Į Klaipėdos savivaldybės patarėjų pareigas – po keliolika pretendentų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybei pavyko surasti tik vieną iš dviejų vyriausiųjų patarėjų. Nors konkursai į šias pareigas sudomino po keliolika kandidatų, tačiau iš jų nepavyko išrinkti patarėjo, kuris kuruotų ugdymo, kultūros ir sporto sritis.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

Vyriausiųjų patarėjų pareigybės Klaipėdos savivaldybėje atsirado nuo šių metų balandžio 1-osios, kai įvyko administracijos reforma. Jos pasekmė ta, kad buvo panaikinti departamentai, o jų direktoriai tapo administracijos vyriausiais patarėjais. Tačiau Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė atsisakė tapti vyriausiąja patarėja ir savo noru pasitraukė iš savivaldybės, todėl ir buvo ieškomas naujas vyriausiasis patarėjas ugdymo, kultūros ir sporto sričiai.

Konkursas buvo paskelbtas ir užimti vyriausiojo patarėjo išmaniųjų technologijų diegimo, procesų valdymo ir skaitmeninimo sričiai pareigas. Jos Klaipėdos savivaldybėje yra naujos, nes iki šiol, nebuvo už inovacijas atsakingo konkretaus valstybės tarnautojo.

Nors konkurso, kuris sudomino 14 dalyvių, laimėtojas yra aiškus, tačiau Klaipėdos savivaldybės Personalo skyrius jo neįvardijo, nes vis dar vyksta tikrinimas, ar laimėjęs asmuo yra tinkamas dirbti valstybės tarnyboje.

Prieš kelias dienas įvyko ir konkursas užimti vyriausiojo patarėjo ugdymo, kultūros ir sporto sričiai pareigas. Dokumentus dalyvauti konkurse buvo pateikę 15 žmonių, tačiau į Klaipėdos savivaldybę spręsti testo atvyko tik 7 pretendentai. Dauguma jų – klaipėdiečiai, bet buvo ir žmonių iš kitų Klaipėdos apskrities miestų.

Geriausiai po testo užduoties pasirodę du pretendentai buvo pakviesti į interviu užduotį. Dalyviams klausimus uždavė ir Valstybės tarnybos departamento atstovai, ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

„Pretendentai buvo šaunūs, tačiau nė vienas jų nesurinko minimalaus balo, kad būtų galima tęsti procedūras, tad nugalėtojo nėra ir konkursą teks skelbti antrą kartą“, – teigė A. Dirgėlienė.

Viliamasi, jog antrasis konkursas turėtų įvykti kitų metų sausio pabaigoje.

3 Comments

  1. Klaipėdietis

    Ką bedarytų visada bus blogai. Nepatenkinti tie, kurie daug metų valdė miestą ir nieko reikšmingo nenuveikė.

    Reply
  2. o jau tikrintoja

    Dirgelienė tai kompetencijų puokštė 🙂 pagal politinį pasitikėjimą prasmukus 🙂

    Reply
  3. O

    Nieko sau atranka į postą už kurį nėra jokios atsakomybės. Juokdariai ir tiek.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vertins besikreipiančiųjų dėl šildymo kompensacijos turtą

Klaipėdos miesto gyventojai jau teikia prašymus dėl būsto šildymo kompensacijos 2023-2024 m. šildymo sezonui. Prašymus-paraiškas dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This