Griežtesnis karantinas Klaipėdoje: įvažiuoti į miestą – tik su įrodymais

Miestas, Svarbu

Klaipėda pradėjo pasirengimą nuo trečiadienio įsigaliosiantiems griežtesniems karantino reikalavimams. Skubiai ieškoma sprendimų, kaip riboti žmonių judėjimą į uostamiestį ir iš jo, kaip organizuoti darželių darbą.

Numatoma, jog prie kai kurių įvažiavimų į Klaipėdą, kaip ir per Velykas, budės policijos pareigūnai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Didžiausias iššūkis dabar yra judėjimo ribojamas tiek mieste, tiek į savivaldybės teritoriją ir iš jos, taip pat – situacija mieste, kalbant apie tvarkos laikymosi užtikrinimą Antrasis iššūkis – ikimokyklinių įstaigų veikla, o trečiasis – situacija gydymo įstaigose“, – spaudos konferencijoje po pirmadienį įvykusio Klaipėdos savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro posėdžio vardijo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, kalbant apie judėjimo tarp savivaldybių ribojimo užtikrinimą labai svarbi patirtis, kuri gauta pavasarį, kai judėjimas buvo ribojamas Velykų savaitgalį.

„Tačiau dabar kalbame apie Kalėdas, o ne Velykas. O tai reiškia, kad skiriasi ir darbo sąlygos, nes yra žiema, o ne pavasaris. Be to, tuomet ribojimai truko kelias dienas, o dabar tai bus minimum tris savaites“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Į Klaipėdą yra 12 įvažiavimo kelių, iš kurių septyni laikyti pagrindiniais.

„Net jei ir kalbėtume apie septynis kelius, tris savaites juos uždaryti ir tikrinti visus važiuojančius visą parą, įsivaizduokite kokių pajėgų reikėtų. Todėl linkstame kalbėti apie trijų pačių pagrindinių įvažiavimų į miestą iš šiaurės, rytų ir pietų pusės kontrolę, kad bent šiek tiek palengvintume darbą pareigūnams. Dar nėra priimti sprendimai, kaip patikrinimai bus diferencijuojami laike, tačiau aišku, kad visi įvažiavimai visą parą tikrai nebus kontroliuojami. Gal aktyviuoju metu pareigūnai dirbs prie 3-4 įvažiavimų, o naktį gal prie vieno. Tai yra klausimai, į kuriuos atsakymo dar neturime, bet į tai linkstama. Savivaldybei teks spręsti techninius klausimus, kaip įvažiavimo kelius padaryti nevažiuojamais“, – dėstė V. Grubliauskas.

Kadangi išvykti iš gyvenamosios vietos galima į darbą, o į Klaipėdą būtent dirbti atvažiuoja nemažai gyventojų iš rajono, jie iškart įspėjami pasiruošti ir turėti savo kelionės tikslą įrodančius dokumentus.

Vyriausybė nusprendė, kad į darželius savo vaikus galės vesti tik tie tėvai, kurie dėl darbo pobūdžio negali dirbti iš namų (vėliau sprendimas buvo pakeistas). Anot V. Grubliausko, nors vaikų ikimokyklinėse įstaigose turėtų būti minimaliai, jos visos veiks.

„Pavasarį išmokome tam tikras pamokas, kai buvo paliktas variantas, kad dirba tik kelios įstaigos, todėl dabar veiks visi darželiai. Bet visais atvejais, kai bus kalbama apie pagrindimą vaikų atvedimo į darželį, teks turėti tam reikalingus patvirtinimus iš darbdavių ar kitų organizacijų, nes kito kelio nėra“, – teigė Klaipėdos meras.

Jo teigimu, kol kas dar nebuvo kalbėta apie papildomas priemones, kurios buvo taikomos per pirmąjį karantiną – viešojo transporto, laiptinių dezinfekciją. Apie jos būtinybę bus sprendžiama šią savaitę.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog viešasis transportas taip pat kursuos, kol kas neketinama retinti ir autobusų reisų.

„Laukiame Vyriausybės rašytinių sprendimų, kaip bus su viešuoju transportu, bet pagal preliminarias nuostatas jis išliks, nes į darbus vykti sąlygos turi būti sudaromos. Kol kas nematome galimybių riboti viešojo transporto“, – teigė G. Neniškis.

Šiuo metu Klaipėdoje COVID-19 liga serga 3650 klaipėdiečių. Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pasidžiaugė, jog situacija Klaipėdoje gerėja.

„Klaipėdos savivaldybė yra pagerėjimo pozicijoje. Sergamumas per 14 dienų 1000 gyventojų yra sumažėjęs, piką turėjome lapkričio pabaigoje, o šiandien esame 24 pozicijoje tarp visų 60 savivaldybių. Klaipėdos gydymo įstaigose „kovidinių“ lovų užimtumas yra apie 78 proc., reanimacijos – beveik 70 proc., tad kol kas laikomės stabiliai. Visose gydymo įstaigose teikiamos ir planinės paslaugos“, – patikino R. Perminienė.

15 Comments

  1. Rita

    Mielieji,mano tevas mire nuo leikomijos(krauno vezys)klaipedos ligonineje neatidave kuno kol nepasiraseme,kad nuo kovito,o seimos narius priverte izoliuotis 3 savaitem,nedarbinguma dabar moka 60%.Klausimas,kodel briuseliui naudinga zlugdyti mazu saliu ekonomika?

    Reply
  2. Jolanta

    Nudtebau ir pasislykstejau Palangos parduotuvese ,nusprendziau, kad ten nori platinti korona, ieinu i parduotuve ikiukas, noriu kisusiniu,ir einu tiesiai prie ju, staigiai prie manes isdygsta zmogysta ,lyg apsauginokas, ilenda man pries vieda ir lentyna, kokiod pedos atstumu, ir pradeda man aiskinti, kad eiciau lauk, nes as neturejau krepselio, kaip tarybiniai laikais, kai ji butinai reikedavo imti. Mano nuomone ji guriau krepsius baisuis ir veximus sveistu, nes jie baisus, nuo to laiko, kai pastebejau, kad nuo krepsiu is parduotuves psreinu murzinais sonais, as ju neimu , o dabar per korona, reikalavimas imti tas baisias priemones, kur vaikus ar sunis vazineja parduotuvese ir apsauga nieko nesako, fui.

    Reply
    • Na žinote , Jolanta

      kur gyvenate , kad taip nieko nežinote ? 🙂 Kiek krepšelių ar vežimėlių , tiek gali būti pirkėjų parduotuvėje ? O gal žinote geresnį būdą kontroliuoti pirkėjų srautus ? Suprantu pačios fuuuu , deja . …Nepatinka parduotuvė yra turgaus maisto prekeiviai . Visada galima rinktis . Nebandėt ? Tas man tas nepatinka , aš taip nedarysiu ir taip toliau ….demonstruoja brandos ir atsakomybės trūkumą . Aš turiu servetėlę kuria nusivalau rankeną ar krepšių vidų . Išmetu . Viskas paprasta jei nori .

    • ezys

      taigi cia Jolanta 🙂

  3. Blondinė

    Pareigunai, kuriu sveikata irgi kelia abejoniu betikrindami ir bekaisiodami nosis i auto tik dar daugiau uzkrato gali priveisti. Isitikinau akivaizdziai policijos reido metu, pagatavi ilisti i ta auto, nors jokios prriezasties stabdyti nebuvo. Jokiu 2 metru atstumo….

    Reply
    • Anonimas

      pritariu

    • Petras

      Teisingai,tegul tel skambina ir teiraujasi…

  4. G. Arnastauskas

    Uzdarymas dar padidins sergamuma ir mirtinguma ateityje, kaip tai ivyko pavasariniu suvarzymu metu.Nieko stebetino – Lietuvele tik vykdo pasauliniu globalistu-liberastu nurodymus, kurie ateina…is Kanados, kaip nebutu keista. Tikrai maniau, kad isakineja Briuselis ir Vasingtonas.

    Reply
    • ezys

      Is Saturno turejote omenyje, ne is Kanados 😉

  5. fufaika

    Klaipėdos batka paskubejo

    Reply
    • Eglė

      „Klaipėdos batka” – geras :DDDD

  6. Hater

    Kongas fui

    Reply
  7. Į teisma Grubliauska

    Už aplaudu darba. .
    Aplaidžiai dirbant apkresti lygoninės ir globos namai . Savival. Pavaldžios įstaigos

    Reply
    • Sniege

      O kas užkretė??? Ogi tokie provokatoriai ir plepiai… Fu, spjaučiau pačiam į veidą

    • ezys

      Tai kuo laukiat, duokit i teisma, ar bent zinot nuo ko pradet? 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This