COVID-19: didžiausi mirčių ir susirgimų skaičiai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamentas pranešė, jog per antradienį Lietuvoje patvirtinta 3418 naujų susirgimų koronavirusu – tai didžiausias dienos skaičius nuo pandemijos pradžios. Pirmadienį buvo fiksuota 1432 susirgimų, praėjusį antradienį jų buvo 9,3 proc. mažiau – 3126.

Klaipėdoje per antradienį COVID-19 susirgo 181 žmogus. Pirmadienį COVID-19 liga diagnozuota buvo 105 žmonėms. Naujų susirgimų yra 19,1 proc. daugiau nei prieš savaitę (152).

Uostamiestyje šiuo metu šia infekcija serga 3652 žmonės, per parą pasveiko 92 – tokių jau yra 2765

Klaipėdoje 14 dienų sergamumo vidurkis 100 tūkst. gyventojų per parą padidėjo gana smarkiai – nuo 1193,7 iki 1248,7, bet ir toliau nusileidžia šalies vidurkiui, kuris paaugo nuo 1214,7 iki 1261,6.

Klaipėdos apskrityje fiksuoti 367 nauji atvejai, čia nustatyti protrūkiai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Alksniukas” bei vienoje Šilutėje veikiančioje pramonės įmonėje.

Praėjusią parą COVID-19 liga Lietuvoje nusinešė net 44 gyvybes (dvi mirtys – Klaipėdos apskrityje) – aukų skaičius išaugo iki 907. Per dieną viruso pasiglemžtų gyvybių skaičius irgi yra didžiausias. Klaipėdoje tokių aukų yra 51 – per parą mirė dar vienas klaipėdietis.

440 žmonės šalyje mirė dėl kitų priežasčių, bet buvo užsikrėtę ir koronavirusine infekcija (per parą registruota 17 tokių mirčių).

Šiuo metu Lietuvoje COVID-19 liga diagnozuota jau 99 869 žmonėms. 43 379 laikomi pasveikusiais, o 55 143 vis dar serga.

5 Comments

  1. Darius.

    Palmyra, kaip skaitosi Pačiai ši naujiena po vakarykščio „nuomonės” pareiškimo ? Plosi katučių? Kažkam padėkosi už atsakymus skaičiais ? Martynai, žiauriai susimovėt. Visuomenę reikia kartais provokuoti, idant ji mąstytų aktyviau, bet kiršinti jos – nevalia.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Mano nuomonė kitokia nei Palmiros, tačiau tai nereiškia, kad ji negali skelbti savosios. Ir tikrai nemanau, kad susimovėm. Susimausim, kai pradėsim rūšiuoti ir spręsti, kuri nuomonė verta publikavimo, o kuri ne.

  2. Gyventojas

    Strali Valį festivali ,štai ir rezultatas.Dvieju dienų formavimas į parduotuves duos dar papildomų rezultatų.Ar valgyti neturite,ar dangus krenta.Atminkime visi ,ten kur iskeliaujam visuose ,juoduose kostiumuose net kišenės uzsiutos yra.Juodos duonos sviesto turite ,tai palaukit,nepanikuokit.Sveikatos visiems.

    Reply
  3. Saulute

    Veryga apribokit. Kad mažiau į ekraną lystu. Užleido viską, o dabar verčia kaltę Lietuvos piliečiams. Ne piliečiai kalti, kaltas sveikatos ministras.

    Reply
    • Regina

      Saulute, atsipeikyk. Veryga tokius kaip tu rikiavo i eiles parduotuvese? Veryga baliavojo iki isnaktu kavinese? Veryga turejo uz alkunes is minios tave namo tempti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This