Elenai Matulionienei – Kultūros ministerijos premija

Veidai

Klaipėdos etnokultūros centro Liaudies dailės studijos koordinatorei, dailininkei etnologei dr. Elenai Matulionienei už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą suteikta 2020 metų Kultūros ministerijos premija.

Elena Matulionienė

Premija dr. E. Matulionienė įvertinta už ilgametį Mažosios Lietuvos tautodailės, o ypač Klaipėdos krašto tautinio kostiumo kryptingą ir nuoseklų tyrinėjimą, gaivinimą ir populiarinimą.

E. Matulionienė – pirmoji ir vienintelė Klaipėdos krašte tautinio kostiumo specialistė ekspertė, savo teoriniais bei praktiniais seminarais, paskaitomis, straipsniais, pasisakymais žiniasklaidoje formuojanti pagarbų požiūrį į tautinį kostiumą, ieškanti šiuolaikinių tautinio kostiumo detalių dėvėjimo galimybių.

Dr. E. Matulionienė yra surengusi per dvidešimt Klaipėdos krašto šimtaraščių juostų, delmonų, tautinių kostiumų parodų Klaipėdoje, regione, Lietuvoje ir užsienyje. 2019 m. parengta ir Nematerialaus kultūros paveldo sąvadui pateikta byla „Mažosios Lietuvos delmonai“, kurios dėka Mažosios Lietuvos delmonai įtraukti į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.

1 Comment

  1. Audronė

    sveikinam, džiaugiamės ir linkim Jums, Elena , visokeriopos kūrybinės sėkmės .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Žiemą varė su vestuvėmis

Užgavėnes uostamiestyje tradiciškai organizuojantis Klaipėdos etnokultūros centras sekmadienio popietę pakvietė į Teatro aikštę, kur žiemos išvarymas šįkart buvo suorganizuotas kartu ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This