Nustatyti neteisėtai cigaretėmis ir alkoholiu prekiavę asmenys

Regionas

Karantino metu, dalis nusikalstamų veikų taip pat perkeliama į elektroninę erdvę – Kretingos rajono pareigūnai socialiniuose tinkluose kurį laiką stebėjo grupę asmenų, galimai vykdžiusių neteisėtą prekybą elektroninėmis cigaretėmis.

Septyniems Kretingos miesto ir rajono gyventojams surašyti protokolai dėl neteisėto vertimosi komercine veikla, akcizais apmokestinamų prekių realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką ir tabako gaminių nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiams asmenims.

Taip pat, praėjusį savaitgalį pareigūnai Kretingoje vykdė priemonę dėl galimų prekybos alkoholiu pažeidimų. Atliekant kontrolinius pirkimus buvo patikrinti šeši taksi paslaugas teikiantys asmenys, vienas iš jų neuniformuotiems pareigūnams pardavė stiprių alkoholinių gėrimų. Pradėta administracinė teisena. Beje, šiais metais minėtas taksistas už panašaus pobūdžio nusikalstamą veiką jau buvo baustas.

Tuo metu 61-erių Kretingos rajono gyventoja už nelegalią prekybą jau sulaukė ir teismo paskirtos bausmės. Ji buvo įkliuvusi dar birželį, kai namuose pardavė skardinę alaus, nors leidimo verstis tokia veikla neturėjo. Pareigūnai moters namuose rado dar 19 įvairios talpos butelių stiprių alkoholinių gėrimų, 12 – vyno gėrimų ir sidro, daugiau nei 50 skardinių alaus, pusę litro naminės degtinės ir 172 pakelius įvairių cigarečių su Baltarusijos respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekia 600 eurų. Administracinio nusižengimo bylą nagrinėjant Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose moteris pripažino padariusi pažeidimą, gailėjosi. Įsigaliojusiu teismo sprendimu jai skirta 2000 eurų bauda, alkoholiniai gėrimai ir cigaretės – konfiskuoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This