Antradienį klaipėdiečiai plūdo į prekybos centrus

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vyriausybei paskelbus apie nuo rytojaus, trečiadienio, pradėsiančius veikti sugriežtinto karantino reikalavimus, tarp kurių patenka ir ne maisto prekių parduotuvių veiklos draudimas, klaipėdiečiai pastarąsias dvi dienas nuo pat ryto ėmė plūsti į prekybos centrus (PC).

Pirmadienio pavakarę socialiniuose tinkluose gyventojai dalinosi nuotraukomis su perpildytomis automobilių stovėjimo aikštėmis bei nusiskundimais, esą atvykus į PC, nėra kus pastatyti transporto priemonės.

Prieš 13 val. prie „Akropolio” buvo užimtos beveik visos automobilių statymo vietos, sumažintos dar senosios Vyriausybės sprendimu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tuo metu antradienį prie pagrindinių uostamiesčio PC parkavimo vietų jau ėmė trūkti tuoj po vidurdienio.

Prieš 13 val. prie „Akropolio” buvo užimtos beveik visos automobilių statymo vietos, sumažintos dar senosios Vyriausybės sprendimu. Panaši situacija buvo ir prie „Banginio” bei „Molo” ir BIG 2 prekybos centrų.

Tiesa, prie pastarųjų apie 14 val. šiek tiek laisvų vietų dar buvo, tačiau užėjus į vidų žurnalistę pasitiko minios žmonių – tiek jų čia nebūna net ir šventiniais savaitgaliais. Panašu, jog nemažai pirkėjų buvo atėję iš šalia esančių gyvenamųjų rajonų.

Prie kai kurių parduotuvių ir salonų rikiavosi žmonių eilutės. Bene ilgiausios jos buvo prie prekiaujančių mobiliaisiais telefonais, grožio ir higienos prekėmis, taip pat nemažai klaipėdiečių laukė atsiimti siuntų iš internetinės parduotuvės, Lietuvos pašto.

Įprastai eilinėmis darbo dienomis tokiu laiku nuobodžiaujančių pardavėjų antradienio popietę matyti neteko.

Palmiros Mart nuotr.

Tikrins policija

Tuo metu po pietų policija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, jog įvertinus susidariusią situaciją, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teritorinių policijos įstaigų vadovams pavedė dar šiandien atlikti kontrolinius prekybos centrų patikrinimus, fiksuoti pažeidimus ir spręsti klausimą dėl atsakomybės taikymo prekybos centrų administracijos darbuotojams.

„Akivaizdžiai matome, kad kai kurie prekybos centrai nesugeba užtikrinti karantino reikalavimų laikymosi, nuolat gauname tai patvirtinančios informacijos iš gyventojų. Todėl šalies policijos pareigūnai dar šiandien apsilankys savo teritorijose esančiuose prekybos centruose ir fiksuos, kaip laikomasi numatytų reikalavimų. Negalime nereaguoti, matydami automobilių spūstis prekybos centrų aikštelėse ir žmonių srautus parduotuvėse, netinkamai dėvinčius apsaugos priemones“ , – pranešime cituojamas R. Požėla.    

Policija dar kartą kreipiasi į žmones, ragindama susilaikyti nuo nereikalingo apsilankymo prekybos centruose, o prekybos centrų administracijų prašo užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi.

Palmiros Mart ir Martyno Vainoriaus nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Gero maisto festivalyje - be pirkėjų antplūdžio

Nors plačiai išreklamuotame vadinamajame gero maisto festivalyje, šeštadienį vykstančiame Klaipėdos „Akropolyje,” išties buvo galima rasti rečiau sutinkamų produktų, bent jau ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This