Tvarkoma paskutinė Rumpiškės kvartalo teritorija: bus kertami medžiai

Miestas

Tęsiami šių metų pavasarį prasidėję didelės apimties Rumpiškės gyvenamųjų namų kvartalo tvarkymo darbai. Tai – pirmasis toks projektas Klaipėdoje, kuris iš esmės pakeis šio kvartalo gyventojų gyvenimo kokybę ir aplinką, skelbia Klaipėdos savivaldybė.

Kompleksinio tikslinės teritorijos daugiabučių kiemų sutvarkymo darbus Rumpiškės gyvenamųjų namų kvartalo teritorijoje savivaldybės užsakymu vykdo UAB „VVARFF“. Planuojamas sutvarkyti plotas siekia beveik 10,6 ha, pilnai darbus planuojama atlikti iki 2022 m. pavasario. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 5,5 mln. Eur. Didžioji lėšų dalis – iš ES fondų.

Kompleksinio tikslinės teritorijos daugiabučių kiemų sutvarkymo darbai apima tris teritorijas.

  • Rumpiškės kvartalo teritorija nuo Paryžiaus Komunos g. iki gatvės, jungiančios Taikos pr. ir Rumpiškės g.;
  • Rumpiškės kvartalo teritorija nuo gatvės, jungiančios Taikos pr. ir Rumpiškės g., iki Sausio 15-osios g.;
  • Teritorija nuo Sausio 15-osios g. iki Marijos Taikos karalienės bažnyčios ir PC „Saturnas“.

Skelbiama, jog įgyvendinus projektą, visoje teritorijoje bus sutvarkyti daugiabučių kiemai, įrengtos automobilių stovėjimo vietos, sukurta nauja privažiavimo prie namų struktūra, performuoti želdiniai, atkurtos žaliosios erdvės, įrengtas apšvietimas, sukurta nauja pėsčiųjų takų sistema, sujungiant daugiabučių namus ir viešąsias erdves, viešosiose erdvėse įrengtos vaizdo kameros, suoliukai, dviračių stovai, vaikų žaidimo aikštelės. Pagerės sąlygos žmonėms su judėjimo ir regos negaliomis. Bus įrengti nauji apšvietimo tinklai, vaizdo stebėjimo sistema ir lietaus nuotekų tinklai. Sutvarkyta teritorija bus patrauklesnė estetiškai ir žymiai patogesnė čia gyvenantiems žmonėms.

Numatyta, kad kiekvienoje teritorijoje sklypui priklausančių želdinių dalis sudarys apie 30 proc. Sklypuose, kur jų bus mažiau, kitu teritorijos tvarkymo etapu bus papildomai pasodinti želdiniai.

Pirmiausia pradėta tvarkyti teritorija nuo Paryžiaus Komunos g. iki gatvės, jungiančios Taikos pr. ir Rumpiškės g., darbai čia jau eina į pabaigą. Šiuo metu liejamos vaikų žaidimo ir sporto aikštelių dangos, sodinami medžiai, krūmai ir kiti augalai, visoje teritorijoje pastatyti suoliukai, netrukus atsiras šiukšliadėžės ir dviračių stovai. Šiame etape sutvarkyta beveik 4,2 ha teritorijos, jos tvarkymas kainavo per 2,1 mln. Eur.

Rangovas pradeda darbus vykdyti II teritorijoje, tuo pat metu vyksta pasiruošimas darbams III teritorijoje.

Gruodžio 14 d. planuojamas medžių kirtimas teritorijoje tarp Sausio 15-osios g., Marijos Taikos karalienės bažnyčios ir PC „Saturnas“ pagal. lapkričio 27 d. Aplinkosaugos skyriaus išduotą leidimą medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo genėjimo darbams.

Planuojama iškirsti saugotinus 54 medžius – tai yra mažiau, negu prašė projekto vykdytojai, todėl jie, atsižvelgdami į Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos komisijos pastabas, turės pakeisti projekto sprendinius, siekiant išsaugoti dalį medžių.

Komisija priėmė sprendimą kai kuriuos projekte numatytus šalinti medžius bei vejos juostą išsaugoti, kad nuo gatvės triukšmo, dulkių būtų saugoma gyvenamoji aplinka. Bus išsaugota ir daugiau medžių, atsisakant dalies parkavimo vietų arba matant galimybę kitaip organizuoti darbus. Konstatuota, kad nėra galimybių išsaugoti medžių, kurie auga projektuojamo lietaus nuotekų tinklų įrengimo vietoje (jo perstumti nėra kur, kadangi šalia yra šilumos ir dujų trasos) arba patenkančių į kelio drenažo zoną.

Sutvarkius teritoriją joje bus pasodintas 151 naujas medis (klevai, pušys, skroblai, eglės, ąžuolas ir kt.) ir net 570 krūmų (lanksvos, kadagiai ir kt.).

Teritorijoje nuo Sausio 15-osios g. iki Marijos Taikos karalienės bažnyčios ir PC „Saturnas“ bus vykdoma kelių rekonstrukcija, gyventojų patogumui bus atnaujinami ir naujai įrengiami pėsčiųjų takai, įgyvendintos priemonės žmonių su negalia judėjimo poreikiams užtikrinti. Numatytas naujų automobilių stovėjimo bei keleivių išlaipinimo aikštelių įrengimas ir esamų atnaujinimas. Iš viso šioje teritorijoje bus įrengta 140 automobilių stovėjimo vietų. Bus įrengtos naujos vaikų žaidimo aikštelės, lauko treniruoklių aikštelės ir krepšinio aikštelė. Aikštelių dangos – iš liejamos gumos. Senus suolus pakeis nauji, bus įrengta dviračių saugykla, vaizdo stebėjimo sistema.

Esamus inžinerinius tinklus, kurie trukdo statinių rekonstravimui ir statybai, numatyta iškelti arba apsaugoti. Bus rekonstruojami elektros tinklai, įrengtas viešųjų erdvių apšvietimas.

Prie kiekvienos teritorijos, kurioje vyksta projektas, yra įrengti informaciniai stendai, kuriuose skelbiami būsimi darbai.

51 Comments

  1. Savivaldybė apskundė draudima 14 gruodžio kirsti medžius

    Teismas skunda atmetė. Davivaldybė skunda teikė net LAT.pasieks 2022metais.
    Skundžia kodėl 2020 gruodžio 14 d. Teismas neleido iškirsti medžius ,bet tvarkys 3 kvartala tik 2022 meyais. Keista. Ar bus pinigu už ką tvarkuti?Manau nebus.
    Manau Reikėjo tik išvogti mediena .kokybiška

    Reply
  2. Klaipedietis

    Bet įdomiai parašyta bus iškirsti 54saugotini medžiai, o kiek nesaugotinų bus iškirstą? Kiek iš tų sodinukų prigis?

    Reply
    • Iškirs ...ir iškirto

      79medžiai ir 207 m2 krūmų. Jazminų alyvų ir kt. I kvartale iškirto201 medi ir 436m2 krūmų. II kvartalė išvogė 153 medžius ir 471m2 krūmų. Tai Hrubliausko žalias kursas. Kartu su Nekniškių ir Javaitienė. Geda miestui turėti toki mera

  3. Svarbiausia isisavinti

    Vuetoje vešlių ilgamečių medžių gausite sodinukus.

    Reply
    • Teismad uždraudė kirsti III kvartala.

      79medžiai tai III kvartale
      Bet savivaldybė nutarė nevykdyti teismo sprendimo ir vogti miesto medžius. Iškirto 26 medžius neteisėtai. Policija stabdė vagystė

  4. Gteta Tumberg

    Padakyti miesto medžių vagys reikia kaip utelės traiškyti ir išsivalyti ir išsilaisvinti nuo erkių ,vagių,utelių

    Reply
  5. Savivaldybė kuri vagia medžius ir klaipedečių

    O klaipedečiai nesnaudžia hop apsivogusia savivaldybė už rankos pagavo. Vogė su Arbora medžius . Nevykdė teismo sprendimo. Apsivogė

    Reply
    • Kal savivaldybė su meru iki bomžu lygio daejo?

      Jau nevykdo teismo sprendimo ir vagiliauja miesto medžius. Ar algos neužtenka?ar badaujat?

    • klp

      Kur teismo nutarimas?

  6. Rumpiškis

    Čia tas pats kaip su bomžu: visą bomžavimo laikotarpį buvo apkiautęs nevala. Ir štai atsirado galimybė nusiprausti ir apsikirpti. Kirpimo procedūra sukelia pasipriešinimą. Kaip pasakytų Greta Thunberg – kirpdami plaukus jūs atimate iš utėlių namus

    Reply
    • Taikliai

      Čia tai taikliai pasakyta.

  7. To klp

    Teismo nutarti turi ieškovai ir atsakovai. Atsakovė Savivaldybė turėjo nutarti kad teismas uždraudė kirsti Rumpiškės III kvartala. Bet 14 gruodžio nevykdė teismo nutarties. Neteisetai Iškirto 26 medžius.
    Savivaldybėi policija surašė pažeidimo protokola.
    Vatai projektas…….

    Reply
    • klp

      O is kur tu apie tai zinai?

  8. šiandiensavivaldybė pradėjo kirsti medžius

    Teismas uždėjo apsaugas ir neleido. Savivaldybė nevykdė teismo sprendimą ir kirto medžius. Buvo iškviesta policija. Surašytas aktas dėl teismo sprendimo nevykdymo.

    Reply
    • klp

      Kur teismo nutarimas?

  9. Klaipedietis

    Jau laukiam kada prasides darbai nuo Saturno link Sausio 15-osios g. Ir automobiliams parkavimo vietos atsiras, nes kai prie Saturno vietos nera, tada stato gyventoju kiemuose. Dziaugiames tokiu projektu. Kam tiek siuksliadeziu, kurios uzima parkavimo vietas, gal padarys pozemines siuksliadezes ir vaizdas kitoks bus. Medziai jau savo amzeli ir gi atgyveno, seni, ligoti, vos laikosi. O pasodins jaunus medelius ateinancioms kartoms.

    Reply
    • Klaipedetis tai yra savivaldybės darbuot

      Kuris galimai dalyvauja pinigu plovyme . Kirsti o po to sodinti nabagus medelius. Tai Valašinui meras duoda uždirbti

    • klp

      Matyt negyveni tam rajone. Ispuve tie medziai nuvaziuok pasiziurek vakar dar metesi medziai su ispuvusiais viduriais.

  10. Mes gybentojai pasišlikštejome projektu

    Dustame dulkese. Neliko medžių atsirado smarvė. Visus vėjas nešioja šiukšlės ir dulkės. Parduodu buta ir išvažioju. Neįmanoma gyventi po projekto. Butai dėl iškirstu medžių atpigo už 20 -30 tūk
    net neperka.

    Reply
    • Sm

      kokia dar smarvė?

    • Pasibaisėjau

      Baisu, ką Jūs kalbate. Iki rekonstrukcijos Jūsų rajonas priminė pasibaisėtiną ubagų kvartalą su slampinėjančiais bomžais kur nors JAV priemiestyje. Dabar bent malonu pažiūrėti. Kerta tik sutrūnijusius medžius. Ir važiuokite. Kuo daugiau tokių bambeklių išvažiuos, tuo rajonui bus lengviau.

    • Viskas nuostabu

      Nuostabu. Kvartalas pakilo iš pelenų. Bomžas pavirto princu. Kada sekantys miesto kvaratalai? laukiame.

    • ezys

      kur tas jusu butas uz 20 000, gal idesite nuoroda i skelbima? 😉

    • Rumpiškis

      Yra toks posakis: nerodyk durniui nebaigto darbo. Manau, kad po kelerių metų, kai viskas susigulės, užaugs – norėsi grįžti 🙂

  11. Klaipedietis

    Pavydžiu šio rajono gyventojams. Džiugu,kad bent dalį miesto sutvarkė. Tikėkimės savivaldybė neišsigas budulių ir imsisis kitų rajonų rekonstrukcijos.

    Reply
    • Ansoliutus melas kuri platina savivaldybė

      Buvo galima atlikti takelių ir mašinu stvejimo aikštelės ir sutvarkyti vaiku aikštelės ne kertant medžių. Viska buvo galima. Bet savivaldybė duoda Valašinui užsidirbti
      1.pavogti brandus medžiai
      2.Valašinas sodins nabagelius kuriu gyvenimas tik 20-metu. Ir tai jai prigis

    • Savivaldybė džiaugesi kaip plaunami mūsų pinigai

      Iškirto 500 medžių ir 10 000 brandžių krūmų. Dabar draugeliai modifikuotus sodins. Taip plaunami mokesčių mokėtojų pinigai

    • Klaipedietis

      Kaip tik džiaugiuosiu ir pavydžiu, kad iškirto. Nebereikės žmonėms gyventi tamosje ir kiemas tvarkingesnis.

  12. Dėl Girulių balsavimui

    ://laisvasmiskas.lt
    Ten yra balsavimas be trikdžių

    Reply
  13. Tą projektą

    Grubliauskas vykdo pažeidžiant DVT16 ir pažeidžiant Želdinių įstatymą. Tas projektas nusikalstoma veikla manau

    Reply
  14. Jonas

    Medziams augti 30 metu , o kas valys ora iki to? Naujus medzius sodinti reikia , bet protingai , keiciant laipsniskai .
    Dabar dar Giruliu miska pasiruose sunaikinti.
    Pasirasyti pries kirtima praktiskai neimanoma , ten visokie ” trikdziai” su atsiprasymais , o kiek zmoniu ypac vyresniu , kurie neturi kompiuteriu ir tt..
    Noretu issaugoti Girulius , butu organizave parasu rinkima visais imanomais budais.
    Mastykit kas valdo musu miesta….

    Reply
    • Rumpiškis

      Jūsų žiniai Klaipėda vos ne lyderis užterštų Lietuvos miestų sąraše, nors žalumos turime daugiau negu reikia. Vadinasi ne medžiuose problema. Tušti plotai su išmaurotomis aikštelėmis (ypač garažiniuose servisuose ir metalo supirktuvėse) ir nutrypti takai – štai kur problema. Plius „kibirų” gausa gatvėse su netvarkingais dūmtraukiais. Užsodinkit nors ir visą miestą medžiais – oras netaps švaresnis

  15. Savivaldybė su grubliausku išvogė Klaipėdos medžius

    Grubliauskas su bendrija Arbora išvogė Klaipėdos medžius Tauralaukio ąžuolus Rumpiškės apie 500 medžių ir 10 tūk. m2 krūmų. Debreceno g. Statybininkų pr. Išvogė ir kt. Medžisi valo ora. Tik karantinas grubliauskas su savivaldybė skuba vogti iš žmonių medžius
    Tju ant vagiu

    Reply
    • Nenusikalbėk

      Nenusikalbėk.

    • Taip taip

      Taip, taip. Grubliausko pilnas namų kiemas privogtų sutrūnijusių medžių. Gal prireiks?

  16. Ne medis

    Gražiai tvarkosi Klaipėda. Taip ir toliau.

    Reply
    • PRITARIU

      PRITARIU. Tik kažkaip senamiestis, H.Manto gatvė tokie apgailėtinai aptriušę.

  17. Bukit prakeikti grubliauskas su sbrujevu

    Už toki projekta. Dveskit kai šunis

    Reply
  18. Ne projektas o pinigu plovykla

    Grubliauska duoda Valašimui po kelius tūk. Nabagus medelius prisodinti. Kirto tik tam kad Valašinas praturtėtu. Ir medžius išvogtu.

    Reply
  19. Projektas nrtnkamas. Neteikalingas pinigu švaistimas

    Kafa nėra pinigu grubliauskas su šaika vogia žmonių turta medžius. Projektas GOVMO.Užtvindytas Rumpiškės kvartalad po medžių iškirtimo. Prisodino nabagu kurie neprigis ir sadino gruodžio 1 diena. Žiema. Rajonas išniekintas užnetonuotas. Dulkės smarvė. Kvepuoti nėra kuo.

    Reply
  20. EMA

    Dziaugiuosi, kad taip sutvarke labai apleista musu kvartala. Net jaukumo daugiau, sviesos ir nuotaika geresne. Sveikintinas dalykas. Per subotnikus kas kur norejo ten ir sodino, ir krumelius ir medzius. Dar mazai nupjove. Jau kreivi, seni, ligoti. O pasodino medeliu tikrai daug ir labai grazius. Ir automobilis tapo butinybe ir jiems aiksteliu reikia kuo daugiau. Ypac vietoj rubams dziovyklu, kuriu tikrai nereikia, nebe akmens amziuje gyvename. O visiems gyventojams gerai nebus niekada.

    Reply
  21. Rita

    Viskas bus labai puikiai.Gimusi ir augusi Klaipedoje, dziaugiuosi, kad Rumpiskes rajonas bus prikeltas naujam gyvenimui.Tokia medziu kose, kokia buvo, turi buti miske.Daugiau zaidimu aiksteliu vaikams ,o sporto senoliams!

    Reply
  22. Grubliauskas su šaika numarino Carito senukus

    Išvogė Rumpiškės medžius miršta Carito senukai nuo smarvės dulkiu ir purvino oro. Nesirupino jais .

    Reply
  23. Kai siautija kovidas

    Reikalingas švarus oras. Tai medžiai valo ora. Grubliausko šaika naikina tam kad nebus medžius -žmonės mirs. Grubliauskas viska daro kad mirčių nuo kovido būtu kuo daugiau. Nesirupino ir miršta Rumpiškės kvartale Carito senukai. Iškirto medžius miršta Carito senukai

    Reply
  24. Tik paskelbia karantna

    Grubliauskas su savaja bendrija arbora eina vogyi miesto medžius. Vagia iš žmonių tą kas valo ora. Nes nori kad visi išdvesiotu nuo kovido. Plaučiu lygos

    Reply
  25. Kur savivaldybė iškerta medžius tvinsta rajonad

    ://m.klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/miesto-pulsas/azuolyno-giraites-darbai-sukele-klausimu-statybininkai-vos-speja-gintis-nuo-priekaistu-1000716

    Reply
  26. Von grubliauskai

    Su savo projektais pinigu plovyklom. Mums nereikia tavo medžių vagysčių iš žmoniu. Vonnn

    Reply
  27. Vagys 14 grupdžio

    Vogs iš žmonių virš 100 medžių ir apie 200 m 2 krūmų. Arbora su grubiliausku miesto vagyyysss

    Reply
  28. Projektas pinigu plovykla

    Užtvyndytas 1 kvartalas. Dulkės visus. Dykuma padarė o ne projekta. Viska betonavo ir trinkeluzavo. Kvepuoti nėra kuo . Smarvės atsirado kai iškirto medžius. Sumažino žaliosius plotus. Sugadino renovacijas. Paskandino namo rūsius. Užkasinėjo šiūkšles statybinės po visa kvartala. Šudas o ne projektas pilnas ššššuuudddas

    Reply
  29. Kad rankos nudžiutu vagiams kertejams ir Grublisuskai

    Kad grubliauskas sudžiutu rankos su savaja bendrija arbora. Medžių vagys. Kai reikia O2 KOVID plaučių lyga jie kirs ne 52 išviso virš 100 medžių. Vagys jus . Iš žmonių vagiat medžius kurie valo ora. Šiukšlė turim o ne mera

    Reply
    • Julius

      Kas rašo apie medžiu kirtimą ,kad negalima tai patc to nesupranta.Seni medžia tik žala daro ,nauji pasodinti medžiai tik į naudą ir vaizas grožis.Kas taip biauroje mūsu merą ir linki tokių negerų žodžių tai tas žmogus yra ptc biauriausias

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Kaip mes sodinome medžius

Kone kasdien girdint apie plynus miškų ir pavienių brandžių medžių miestuose kirtimus, prisiminkime tuos žmones, kurie juos sodino. 1929 m. ...
2023-12-26
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Uosto direkcijai nepavyko nusikratyti atsakomybės už iškirstus medžius

Pastarosios dvi dienos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai yra pažymėtos teismuose patirtomis nesėkmėmis. Trečiadienį sulaukusi Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This