Agnijai Šeiko siūlo skirti Vyriausybės kultūros ir meno premiją

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-12-09

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, vadovaujama kultūros istoriko dr. Vydo Dolinsko, iš 56 pateiktų pretendentų slaptu balsavimu atrinko 12 kandidatų, kuriems rekomenduoja skirti Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Tarp atrinktų kandidatų pateko ir klaipėdietė choreografė, šiuolaikinio šokio atlikėja Agnija Sarulienė (Šeiko).

Agnija Sarulienė (Šeiko)

Taip pat premijas siūloma teikti chorvedžiui Remigijui Adomaičiui, kino režisierei Giedrei Beinoriūtei, vertėjui Pranui Bieliauskui, parodų kuratoriui, fotomenininkui Gintarui Česoniui, režisierei, prodiuserei Daliai Ibelhauptaitei, muzikologei Jūratei Katinaitei, muziejininkei, dailėtyrininkei Elonai Lubytei, kultūros žurnalistei, knygų autorei Rūtai Noreikaitei (Oginskaitei), džiazo muzikantui, kompozitoriui Dainiui Pulauskui, aktoriui Vytautui Rumšui ir architektui Gintarui Vieversiui.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 tokių premijų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių – 13 260 eurų.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Pretendentus gauti premijas vertino komisijos nariai: architektas Artūras Asauskas, violončelininkas Mindaugas Bačkus, vertėja Daiva Daugirdienė, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, kultūros tyrinėtoja, fotografijos istorikė dr. Margarita Matulytė, aktorė Dalia Michelevičiūtė, rašytojas Danielius Mušinskas, menotyrininkas Ernestas Parulskis, kino kritikė Rasa Paukštytė, šiuolaikinio šokio atlikėja, choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

XX tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ Neringoje

Tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ liepos 6 dieną dvidešimtą kartą žengs į nepaklusniųjų muzikos salą. Septynias dienas įvairiose Nidos ir ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje atgims šokio spektaklis „Klajojančios kopos“

Nidoje liepos 11 ir 12 dienomis, po keturių metų pertraukos, atgims ir bus parodytas Šeiko šokio teatro spektaklis „Klajojančios kopos“. ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Agnija Šeiko kūrė Budapešte

Sudėtingoje politinėje ir kultūrinėje situacijoje gyvenantys Vengrijos menininkai dažniausiai kuria ir visuomenei pristato aštrius ir šių dienų aktualijas atspindinčius spektaklius. ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This