COVID-19: antirekordas po antirekordo

Koronavirusas, Svarbu

Per ketvirtadienį šalyje nustatyti 2514 naujų koronaviruso atvejų – antrą dieną iš eilės fiksuojamas antirekordas. Trečiadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 2450 žmonių. Praėjusį ketvirtadienį buvo fiksuoti 2339  susirgimai šia liga.

Martyno Vainoriaus nuotr.

625 iš naujų susirgimų registruoti Kauno, 618 – Vilniaus, 297 – Šiaulių, 283 -Klaipėdos, 197 – Panevėžio, 137 – Alytaus apskrityse. Dar 118 infekcijos atvejų patvirtinta Utenos, 91 – Tauragės, 78 – Telšių ir 53 Marijampolės apskrityse. 17 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Nuo šios ligos per pastarąją parą mirė 26 žmonės (šeši iš jų – Klaipėdos apskrityje). Bendras mirusiųjų nuo pandemijos pradžios skaičius yra 590. Klaipėdoje mirė vienas žmogus (mieste jau yra 39 tokios aukos).

Be to, vakarykštę parą registruota 17 mirties atvejų, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Uostamiestyje per parą fiksuoti 144 nauji susirgimai – 17 mažiau nei trečiadienį. Šiuo metu infekcija yra užsikrėtę 3036. Pasveiko 1848 – per parą išgijo 64 žmonės.

Ketvirtadienį naujas protrūkis fiksuotas Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, kur infekcija patvirtinta penkiems darbuotojams ir keturiems pacientams.

18 koronavirusinės infekcijos atvejų siejama su protrūkiu Gargždų ligoninėje. Visi susirgę asmenys yra pacientai.

14 dienų užsikrėtimo 100 000 gyventojų skaičius Klaipėdoje beveik nepasikeitė ir šiuo metu siekia 1 154,1 bei toliau viršija šalies vidurkį, kuris per parą paaugo nuo 952,4 iki 961,2 atvejo.

Šiuo metu koronavirusu šalyje serga 40 926 žmonės, pasveiko 27 760.

Reaguodamas į sergamumo tendenciją Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) siūlo griežtini karantino sąlygas, numatant ribojimus ne pirmo būtinumo prekėmis prekiaujančiuose prekybos centruose, taip pat užtikrinti, kad nuotoliniam darbui, kur įmanoma, būtų teikiamas prioritetas, įskaitant ir privatų sektorių. Be to, siūloma svarstyti galimybes vyresniųjų klasių mokinius mokyti tik nuotoliniu būdu.

Pasak NVSC direktoriaus Roberto Petraičio, nepaisant atsekamų viruso kelių, dabar galiojančios priemonės rezultatų neduoda.

„Šiuo metu galime kalbėti apie tai, kad karantinas toks, kokį jį turime, pristabdė infekcijos plitimą ta prasme, kad nebeturime to eksponentinio augimo, kurį stebėjome kelias savaites prieš tai, bet du tūkstančius atvejų per dieną perkopiantis skaičius nėra ta tendencija, kai galėtume įžvelgti infekcijos slūgimą artimiausioje ateityje. Todėl dabar turime imtis itin griežtų priemonių, jei norime greito rezultato“, – sako R. Petraitis.

7 Comments

  1. Loni

    Valdžiažmogėnai tik ir tesugeba suvedinėti statistikas. Nenustebsime kai bus antirekordas ir virš 3000! Uždarykite sienas svetimšaliams, laikinai pristabdykite paslaugų sferas, palikite tik maisto parduotuves. Po pavasarinio karantino ženkliai jautėsi pagerėjimas. Manome, kad geri pinigai kažkam krenta, jei nesiimama griežtesnių priemonių!

    Reply
  2. Jau senai laikas sav -e apsilankytiruošiasi cipuoti ir vakcinuoti

    Zigmas Vaišvila: pakeistas Karo policijos įstatymas suteikė teisę kariams naudoti prievartą prieš civilius

    Reply
  3. P

    Reikia griežtai imtis karantino, bastosi paaugliai laiptinėse be kaukių,mokyklos valandom, kaukes kas kaip nori taip nešioja, vargu ar tas vienkartines dar keičia. Reikia viską uždaryti ir palikti tik būtiniausias paslaugas, iki kol pradėsime gauti vakcinos siuntas o tada visu varyt skiepyti, pradedant nuo medikų ir pažeidžiamiausų grupių.

    Reply
    • taip

      Pritariu. Atsibodo tas besitempiaintis ir nieko gero neduodantis karantinas. Pasėdėtumėme visi susikaupę porą mėnesėlių ira pavsarį būtumme laisvi. o dabar….Vieni sėdi, o kiti visur bastosi ir platina ligą.

    • Anonimas

      Tave asile uzdaryt reik

  4. Susirgimus paleido per rinkimus

    Vykdė rinkimus kretesi dabar serga. Kad nemoketi biliutenius leidžia vaikams į mokykla eiti. Leido dirbti cechams kaip greegeo Lez kur dalese dirba po 500 žmonių. Tad skvernelio nurodymai juokingi

    Reply
  5. Giedre

    Antirekordas ant antirekordo, bet vis tiek niekas negriežtina karantino… Tik rekomendacijos nedaryti išpardavimų, reklamų prekybos vietose (TIK REKOMENDACIJA), nesibūriuoti po daugiau nei 2 asmenis (tai neįvykdoma mokyklose, darželiuose, parduotuvėse, didesnėse darbovietėse-gamybos įmonėse ir pan.). Tai yra niekiniai nurodymai.
    Vis dar daug asmenų nedėvi kaip priklauso kaukių, ypač didesniuose prekybos centruose, nes ten sunkiau kiekvieną pastebėti, bet kai prasilenki su daugybe tokių su iškištom nosim, tai… Į akis krenta kaip „dirba” parduotuvių apsauga. Vaikšto rankas susinėrę ir net kai pro juos praeina asmenys neteisingai uždėta kauke, nei pusės žodžio nelepteli. Galėtų labiau dirbti šiuo klausimu. Pavasarį tikrai griežtai apsauga dirbo, pastabas dalino ir pan.
    Ką naujo šiomis dienomis tik teko pastebėti, tai Senukuose prie įėjimo pradėjo matuoti temperatūrą. Tai irgi juokinga, nes žinodamas asmuo, jog turi temperatūros ir ruošdamasis eiti iš namų, jis pirmiausiai nusimuša temperatūrą 🙂 tas pats ir einant į gydymo įstaigą (tą darydavo žmonės ir anksčiau, nesusiję tai su karantinu).
    Ką dar galėtų išbandyti iš griežtesnių priemonių, tai uždaryti mokyklas (ankstinti atostogas, pvz panaudoti Kalėdų ir žiemos atostogas pradinukams dabar, kad būtų ilgesnės, o vasario mėnesį nebeatostogautų). Jeigu to negana ir skaičiai viruso nemažėtų, tada uždaryti ir darželius. Tam priešinasi tėvai, bet ne nuomonės turi rūpėti ir norai, o greičiau sustabdyti šią nesąmonę.
    Taip pat būtina uždrausti kaimo turizmo sodybų, pirčių nuomą šventėms. Nes po tokių šventimų bus visą sausio mėnesį karantinas kaip minimum.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This