Jūrų muziejus kalėdinė dovana visai šeimai – knyga „Jūroje“

Kultūra

Lietuvos jūrų muziejus metų pabaigai praneša paruošęs siurprizą savo lankytojams – išleido lenkų iliustratoriaus, dizainerio, tekstų kūrėjo Piotr Karski knygą „Jūroje“.

224 pažinimo ir kūrybos puslapiai leis išnardyti jūrų pasaulį skersai ir išilgai: pabuvoti ir Marianų lovyje, ir pasigaminti medūzą ar net povandeninį laivą!

Dėl specialaus įrišimo ją galima dėti ant stalo pilnu atvartu ir drąsiai darbuotis – su dažais, klijais ir kitomis jūrų tyrimams reikalingomis priemonėmis. Domo Rimeikos nuotr.

Bet kuris suaugęs, vartantis šią knygą, pavydės savo vaikams ir anūkams, nes ją „papildant“ puslapius galima ne tik spalvinti, bet ir ant jų lieti guašą, antspauduoti bulviniais antspaudais, taškytis su dantų šepetukais dažais.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė sako, kad tokios knygos muziejui jau seniai labai reikėjo.

„Tai išties unikali, labai išsami ir nuosekli knyga išskirtinai jūrine tematika. Ją vertinu, kaip puikų edukacinį leidinį, skirtą įvairaus amžiaus vaikams ir visai šeimai. Knyga gausiai iliustruota, joje – tiek praktiniai, tiek teoriniai pavyzdžiai, kaip įprastą vaiko ugdymą paversti kupinu atradimų ir išradimų”, – muziejaus pranešime cituojama O. Žalienė.

Knygoje skaitytojų ir vartytojų laukia daugiau nei 100 įtraukiančių užduočių, veiklų, galvosūkių. Ji papasakos, kiek dar paslapčių slepia vandenyno dugnas, tūkstančių kilometrų gylyje alsuojantis iš Žemės gelmių besiverčiančia magma.

Prasmingo ir įtraukaus pažinimo knyga „Jūroje“ – tai  ir puikios grafikos bei dizaino pavyzdys. Šiuolaikiškai minimalistinė, formuojanti gerą jaunojo skaitytojo skonį.

Kartu – ir labai patogi: dėl specialaus įrišimo ją galima dėti ant stalo pilnu atvartu ir drąsiai darbuotis – su dažais, klijais ir kitomis jūrų tyrimams reikalingomis priemonėmis. Galima sakyti, kad knyga bus iki galo sukurta tik tada, kai ją vartantys perskaitys ir užpildys tuos plotus, kuriuos autorius paliko skaitytojui.

INFORMACIJA

Piotr Karski – 33 metų talentingas menininkas, nors yra išleidęs dar tik dvi autorines knygas, bet jau spėjęs 2017 metais pelnyti Lenkijos gražiausios vaikų ir jaunimo knygos titulą, o šiemet nominuotas Vokietijoje iliustruotų knygų kategorijoje. Knyga „Jūroje“ – antroji autorinė. Ji jau išleista vokiečių, rusų, prancūzų, ispanų, norvegų, o dabar – ir lietuvių kalbomis.

Knygą iš lenkų kalbos išvertė Lina Valionienė. Leidinio leidimą lietuvių kalba parėmė ©POLAND Translation Program.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This