Koronaviruso skaičiai: mažiau ir ištirtų ėminių, ir naujų atvejų

Koronavirusas, Svarbu

Tiek Klaipėdoje, tiek Lietuvoje naujų koronaviruso atvejų praėjusią parą nustatyta mažiau nei penktadienį. Tačiau ir ėminių ištirta apie 4 tūkst. mažiau.

Statistikos departamentas pranešė, jog per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 2849 nauji koronaviruso atvejai. Parą prieš tai jų buvo 3303.

Martyno Vainoriaus nuotr.

756 iš naujų susirgimų registruoti Vilniaus, 550 – Kauno, 327 – Šiaulių, 310 – Klaipėdos, 288 – Panevėžio, 188 – Alytaus apskrityse. Dar 116 infekcijos atvejų patvirtinta Telšių, 108 – Utenos, 97 – Marijampolės ir 89 – Tauragės apskrityse. 20 atvejų dar nebuvo priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Klaipėdoje per šeštadienį COVID-19 liga diagnozuota dar 159 žmonėms (prieš parą – 176 atvejai), o tai yra 0,6 proc. mažiau nei prieš savaitę.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, jog daugiausia naujų atvejų praėjusią parą nustatyta šalies gydymo ir slaugos įstaigose.

Klaipėdoje didžiausias protrūkis šiuo metu yra vienoje jūrų krovinių kompanijoje. Vakarykštę parą registruota 12 naujų infekcijos atvejų, susijusių su šiuo protrūkiu. Klaipėdos rajone židinys yra baldų gamybos įmonėje.

Praėjusią parą COVID-19 liga Lietuvoje nusinešė dar 24 gyvybes, dvi mirtys užregistruotos Klaipėdos apskrityje. Tarp mirusiųjų yra vienas asmuo, priklausęs 40-49 metų amžiaus grupei, 2 – 50-59 metų.

Per praėjusią parą šalies laboratorijose ištirta 9024 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Ankstesnę parą šis skaičius siekė 13428.

Šiuo metu Lietuvoje COVID-19 liga diagnozuota jau 93101 žmogui. 52994 vis dar serga. Nuo spalio 1-osios Lietuvoje koronavirusas nusinešė jau 815 gyvybių, dar 400 žmonių mirė dėl kitų priežasčių, bet buvo užsikrėtę ir koronavirusine infekcija.

Matydamas kraupią statistiką, šeštadienio vakare į klaipėdiečius kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Kreipiuosi į kiekvieną klaipėdietį, kiekvieną šeimą – matome kokia kraupi paskutiniųjų valandų statistika, peržengtos visos raudonosios linijos… Todėl prašau – jau nuo rytojaus likite namuose, nebeikite į prekybos centrus (nebent tai neišvengiama), svečius, bažnyčias, o ir artimiesiems patarkite elgtis taip pat.

Rytoj imsiuosi pačių aktyviausiųjų veiksmų, sprendžiant maksimalų savivaldos galioje esantį prevencinių priemonių arsenalą. Per Šventas Kalėdas likime namuose, net neplanuokime ir nesvarstykime jokių kelionių ar susitikimų, nes elgiantis neatsakingai, per Šv. Velykas tikrai niekas iš esančių žemėje neprisikels…“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė ir prašė V. Grubliauskas.

Naujoji Vyriausybė taip pat informavo, kad vėliausiai pirmadienį šalyje bus įvesti dar griežtesni ribojimai, kuriais tikimasi žmones priversti likti namuose. Tarp minimų priemonių – ir komendanto valanda.

4 Comments

  1. Tikas

    O ką gali padaryti meras ar direktorius, jei žmonės eina girti gatvėm be kaukių? Atrodo kad mieste nebėra covit kai išeini į miestą ar užeini į Lidl, a. Ten iš viso niekam nerūpi nei atstumai, nei žmonių ribojimai. Visi eina kas kaip nori ir kur nori, o kaukės kabo ant smakro. Juk negali nei meras nei joks direktorius iškrėsti zmoniems proto, jei jo nėra.

    Reply
  2. Rinkikas

    Klaipėdos meras yra asilo galva.
    Likit sveiki.

    Reply
  3. Viešas raginimas prokuratūrai

    Nedelsant pradėti tiryma dėl mero Grubliausko ir savivaldybės direktoriaus Neniškio aplaidaus pareigu vykdymo koronoviruso infekcijos išplatinimo lygoninese ir globos namosę . Ir III poliklinikos 10 darbuotojų viruso išplatinimo.

    Reply
  4. Meras atsakyngas už išplatinta infekcija lygoninese ir globos namose

    Savivaldybėi pavaldžios institucijos Meras ir sav. Direktorius atsakyngas už išplatinta infekcija. Savivaldybė rupinasi kaip kirsti ir vogti miesto medžius . Nesirupino ir išplatino infekcija lygon .ir globos nam.
    AĮ TEISMA MERA IR SAV. DIREKTORIU

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This