Gargždų parke sodinamas Vyšnių sodas

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šią savaitę Gargždų parke prasidėti nauji darbai – sodinamas vyšnių sodas, klevai, juodalksniai. Tuo pačiu parko šlaite bus įrengtas ir pakopinis takas, kad iš parko būtų galima kuo patogiau pasiekti Minijos slėnį.

Vyšnių sodui pasirinkta erdvė šalia naujųjų laiptų. Anot savivaldybės. iš retų ir net į genofondą įtrauktų vyšnių veislės sukurtas sodas bus nauja erdvė, kuri džiugins jau po kelerių metų. Tuo pačiu bus atsodinama ir per šešios dešimtys juodalksnių, kurie neprigijo pasodinti pavasarį. Parke bus sodinami ir klevai. Jiems numatyta vieta šalia „Kranto“ mokyklos stadiono.

Ekspertų teigimu, sodinti medžius žiemą, esant nedidelei oro temperatūrai, galima, nes šiuo metu yra ne vegetacijos laikotarpis, tad medžiai mažiau reaguoja į aplinką ir jos pasikeitimus, o atgiję pavasarį lengviau prisitaiko prie savo naujos nuolatinės vietos.

Atliktas ir miesto parko medžių būklės vertinimas. Vertinimą atlikusi dr. Lina Straigytė įvertino kanadinių tuopų būklę parko šiaurinėje dalyje ir miesto parko šlaituose augančių medžių masyvus. Konstatuota, kad čia augančios kanadinės tuopos senos, visos su vidiniu medienos puviniu, apatinės šakos sausos, lūžinėja. Viena iš eilėje augančių tuopų griuvo šių metų pavasarį, todėl siekiant apsaugoti parko lankytojus ir šalia augančius medžius nuo sužalojimo tikslinga jas šalinti. Pasak ekspertės, tokios būklės medžiai jau neperspektyvūs, peraugę, dėl puvinių pavojingi, todėl siūloma šalinti 24 tuopas ‒ tai ir bus daroma. Taip pat planuojami tvarkymo darbai ir parko šlaituose: šalinamas augantis trakas ir pavojingi želdiniai – 16 medžių. Dalis jau išvirto per pastarąją savaitę kilus stipriam vėjui.

Antrasis parko tvarkymo darbų etapas, planuojama, prasidės jau kitąmet. Jo metu bus rekonstruojamas takų tinklas, įrengtas apšvietimas, praplėsta vaikų žaidimų aikštelė, įrengtas amfiteatras.

Klaipėdos rajono savivaldybė ateinančius dvejus metus parko tvarkymui planuoja kasmet skirti po 400 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This