Agnijai Šeiko siūlo skirti Vyriausybės kultūros ir meno premiją

Kultūra

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, vadovaujama kultūros istoriko dr. Vydo Dolinsko, iš 56 pateiktų pretendentų slaptu balsavimu atrinko 12 kandidatų, kuriems rekomenduoja skirti Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Tarp atrinktų kandidatų pateko ir klaipėdietė choreografė, šiuolaikinio šokio atlikėja Agnija Sarulienė (Šeiko).

Agnija Sarulienė (Šeiko)

Taip pat premijas siūloma teikti chorvedžiui Remigijui Adomaičiui, kino režisierei Giedrei Beinoriūtei, vertėjui Pranui Bieliauskui, parodų kuratoriui, fotomenininkui Gintarui Česoniui, režisierei, prodiuserei Daliai Ibelhauptaitei, muzikologei Jūratei Katinaitei, muziejininkei, dailėtyrininkei Elonai Lubytei, kultūros žurnalistei, knygų autorei Rūtai Noreikaitei (Oginskaitei), džiazo muzikantui, kompozitoriui Dainiui Pulauskui, aktoriui Vytautui Rumšui ir architektui Gintarui Vieversiui.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 tokių premijų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių – 13 260 eurų.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Pretendentus gauti premijas vertino komisijos nariai: architektas Artūras Asauskas, violončelininkas Mindaugas Bačkus, vertėja Daiva Daugirdienė, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, kultūros tyrinėtoja, fotografijos istorikė dr. Margarita Matulytė, aktorė Dalia Michelevičiūtė, rašytojas Danielius Mušinskas, menotyrininkas Ernestas Parulskis, kino kritikė Rasa Paukštytė, šiuolaikinio šokio atlikėja, choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Iš širdies - į mintį, (iš)minties - į širdį

Jaučiame pareigą sureaguoti į paskutinių dienų Klaipėdos miesto kultūros sektoriaus aktualijas. Esame minimi tokiuose kontekstuose, kuriuose niekada negalvojome, kad atsidursime. ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Politika

Vicemerė atsikirto ministrui

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pareiškus, kad jis žada vykti į Klaipėdą aiškintis dėl savivaldybės kultūros politikos sprendimų, į tai sureagavo ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This