Klaipėdos jaunimas vėl pagerbė savo lyderius

Fotoreportažai, Miestas

Šiemet, kaip ir kasmet, Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su Jaunimo reikalų taryba (JRT) ir kiti partneriai organizavo Klaipėdos jaunimo apdovanojimų ceremoniją, tik ji dėl karantino jau vyko per nuotolį.

Šių apdovanojimų siekis – įvertinti individualiai ar jaunimo organizacijoje veikiantį jaunimą, užsiimantį visuomenei ar tam tikrai bendruomenei vertinga veikla.

Šiemet apdovanojimų ceremoniją buvo nuspręsta transliuoti tiesiogiai, naudojantis socialinio tinklo „Facebook“ paskyromis. Filmavimo lokacija šiais metais tapo VšĮ „Asmenybės ugdymo“ uždaras riedučių ir riedlenčių parkas, kuris yra dar visiškai nauja ir unikali erdvė.

Kaip ir kiekvienais metais visuomenei buvo pateiktas nominacijų sąrašas, kuriame greta vienuolikos buvo ir viena, kuriai patys klaipėdiečiai turėjo galimybę siūlyti pageidaujamą kandidatūrą. Kiekvienoje kategorijoje trys dažniausiai visuomenės siūlomi kandidatai pateko į balsavimo etapą, kuriame tiek visuomenės, tiek JRT sudarytos komisijos balsavimas turėjo vienodą reikšmę. Jei kandidatų surinkta bendra iš taškus konvertuotų balsų suma sutapo, laimėjimą lėmė visuomenės balsas.

Metų savanorio nominacijoje nugalėjo Ieva Inokaitytė (bendra taškų suma – 24 taškai), aktyviai balsuota buvo ir už  Jolitą Ivanauskaitę (16 taškų) bei Aušrą Petkutę (20 taškų).

Metų jaunimo organizacija išrinkta Lietuvos moksleivių sąjungos Klaipėdos miesto mokinių savivaldų informavimo centras (22 taškai), tarp pateiktų nominantų – VšĮ Asmenybės ugdymo kultūros centras (18 taškų), Erasmus studentų tinklas Klaipėdoje (18 taškų).

Metų jaunimo projektu pripažintas Asmenybės ugdymo kultūros centro – „AJE skatepark” projektas (22 taškai), Asociacija „Mano miestas Klaipėda” projektas „Be cool after school” sulaukė 16 taškų, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas” projektas „Kino bilietas už idėją” – 22 taškus.

Metų jaunimo ambasadoriaus nominaciją pelnė Deividas Petrolevičius (22 taškai). Toje pačioje kategorijoje konkuravo Aistė Valadkienė (22 taškai),  Aivaras Vaiginis (16 taškų).

Metų jaunimo partneriu išrinktas Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras (22 taškai), nedaug atsiliko Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras „Atviros jaunimo erdvės” (20 taškų) bei  Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyrius (18 taškų).

Pilietiškiausa jaunimo organizacija šiais metais tapo „Gausus gyvenimas” (22 taškai), drauge varžėsi Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas” (22 taškai) ir Senamiesčio „Rotaract” klubas” (16 taškų).

Metų prisikėlimo titulą pelnė Klaipėdos liberalaus jaunimo organizacija (24 taškai), nominantų sąraše buvo įtraukta ir JCI Klaipėda (20 taškų) bei Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Klaipėdos filialas (16 taškų).

Metų jaunimo lyderiu pripažintas Robin Mubarik (22 taškai). Šioje nominacijoje aktyviai buvo balsuota ir už Audrių Paulauską (20 taškų) bei Jolitą Valaitytę (18 taškų).

Metų nugalėtojo apdovanojimas atiteko Benui Eimučiui (22 taškai). Kandidatais buvo pasiūlytas Evaldas Eugenijus Tamošauskas (18 taškų) ir Individualių poreikių kūrybos studija „Plunksnelė” (20 taškų).

Metų pilietiškiausia šeima visuomenės ir JRT komisijos išrinkta Artiom Kazkovcev ir Sigita Viršilaitė (24 taškai). Nuožmi konkurencija jautėsi ir tarp Aistės ir Roko Valadkų (18 taškų) bei Ievos ir Edgaro Jefimovų (18 taškų).

Metų jaunojo verslininko kategorijoje triumfavo Guoda ir Rimvydas Useliai (24 taškai), su šiais nominantais varžėsi „Lighthouse“ (20 taškų) ir Aušra Pocevičiūtė (16 taškų).

Metų klaipėdiečių nominacija Metų socialinis darbuotojas pelnė Artiom Kazakovcev (22 taškai). Siūlytos nominacijos Metų aktyviausi (Andrius Matulis, 18 taškų) ir Metų sportininkas (Augustas Navickas, 20 taškų).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Sveikata

Vadovo Klaipėdos miesto poliklinikai dar neieškoma

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus. Tarp jų – ir konkursą dėl ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This