Dangės krantinėms – vienas šeimininkas

Miestas, Svarbu

Kartą Uosto direkcijos pasiūlymo perimti krantines atsisakiusi Klaipėdos valdžia dabar jau pasiruošė primti pirmąją dovaną. Klaipėdos miestui turėtų atitekti Dangės krantinės, esančios Žvejų gatvėje, tarp Pilies tilto ir įplaukos į Pilies uostelį.

 Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, jog Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija Klaipėdos savivaldybei siūlė perimti ne tik šias Dangės krantines, bet ir uosto krantines prie „Memelio miesto“ bei esančias prie Kruizinių laivų terminalo, kurias iki šiol naudoja bendrovė „Kruizinių laivų terminalas“ (buvusi įmonė „Klaipėdos laivų remontas“).

Politikai vasarą abejojo, ar tikslinga perimti visas krantines, nes dalis jų yra prastos būklės, todėl į jas reikės investuoti milijonus eurų. Nors kai kurie miesto tarybos nariai aiškino, jog visas krantines reikia perimti, nes esą Uosto direkcija laikysis pozicijos perduoti viską arba nieko, valdančioji dauguma įpareigojo Klaipėdos savivaldybės administraciją tęsti derybas dėl krantinių perėmimo.

Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, su Uosto direkcija dabar jau sutarta, jog krantinių perėmimas vyks trimis etapais. Pirmasis – Dangės krantinių perėmimas, antrasis – krantinės prie „Memelio miesto“, o trečiasis – krantinės prie Kruizinių laivų terminalo.

Pirmajam etapui jau pasiruošta, todėl trečiadienį Finansų ir ekonomikos komitete svarstytas projektas dėl sutikimo perimti valstybės turtą.

Minėtos Dangės krantinės priklauso valstybei, jas Uosto direkcija valdo patikėjimo teise.

„Tarybos sprendimas reikalingas priimti Vyriausybės nutarimą patikėjimo teise šias Danės upės krantines perduoti savivaldybei. Mums jas yra tikslinga perimti, nes tada savivaldybė valdytų vientisą Danės krantinių tinklą, galėtų jas tinkamai prižiūrėti ir užtikrinti gyventojų patekimą“, – aiškino E. Simokaitis.

Vienintelis kliuvinys esą yra tas, jog Uosto direkcija yra pasirašiusi žemės nuomos sutartį su buvusio Senosios perkėlos pastato naujuoju savininku, o sutartyje numatyta galimybė naudotis dalimi perduodamų krantinių.

„Dar kalbamės su Uosto direkcija, sprendžiame, kaip pasielgti geriausiai, kad niekas nenukentėtų. Krantines perimsime tada, kai bus išspręsti visi klausimai“,- pabrėžė E. Simokaitis.

„Ir tada ten galėsime pastatyti „Sūduvį“, – replikavo komiteto narys Vytis Radvila.

„Nematau jokių problemų dėl tos gabalėlio žemės. Naujieji pastato savininkai vėliau ar anksčiau ateis derinti savo projektų, o tada ir bus sudėlioti visi taškai“, – teigė komiteto narys Rimantas Taraškevičius.

1 Comment

  1. ...

    Savivaldybė turi daug pinigų krantines prižiūrėti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This