Nesutarimai Centro partijoje: apeliacinis skundas jau pateiktas

Politika

Vilniaus apylinkės teismui lapkričio pabaigoje nusprendus nutraukti bylą, kurią dėl savo esą pažeistų teisių Centro partijai – tautininkams (anksčiau – Lietuvos centro partijai) iškėlė klaipėdietis Alvidas Šimkus ir jo kolega iš Šilalės Valerijus Šabrauskas, pastarieji netruko pateikti apeliacinio skundo Vilniaus apygardos teismui.

A. Šimkus ir V. Šabrauskas teismo prašė teismo pripažinti, kad partija ir jos pirmininko pavaduotojas Kristupas Augustas Krivickas neteisėtai pažeidė jų teises dalyvauti 2019 m. spalio pabaigoje vykusiame partijos delegatų suvažiavime.

Kristupas Augustas Krivickas ir Alvidas Šimkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot politikų, jiems atvykus į Kaune vykusį partijos suvažiavimą prie registracijos stalo K. A. Krivickas pareiškė, kad jie nėra partijos skyrių delegatai, nes jų narystė partijoje sustabdyta. Suvažiavimo rengėjai abiejų politikų neregistravo kaip delegatų, nors jiems ir buvo pateikti partijos Klaipėdos ir Šilalės skyriuose įvykusių susirinkimų protokolų išrašai. A. Šimkaus ir V. Šabrausko nuomone, jų narystė partijoje buvo sustabdyta pažeidžiant partijos įstatuose nustatytą tvarką.

K. A. Krivickas savo atsiliepime aiškino, kad abiejų šių politikų narystė partijoje buvo sustabdyta jos valdybos sprendimais, o jie suvažiavime vis tiek dalyvavo, tik be balso teisės.

Bylą nagrinėjusi Vilniaus apylinkės teismo teisėja Jelena Leščinskienė konstatavo, kad ji turi būti nutraukta, tačiau ieškovai su tokiu sprendimu nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą.

Jame akcentuojama, kad byloje esą yra surinkti įrodymai, kad A. Šimkaus ir V. Šabrausko narystė buvo sustabdyta neteisėtos sudėties partijos valdybos sprendimu. Anot pareiškėjų, šią aplinkybę teismo posėdžio metu patvirtino ir partijos pirmininkas Naglis Puteikis, aiškinęs, kad nauja partijos valdyba nebuvo įregistruota.

Politikai taip pat argumentuoja, kad į teismą besikreipiantis asmuo neturi pareigos savo reikalavimo teisiškai kvalifikuoti. Anot jų, pripažinimas, kad atsakovai neteisėtai veikė ir pažeidė jų asmenines neturtines teises, būtų užtektina moralinė neturtinė kompensacija. Tokiu būdu būtų atstatyta jų politinė reputacija, garbė, bendravimo orumas, atkurtas politinių galimybių potencialas, pašalintas neteisybės ir bejėgiškumo jausmas, būtų atlyginta padaryta dvasinė skriauda.

„Kartais išties vien moralinė satisfakcija už patirtą moralinę žalą yra pakankama kompensacija. Būtent to ir siekia apeliantai” ,- rašoma skunde.

1 Comment

  1. Zigmantas Grikšelis

    Te vyrai, pasirodo, su stuburu.. neleidžia vienasmeniškai puteikiui savivaliauti, prisidengus partija.. tai rimtas priminimas, kad yra (arba buvo…. )partijoje žmonių suprantančių demokratinį valdymą. Na tokių kaip šie vyruku ir mergaičių buvo vos ne šimtinė, bet pasitraukė arba patys, arba panašiai kaip pastarieji buvo pašalinti Puteikiui panorėjus…. Ir likusiai avių bandai tyliai pritariant….. Ir tokių veiksmų dėka turime partijos ,, išaugima išpopuliarėjima nuo 7%. Iki2%, rezultatai didziavyrio partijos vado….. + Arti 300 tūkstančių eurų paskolintas partija

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ekspolitiko ir savivaldybės įstaigos ginče padėtas taškas

Neteisėtai iš darbo uostamiesčio savivaldybės valdomoje VšĮ „Klaipėdos butai“ atleistas buvęs miesto Tarybos narys Alvidas Šimkus ir jo buvusi darbovietė ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This