Botanikos sode apsigyveno nykštukai

Miestas

Emociškai sudėtingą šiemečių Kalėdų laukimo laiką, persotintą skaudžiais pasaulinės pandemijos statistikos rodikliais, nusprendė praskaidrinti Klaipėdos universiteto Botanikos sodo kolektyvas. Porą savaičių improvizuotose kūrybinėse dirbtuvėlėse padirbėjusios sodo darbuotojos pristato savo darbo rezultatą – nuotaikingą, spalvingą ir kalėdišką Nykštukų taką.

KU nuotr.

Raudonkepuriai nykštukai išsirikiavo šalia pagrindinio Botanikos sodo tako. Jų čia – 44: didžiuma, net 42 – linksmi, iš Linksmuolių šeimos, o 2 – ramūs, iš Susikaupimo šeimynos.

Ryškios kepurėlės, šviečiančios girliandos ir obuolinės nosys draugiškai sveikina kiekvieną šios unikalios vietos lankytoją ir palydi iki stebuklingos dovanų dėžės, kurioje kiekvienas norintis gali pasidaryti sau dovaną – šventinę nuotrauką.

„Nykštukų miestelį susiplanavome dar metų pradžioje, kuomet apie tokį liūdną laiką kaip karantinas net nebūtume pagalvoję, bet su kolegėmis pasvarstėme, jog ir dabar Botanikos sodas neuždarytas. Lankytojų turime. Žmonės ateina čia pasivaikščioti gryname ore tarp visžalių augalų, tad nusprendėme realizuoti savo mintį, kad ir mūsų ištikimiems lankytojams, ir kolektyvui čia prieš šventes būtų linksmiau“, – KU pranešime spaudai pažymi Botanikos sodo Botaninių kolekcijų kuratorė Jurgita Ignotienė.

Botanikos sodo naujakuriai draugiškų žmonių ir šeimų vizitų laukia kasdien šviesiuoju paros laiku nuo 9 iki 17 val.

Čia galima pasivaikščioti, apžiūrėti visus metus žaliuojančių augalų kolekciją. Be to, šventėms galima išsinuomoti eglutes ar užsisakyti kalėdinių dekoracijų namams ar biurams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Botanikos sodas priims atitarnavusias vazonines Kalėdų eglutes

Klaipėdos universiteto botanikos sodo komanda tiesia pagalbos ranką žmonėms, Kalėdoms įsigijusiems vazonines eglutes: jeigu neplanuojate jų pavasarį sodinti ir auginti, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This