Reginai Šaltenytei – nacionalinė kultūros ir meno premija

Kultūra

Pirmadienį paskelbti 2020 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai. Tarp šešių premijuotojų pateko ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė. Ji įvertinta už nuosekliai puoselėtą vaidybos meno meistrystę.

Regina Šaltenytė

Premijos taip pat bus įteiktos rašytojui Sauliui Tomui Kondrotui už pasaulį be ribų literatūroje, kino operatoriui Jonui Vitoldui Tomaševičiui – už Lietuvos kino vaizdo poetikos aukštumas, muzikologei Rūtai Stanevičiūtei – už muzikos kultūros modernėjimo viziją ir kritinės minties atvirumą, architektui Gintarui Balčyčiui – už miestui ir žmogui atvirą architektūrą bei dailininkei Eglei Ridikaitei – už kultūros paveldo aktualizavimą šiuolaikinėje tapyboje.

Tarp atrinktų dvylikos pretendentų gauti premiją buvo ir klaipėdietis fotomenininkas Remigijus Treigys.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijai pirmininkauja kino režisierius Audrius Stonys. Komisijos nariai – architektas Audrius Ambrasas, aktorius Vladas Bagdonas, filosofas Jonas Dagys, kompozitorius Giedrius Kuprevičius, muzikologė Jūratė Katinaitė, rašytoja Danutė Kalinauskaitė, vizualaus meno kūrėjas Artūras Raila, teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė bei literatūrologė Jūratė Sprindytė, menotyrininkė Jūratė Tutlytė.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija šiemet vertino 45-ių visuomenės pasiūlytų kandidatų.

Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius 7 metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio – 31 200 eurų. Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

1 Comment

  1. Didžiausi sveikinimai

    Nuostabi menininkė.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Remigijui Treigiui - Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija

Trečiadienį Kultūros ministerijoje paskelbti 2021 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai. Tarp jų patekęs klaipėdietis fotomenininkas Remigijus Treigys ...
2021-12-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Brangiausią Dramos teatro spektaklį statanti žymi Lenkijos režisierė giria Klaipėdos aktorius

Jau ateinantį antradienį tarptautinį teatro festivalį „TheAtrium” atidarysiančią Klaipėdos dramos teatro premjerą „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ ...
2021-06-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų gali tikėtis ir klaipėdiečiai

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija paskelbė kūrėjų, pretenduojančių gauti 2020 metų Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas, sąrašą. ...
2020-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This