Verslo liudijimą 2021 metams įsigyti šiemet galima anksčiau

Verslas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog gyventojai nuo pirmadienio jau gali įsigyti verslo liudijimus 2021 metams. Tą galima padaryti prisijungus prie www.vmi.lt/manoVMI, o pasirinkus naują Mano VMI beta versiją šiemet tai esą dar paprasčiau.

Dėl COVID-19 šiuo metu fizinis klientų aptarnavimas visuose Mokesčioų inspekcijos padaliniuose laikinai sustabdytas, todėl aptarnaujama tik nuotoliniu būdu.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Verslo liudijimus 2020 metais įsigijo beveik 89 tūkst. gyventojų. Populiariausios veiklos su verslo liudijimu šiemet yra gyvenamosios paskirties patalpų nuoma, neteikiant apgyvendinimo paslaugų, prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, specialieji statybos darbai (statybvietės paruošimas, stogų dengimas, pamatų klojimas, mūrijimo, betonavimo, hidroizoliaciniai darbai, pastolių ir darbo platformų statymas ir ardymas, dūmtraukių įrengimas) bei statybos baigimo apdailos ir valymo darbai.

„Dėl COVID-19 šiuo metu fizinis klientų aptarnavimas visuose padaliniuose laikinai sustabdytas, todėl aptarnaujama tik nuotoliniu būdu. Atsižvelgiant į tai, taip pat kad gyventojai turėtų daugiau laiko pasirūpinti verslo liudijimais 2021 metams ir galėtų ramiai sutikti šventes, jų išdavimą internetu šiemet pradedame anksčiau, nei įprasta. Be to, kad gyventojams būtų patogiau – atnaujinome ir Mano VMI, naujoves kviečiame išbandyti Mano VMI beta versijoje“, – pranešime cituojama VMI Mokestinių prievolių departamento atstovė Danutė Laurinavičienė.

Anot jos, pildant prašymą įsigyti verslo liudijimą Mano VMI beta versijoje sistema dabar automatiškai pasiūlo didžiausią asmeniui priklausančią lengvatą ir neprašo pridėti ją pagrindžiančių dokumentų, kai tai neprivaloma. Atsisakyta ir gyventojui neaktualių prašymo laukelių atvaizdavimo, tad kai kuriems klientams prašyme užtenka suvesti tik veiklos duomenis ir laikotarpį, kada ketinama vykdyti veiklą. Prieš pateikdami prašymą gyventojai gali matyti ir įsivertinti preliminarias mokėtinas sumas, taip pat ir „Sodros“ mokesčius.

Informaciją apie tai, kaip įsigyti verslo liudijimą naudojantis Mano VMI beta versiją, rasite čia.

„Gyventojai, kurie nesinaudoja VMI e. paslaugomis, pateikti prašymą įsigyti verslo liudijimą gali paskambinę trumpuoju telefonu 1882 arba +370 5 260 5060“, – sako Danutė Laurinavičienė.

VMI primena, kad fiksuotus pajamų mokesčio dydžius nustato kiekviena savivaldybės taryba atskirai kiekvienai veiklos rūšiai. Susipažinti su savivaldybių sprendimais dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus, galima VMI svetainėje, čia galima ir savarankiškai pasiskaičiuoti mokėtiną gyventojų pajamų mokesčio sumą naudojantis verslo liudijimų skaičiuokle.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Neo Group” paguldė ant menčių Mokesčių inspekciją

2022-ųjų vasarį Europos patentų organizacijos patentą sukurtai cheminio antrinės PET pakuotės perdirbimo technologijai gavusiai Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Penktadienis - paskutinė diena sumokėti NT mokestį

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad iki gruodžio 15 d., penktadienio, nekilnojamojo turto (NT) savininkai turi deklaruoti ir sumokėti ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This