti išlaidas visų įstaigų prekėms ir paslaugoms, atsisakyti išlaidų komandiruotėms ir kvalifikacijos kėlimui. Be to, numatoma apmokestinti neformaliojo ugdymo mokytojus ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose, Regos ugdymo centre bei nekompensuoti mokytojų padėjėjų etatų nevalstybinėse mokyklos. Kitaip tariant, už vaikų būrelius darželiuose turės susimokėti patys tėvai.

Įstaigų vadovų prašoma peržiūrėti savo planus ir sumažinti planuotas išlaidas, o informaciją dėl mažinimo sumos Klaipėdos savivaldybės administracijai reikia pateikti iki gruodžio 4-osios.

Tokią informaciją apie grėsmingą pajamų mažinimą jautriausioms sritims ketvirtadienį nagrinėjo ir Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai.

„Matome, kad yra labai konkretūs vardijami žingsniais ir vadovų net prašoma operatyviai atsiųsti planus. O mums sakoma, kad biudžetas dar tik planuojamas. Tad man ir kyla neaiškumas, kaip čia viskas yra? Ar kažkas prasilenkia? Ar kažkas kažko nepasako“, – stebėjosi komiteto narys Edmundas Kvederis.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė tvirtino, jog nežino, nei kas rašė laiškus įstaigų vadovams, nei kokiu pagrindu.

Klaipėdos mero pavaduotojas, kuruojantis šias socialines sritis, Arvydas Cesiulis taip pat aiškino, kad jokių sprendimų dar nėra priimta, o apie juos tik diskutuojama.

„Tikslas yra subalansuoti biudžetą, nes turėsime mažiau įplaukų, tad reikia sumažinti ir išlaidas. Pats jau kreipiausi į savivaldybė administraciją, kad pateiktų informaciją, kiek ir kokioms sritims bus mažinamas finansavimas. Tokios informacijos dar negavau, bet žinau, kad mūsų kuruojamos srityse situacija nėra gera. Žinau, kad kai kurie miesto renginiai kitais metais visai nevyks, nes reikia sutaupyti lėšų“, – kalbėjo A. Cesiulis.

K. Petraitienė teigė, jog preliminariais duomenimis, kitais metais Klaipėdos biudžete savarankiškoms funkcijoms gali būti 4 mln. eurų mažiau nei šiemet. Be to, biudžeto nepapildys šiųmetės viršplaninės pajamos, kai pernai jų gauta daugiau nei 7 mln. eurų.

„Sunkmetis yra sunkmetis ir tikėtina, kad kažkokių mažinimo procesų bus. Bet iš teikiamų elektroninių laiškų vadovams matome, kad mažinimai jau yra įvardinti. Manau, jog turi būti aiškus bendras vaizdas iš administracijos, kiek ir kam turi būti mažinimai. Negali būti taip, kad kažkokiam sektoriui diržus suverš labiau, o kitam visai neverš“, – dėstė E. Kvederis.

Komiteto narė, kuri yra ir Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkė, Judita Simonavičiūtė tvirtino, jog kitų metų biudžeto planai skubiai bus nagrinėjami ir kitame komitete.

„Mes pasižiūrėsime tą kietąją dalį, nes labai dažnai mūsų projektai išbrangsta, o mes už tai mokame, nes norime juos pabaigti. Tai turime labai gerai pasižiūrėti, ar viską turime sudėti į tą kietąją dalį. Čia kalba yra apie 1,6 mln. eurų, tiek pavyktų sutaupyti sumažinus atlyginimus. Tie 1,6 mln. eurų apims labai didelę dalį darbuotojų, o kai kurie projektai tikriausiai galėtų palaukti. Tad labai gerai reikia pasverti kietąją biudžeto dalį ir išgyvenimo klausimus“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai konstatavo, kad jiems trūksta objektyvios informacijos, todėl negali priimti konkrečių sprendimų, tad nuspręsta kreiptis į savivaldybės administraciją ir paprašyti pateikti informaciją apie kultūros, švietimo ir sporto srityse numatomus finansinius pokyčius.

78 Comments

  1. na

    Man įdomu ar sumažės finansavimas festivaliams? Džiazo pavyzdžiui. Šiemet jis vyko vos vos- o ar gavo liną sumą kaip buvo susiplanuota?
    O Jūros šventė? O visos tos VŠĮ? Kaip us TIC? Kokią jie veiklą vykdo dabar?

    Reply
  2. Renaldas

    Šiandien, gruodžio 7 d. 18:00 nuotolinio zoom pasikalbėjimo metu kalbėsime apie nepaviešintas ataskaitas dėl netinkamo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos prižiūrimų miestui pavaldžių 138 biudžetinių įstaigų ir UAB’ų ūkio valdymo, kuris kainuoja miestui apie 45 mln. EUR per metus. Tai kaina nekompetencijos ir neveiklumo, kuriuos pašalinus atrastume resursus, daug didesnius, nei šiame straipsnyje aprašytos atlyginimų mažinimo priemonės leistų sutaupyti. Junkitės į pasikalbėjimus ir sužinosite daugiau: https://fb.me/e/1K1kPafQO

    Reply
  3. Anonimas

    Pagaliau pasibaigęs pinigų taškymas, uždarys korupcijos ratą. Mokytojai puikiai paruošti vesti veiklas patys. Neformalaus ugdymo specialistus turi ne visos įstaigos, o tik išrinktieji. Nuostolio jokio, tik taupus sąžiningumas. Vadovams algas mažinti reikėjo jau seniau, jos neproporcingai didelės mokytojų atžvilgiais. Puikūs siūlymai ir teisingi sprendimai.

    Reply
    • Pagal pašaukimą

      Ar tik ne pavydas prakalbo? Niekada nei mokymo, nei gydymo įstaigos nebuvo vienodai stiprios – vienos geros, kitos nelabai. Čia priklauso ir nuo vadovo , ir nuo darbuotojų. Ir kad visus tinginius sulyginti, – tai joks taupus sąžiningumas, tai skurdas ir taip ubagiškose srityse ir galimybės pasistengti atėmimas. Liekam tik su pagalbiniu personalu – ir užteks,- pagal Jūsų logiką.

  4. Mokytoja

    O kaip su valstybės prioritetais? Švietimas – tarp jų, tame tarpe ir neformalusis ugdymas. Ar Klaipėdai valstybės prioritetai negalioja? Ar čia tyliai susitvarkysim ir pataupysim jautriausių sričių sąskaita ( švietimas- medicina- socialinė apsauga) ir atiduosim verslui? Ir gėdykitės, ponas Mere, net tokių minčių, nekalbu jau apie sprendimus – Jūs labiau nei kiti turėtumėt suprast, kokią naudą vaikui duoda ne tik muzika, bet ir kiti menai, bei mokslai, teikiami papildomai – visiems vaikams ir nepriklausomai nuo tėvelių piniginės storio.

    Reply
  5. Mokytojas

    Kas nežino… neformalus ugdymas papildo, praplečia formalųjį vaikų ugdymą. Daug metų Klaipėdos savivaldybė matė svarbą Klaipėdos darželiuose turėti teatro mokytojus, kurie tobulina vaikų saviraiškos ir pasitikėjimo savimi įgūdžius, kūno kultūros mokytojus, kurie sistemingais užsiemimais stiprina vaikų fizines galias, motyvuoja būti fiziškai aktyviais, dailės mokytojus, kurie meninės raiškos priemonėmis lavina kūrybiškumą, praplečia kultūrinį vaikų akiratį. Ugdymo įstaigose yra sukurta infrastruktūra: įrengtos sporto salės su sportiniu inventoriumi, teatro, dailės studijos. Grupės mokytoja (auklėtoja) tikrai nesuteiks tokio plataus ugdymo vaikams. Darželinukai pagal sudarytą tvarkaraštį kiekvieną dieną apsilanko pas neformalaus ugdymo mokytojus (teatro, kūno kultūros, dailės, eksperimentų). Klaipėda yra pavyzdys daugeliui Lietuvos miestų dėl sukurtos kokybiškos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo sistemos. Kam ardyti tai, ką turime gero ir išskirtinio ???

    Reply
    • Anonimas

      Bet straipsnyje nerašo, kad bus griaunama, tik kad tėvai turės susimokėti, jei nori, kad vaikas lankytų teatro ar dailės būrelius, jei tie būreliai vertingi, vaikams naudingi, tėvai tikrai sumokės, juk ir patogu tam pačiam daržely, nereikia niekur vežti…

    • Mokytojas

      Šiuo metu neformalus ugdymas (teatras, dailė, kūno kultūra) darželiuose yra prieinamas kiekvienam vaikui. Kai reikės tėveliams susimokėti už neformalų ugdymą, liks nuskriausti vaikučiai iš nepasiturinčių šeimų.

    • pilietė

      Šeimoms, gyvenantiems skurdžiai gali apmokėti savivaldybė, o kiti tėveliai gali sumokėti patys, kai vaikai buvo maži, nebuvo nemokamai, ateidavo teatro mokytoja su verslo liudijimu ir sumokėdavom po kažkiek…aišku, valstybines algas gauti gerai, bet…įdomu, kiek miestui tai kainuoja

  6. Begalo įdomu

    Įdomu kada miestelėnai atsipeikės ir neberinks avinų liberalų

    Reply
    • ....

      Ir konservatorių .

    • Klaipeda

      Nauja valdžia dar net nepradėjo dirbti čia vis dar valstiečių darbeliai…

    • Klaipėdai ,

      Esate konservatorių rinkėjas ? Tekstų neskaitote ar nesuvokiate ? 🙂 elektoratas 🙂 Klaipėdos savivaldybė nutarė – konservatoriai ir liberalūs yra valdanti miesto tarybos dauguma , ne seimo valstiečiai …. Varge varge …panašu kol bus tokių rinkėjų , tol visur ir miestuose ir valstybėje bus mėšlas .U

    • žiniai

      Klaipėdos miesto valdžioje konservatoriai su kažkokiais visokiais likučiais, centro partijos, buvusios tvarkos teisingumo tad pretenzijos valdžiai.

  7. Bri

    Mazins med vadovu atlyginimus. O man atrodo kad prades nuo sanitariu, tiksliau nuo slaugytoju padejeju jug , zemiausias sluoksnis maziausiai jaucia kai prideda o daugiausiai kada nuima.Mokytojams atlyginimus mazins, kas dirbs? Kam ubagu vaikams mokslai jug vergu reikia. Zlugusi med pagalba jei neturi pinigu. Dabar zlugs ir nemokamas svietimas. Aciū…

    Reply
  8. smokas

    Tai vadinasi konservai atejo i valdzia. Valdininkai puotauja, eliniams dirzai verziami. Konservai VISADA taip dare, kodel uz juos baluoja – MISTIKA.

    Reply
  9. Anonimas

    Verzkit mums dirzus verskit, baigsis kantrybe, susigrazinsim klaipedos krasta ( Memelland). Gyvensim is savo uosto kaip dubajuj, dabar tik krovos darbu dulkes uostom, tuo tarpu vilniuj dangoraiziai dygsta..

    Reply
    • Antanas

      sutinku 100 procentų..Klaipėda klaipėdiečiams,o ne Vilnių šerti!

  10. konservatoriams atidavėte valdžią Klaipėdoje

    ir miestas pamažu byra, taip, kad su tuo ir sveikiname, bet kai dar ir kaveckį meru išsirinksite tada jau galėsite emigruoti į kretingą ir garžgždus.

    Reply
  11. .....

    Kiek biudžeto pinigų iškeliauja visokiems ” projektams ” ? Kad ir tai pačiai ” bendruomenių asociacijai ” . Kiek iš mūsų dalyvauja virtualiose ” patarimų dalybose ” :))) Eilinis mano galva pasipinigavimas ..

    Reply
    • Renaldas

      Klaipėdos bendruomenių asociacija nesinaudoja nei vienu EUR iš miesto savivaldos biudžeto. Vienintelis tiesiogiai iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamas projektas – „Dalyvauk”. Būtent šio projekto apimtyje viename iš renginių gruodžio 7 d. 18:00 nuotolinio zoom pasikalbėjimo metu kalbėsime apie nepaviešintas ataskaitas dėl netinkamo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos prižiūrimų miestui pavaldžių 138 biudžetinių įstaigų ir UAB’ų ūkio valdymo, kuris kainuoja miestui apie 45 mln. EUR per metus. Tai kaina nekompetencijos ir neveiklumo, kuriuos pašalinus atrastume resursus, daug didesnius, nei šiame straipsnyje aprašytos atlyginimų mažinimo priemonės leistų sutaupyti. Junkitės į pasikalbėjimus ir sužinosite daugiau: https://fb.me/e/1K1kPafQO

  12. klaipėdietė

    Ne ant valdžios reikėtų pykti ,bet ant SAVĘS ,kad leidžiame ją išrinkti mažai daliai piliečių . Meras išrinktas vos daugiau nei 25 tūkstančių klaipėdiečių balsais KUR KITI rinkėjai buvo ?! PATYS pasodiname į postus, PATYS pykstame (dažniausiai tie ,kurie NEDALYVAUJA RINKIMUOSE ir nesidomi politika ). Dešimtmečius buvo matomi Liberalų sugebėjimai tvarkytis, bet vis renkami ir renkami …..

    Reply
    • ....

      Pamiršome konservatorius 🙂 Jiems labai norėjosi , kad mero rinkimus laimėtų liberalusis Grubliauskas ir co . Pamiršote kaip konservatorius Barbštys prieš antrą turą skubėjo su palaikymu Grubliauskui ranką spausti ? Štai turime liberalius ir konservatorius miesto valdžioje . Diržai veržiasi ….Sveikinu .

    • nu ir prisimelavote čia abu

      valdančioje daugumoje šiuo metu kosnservatoriai plius kažkas, o liberalai opozicijoje…

    • ....

      O kaip jus pavadinti , jei taip drąsiai kitus melagiais vadinate ? Analfabetu ? Grubliauskas iš kur atėjo ? Ne iš liberalų ? Ten daug tokių …žinoma , kad jie ir liko liberalūs 🙂 Mero kėde nepasidalino todėl ” skilo ” , bet ” vertybiniai ” požiūriai liko ..Liberalūs su konservatoriais tarybos valdanti dauguma , tiek žinių .

  13. Kiek moka savivaldybė saviems

    Iš viso „Klaipėdos švenčių” direktoriaus atlygis pernai per metus siekė 56,7 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

    R.Žiubrys tada žurnalistams aiškino, kad jo alga nustatoma pagal tvarką, kuri galioja visoms savivaldybės viešosioms įstaigoms.

    Reply
    • .....

      O kiek uždirba Savivaldybės įmonių valdybų nariai ?

    • Nemato ko nenori matyti

      Pažiūrėkite kokias algas leidžiate mokėti Klaipėdos vandens, Klaipėdos energijos, Kraco ir kitų savivaldybės kontroliuojamų bendrovių viršininkėliams- 2,3 tūkst. eurų į rankas. Tų veltėdžių begėdišką algų kilimą pažabokite. Gėdos neturite nusitaikyti į mažiausiai uždirbančius. Na kaip tai Klaipėdai nesiseka išsirinkti padorios valdžios. Matyt klaipėdiečių mentalitetas lemia, kad ant to pačio grėblio lipa antrą ir trečią kartą. Ech, nematyti Klaipėdos eiliniams žmonėms gero gyvenimo.

  14. įdomu

    ar tokia ponia Dirgėlienė galetų ką nors pakomentuoti, juk visi trys administracijos šulai turi priedus, jie apie 40 proc siekia…gal pirma lai už algą atidirba, nes kol kas tai atrodo kad dirba tai kaip už minimumą…

    Reply
    • Jonas

      Dagiausia rašo ir šaiposi visi tie, kurie anksčiau buvo valdžioje ir atstovavo liberalams .

  15. Pedagogas

    Klaipedos savivaldybej visiska savivale ir betvarke . Niekas nieko nezino , darbuotojai „pridirbe”… jau nebedirba , o ju sprendimai daro zala visam miestui ir visi atsakingieji virsininkai, trauko peciais .Mums reikia tokiu vadovautoju mieste?
    Meras , jo pavaduotojai ir visi kiti valdininkai ,pirmiausia jie turi susiverzti dirzus , atsisakyti premiju , kurias labai megsta issimoketi , o tiems vargsams biudzetininkams mazinti atlyginimus tik esant labai blogai situacijai mieste ir patiems paskutiniams.
    Rinkejams , neilgai reikejo laukti „dovanu” is koncervatoriu ir liberalu. Kiekvienus rinkimus lipam ant to paties greblio , kada isijungsim smegenis?
    As uz juos nebalsavau , mazinkit algas , pensijas tiems – kas jus rinko!

    Reply
    • Klaipėdietis

      Mes jau įpratinti veržtis diržus, bet kiek tai gali tęstis? Labai įdomu ar VILNIUS, KAUNAS VERŠ DIRŽUS?

  16. Jonas

    Uz kitus nekalbesiu , bet svietime visada taip buvo , isakymas vykdomas ji paskelbus tyliai , zodziu be jokiu rastisku isakymu , nutarimu , sprendimu ….ir nepasipriesinsi , kitaip greit busi paprasytas…..

    Reply
  17. Lina

    O darželiuose projektai,mokymai,seminarai.Vaikai rengiasi Kalėdoms pilnu tempu.Online rodyti tėveliams koncertus,puoštis grupes,aplinką…Iš ko? Sukis kaip išmanai,prašyk tėvelių pagalbos.Jei patinki – pafinansuos.Jei ne- blogai dirbi.
    O dirbu aš už savo nusipirkus kaukes,skydelį,pirštines.Grupėje 22+ vaikai 30 kv.m.turi visi tilpti.Vaikai koso,čiaudo,snargliuojasi…Paracitamolio ir į darželį.Jokių pažymų iš nuotoliniu dirbančio gydytojo nebereikia.Corona,corona.
    Padarykit darželius tik Lietuvoje(Klaipėdoje) bent vienam dirbančiam tėvui ir viskas bus puiku!

    Reply
    • Dėl darželių

      Būtent. Nesvarbu dirbantys ar ne tėvai veda vaikus kiekvieną dieną, grupės pilnos, „ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas vykdomi, užtikrinant būtinus saugumo reikalavimus” – jūs ką, juokaujat? Lauke po du, grupėje po 20 vaikų?? Visas apsaugos priemones perkam už savo pinigus. Tėveliams svarbu tik -ar vaikučiams bus Kalėdų šventė??? Ir vadovas pasakė – bus. Auklėtojos bus kiškučiais, nykštukais, meškiukais, bet kaip be šventės? Juk gyvenam pasaulyje kur šou valdo. Susirgsi? Tavo problemos. Kontaktai susirgus slepiami, nes nebus kam dirbti. Vaikai sloguoja, čiaudo – ką jūs, sloga ne liga. Mamytei pas kirpėją reikia, dar į „Akropolį”…Teisingai rašė čia komentaruose – jei kur įvestas komunizmas Lietuvoj, tai darželiuose 100 proc.

  18. Vytas

    Neturi algų žmonėms mokėti bet ruošia skulptūrų parką perdaryti už 2 milijonus, konservatoriai nemyli žmonių juk parkas gali palaukti dar 2, 3 ar 10 metų. negalima taip elgtis su žmonėmis, bet konservatoriai yra konservatoriai

    Reply
    • Klaipėdietis

      Mažinti algas vadovams, jie badu tikrai nemiršta.

    • Jooooooo

      Ar Klaipėdos miesto taryboje konservatoriai turi daugumą? Gal nežinai, bet manau, kad tyčia keli isterija.

    • taip dabar įsitikinome

      kad Klaipėdoje valdžioje konservatoriai yra labai negerai ir per du metus miestas tiesiog stagnuoja, o jau jų administracija yra irgi keista.

  19. Klp

    Pinigaigus taško tramvajų studijoms, sakūroms, ir kitoms nesamonėms o atimti nori iš darželių darbuotojų, šlykštu skaityti! Ar toks mėlynasis proveržis smarvė ir baudžiava? Grubliauskai davai dasvidanija daugoau už tave nebalsuosiu!

    Reply
  20. Nesvarbu

    Asmeniškai man pinigų taškymo pavyzdys – muzikinė aikštelė prie pat jūros. Kad žmonės negirdėtų natūralių garsų – bangų ošimo- kviečiama klausyti popso. Lyg tai popso mieste neužtektų. Smulkmena, bet byloja apie „protingus” pinigų išleidimo projektus

    Reply
  21. Anonimas

    Valdzia visai su savo galva ne draugauja. Per mazai prisivoge.

    Reply
  22. Rinkejas

    Viskas paprasta pradekite darbus nuo saves! Ponai?Tarybos nariai blogai dibsit perrinksim ir taskas!

    Reply
    • Gerhard

      ha-ha, daug jau jus perrinkote. Tie patys zmones sedi jau net ne antra kadencija.

    • Eimantas

      kokia antra, kiti ten nuo nepriklausmybės atkurimo sėdi

  23. Laura

    O jau juokingai parašė. Toks vaizdas, kad yra noras pakiršinti bendruomenes. Tikrai į vienus vartus sukalėte,kaip prieš rinkimus

    Reply
    • Anonimas

      gal parodysite kur savivaldybe nejuokingai pati parase ir isaiskino? Paskaitytumem

    • nejuokinga

      o kas ten juokingo? verslui blogai, ten algas mažina, dėl to biudžete mažėja pajamos, o biudžetininkai pretenzijas reiškia, nori gyventi šokolade. O straipsnis tai labai populistinis…

    • Puiki komunikacija

      Ar cia oficiali savivaldybes pozicija? Pavadinimu uzteks gyventi sokolade!

  24. Ilma

    Švietimiečius nuskriaus kaip reikiant, užtad klausysim violončelės per Violončelių festivalį už 200 000 eur ir už 700 000 eur gėrėsimės burlaiviais. Ar nebaisu? Kaimynė dirbanti savivaldybėje pasakojo ?

    Reply
  25. alio genijai

    ką jūs planuojate nuo D kategorijos darbuotojų nuimti? Jie juk už min dirba.

    Reply
    • oi

      Aš ir nesuprantu. Ką galima nuimti, nuo C, D kategorijos? Juk tik minimumą gauna 437 Eur. į rankas.

    • minimumas

      Nemanau, kad gali minimumus sumažins, nes neteisėta, tikriausiai čia būdavo gerais laikais priedai priemokoms darbininkams

    • Margarita

      Jeigu sumažins etato dalį, pvz., vietoj 1 etato sumažins iki 0.8 etato. Tai ir sumažės 19.5 procentų atlyginimas

    • bet

      Tiesiog būdavo procentiškai planuojamas didesnis darbo užmokesčio fondas ir būdavo iš kur mokėti premijas bei priemokas per daug netaupant ir negalvojant, o dabar nebus. Pagalvokit, kaip verslui sekasi dabar, biudžetininkai ir atsipeikėsit!

    • Gerhard

      Jusu minimuma planuoja sumazinti iki minimumo, o ji dar karta sumazins per puse, kad butu minimumo puse.

  26. Anonimas

    O tai kur Grubliausko ir konservu savivaldybes paaiskinimai kas cia per planai???

    Reply
  27. DARŽELIAI

    Gal ne atlyginimus mažinkit, o naikinkit nereikalingus etatus? Pav. darželiuose su vaikais tikrai dirba mokytojos ir aukl.padėjėjos. Gerai, dar direktorė, pavaduotoja…O dabar kas???? Sekretorės, specialistės, skalbinių prižiūrėtojos, siuvėjos, neformalai (sportas, drama, dailė, logopedai…dar kas ten žino kokie bereikalingi etatai…)O iš tikro tai tie nieko nedirba. Ypač dabar – kas nors įsivaizduoja jų darbą nuotoliniu būdu? Nuo pavasario nuotolinis, jau tuoj metai bus, kai atlyginimai mokami už nieką. Komunizmas ir tiek…

    Reply
    • Anonimas

      Bent jau mokyklose būreliai tikrai vyksta įprastai, kontaktiniu būdu.

    • riteris

      pilnai pritariu – etatai pasidaugino nerealiai, reikia peržiūrėt ir mažint, geriau į miesta investuot, bus ir verslui darbo, kokie čia dar nemokami būreliai daržely, kai. vaikus auginau tai pats susimokėdavau, tikrai kažkoks komunizmas!

    • Anonimas

      Nors žinai kas yra komunizmas nors jo niekada ir nebuvo

  28. Geda

    Cesiulis kaip visada nieko nezino. Uz ka jis alga gauna? Savo darba vertina kaip jis??

    Reply
    • Hm

      Iš tikrųjų keista…Tipo, nieko nežino, administracijos užklaus, ar jis kaip mero pavaduotojas jokiuose posėdžiuose nedalyvauja? Ir jie ten ką atskirai susiskirstę – administracija ir neadministracija?

  29. apie viską pagalvota

    Problemos kaip ir nėra, nes maro metu bus dalinamos kalėdinės premijos, kurios amortizuos arba su perviršiumi padengs algos sumažinimą sekantiems metams. Geriau mąstytų kaip optimizuoti veiklas ir sąnaudas, didinti darbo našumą, o ne matematiškai karpyti atlyginimus. Man akys iššoksta, kai valdiškose kontorose matau dokumentus spausdinamus spalvotais printeriais ir juodraščiams naudojamas bene brangiausiai kainuojantis popierius Navigator.

    Reply
  30. Stop pinigu plovykloms ir medžių vagystems

    Stop medžių vagystem Danės skvere. Rumpiškės kvartale. Skulptūru parke. Tauralaukio ąžuolu. Debreceno Statybininkų ir kt g.
    STOP SAVIVALDYBĖ PINIGUS PLAUNANTIEM PROJEKTAMS. STOP MIESTO BETONAVIMUI IR TRINKELIZACIJA. SAVIVALDOS IR JUOS ARTIMOS ĮMONĖS PLAUNANČIUS MŪSŲ PINIGUS Į KALEIM

    Reply
  31. Grubliauskai ir konservai

    Yxodi

    Reply
  32. Savivalda privalo

    Ne algas mažinti švetimui o STABDYTI PINIGU PLOVIMO PROJEKTAS KAIP RUMPIŠKĖS KVARTALO DANĖS SKVERO IR SKULPTURO PARKO IR POŽEMINIUS AUTO STOVEJIMO AIKŠTELĖS. VISI PROJEKTAI PINIGU ŠVAISTIMAS IR VAGYSTĖS

    Reply
    • Kristina

      Labai gerai mazinkit visiems verzkit diržus kas už jus balsavo gal begalviai suvoks kas yra ir kaip. Valio?!??

  33. Savivaldybė trinkelizuoja miesya ir kerta medžius

    Tiems grubliausko ir konservu darbams mažins algos treneriams vaikams ju vadovams
    Kitaip iš kuo vogs?vagystes vykdomos iš miesto projektu Danės skveras
    Rumpiškės kvartalo medžiu vagystes ir rajono trinkelizacija

    Reply
  34. kodėl dabar

    konservatoriai tarybos nariai nesidalija tokia Kalėdine dovana žmonėms, juk jau tiek gyrėsi nuveikę ir tiek padarę 🙂

    Reply
  35. T

    Ką ten visi apsimeta,kad nežino mokyklų vadovai jau seniausiai gavo žodinius įsakymus mažinti išlaidas ir viską išleist iki gruodžio pirmos.

    Reply
    • Gerhard

      vel tualetinio popieriaus nebus?

    • Mokesčių mokėtojas

      Pakalbėkime apie savivaldybės lėšomis valdomas įmones, t.y. KRAC, Klaipėdos energija, Klaipėdos vanduo, Gatvių apšvitimas, Autobusų parkas, štai įmonės, kuriose vadovai gauna į rankas nuo 3000-5000 eurų atlyginimus, žemesnio rango vadovai taip pat nemažesnius atlgyginimus, per mėnesį 2500 į rankas. O mes galvojame tik apie mažiausiai uždirbančių darbuotojų atlyginimų apkarpymus. Gal susimąstykime ir solidariai tuos valdiškus miestiečių pinigus paskirstykime.
      Na, bet kam tai rūpi, juk tos vietos – politizuotos.

  36. linkėjimai nuo konservatorių

    visiems, kam teks gyventi kiek kukliau…

    Reply
    • T

      Pabučiuok karbauskiui ranką.

    • Pradekit nuo saves!

      O meras su konservais ir tarybos sekretoriatu algas mazinsis? Priedus nusiims??

    • Pradėkit nuo savęs, suskiai

      Grubliauskiniai ir konservai, mažiau mėtykit! Priedus nusiimkit! Tiek patarėjų dūdoriui irgi nereikia, gali sutaupyt! Ir Cesiulį su Barbšiu sutaupykit, veltui duoną valgo. Bet ne, pradeda nuo tų, kurie ir taip vargšiausi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This